5. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Klobouk dolů. Starší dorost si vybojoval účast v play-off

Starší dorostenci Havlíčkova Brodu zaznamenali v probíhající sezoně obrovský úspěch, když si po triumfu 4:2 na ledě Mladé Boleslavi definitivně zajistili účast v extraligovém play-off. Mladí Rebelové bezpečně drželi čtvrtou příčku skupiny Střed, jež jim zajišťovala účast ve vyřazovacích bojích, právě před hokejisty z města automobilů, když na ně měli k dobru čtyřbodový náskok. Z tohoto pohledu jim už nemohla tato meta uniknout, jenže kvůli zmatku okolo zkontumovaných zápasů neponechávali svěřenci trenérského tandemu Tomáš Mariška – Petr Jansík nic náhodě a jeli si ke Středočechům pro bodový zisk, který po tuhém boji nakonec ukořistili.

Mladí bojovníci z Kotliny položili základ naplnění tohoto cíle už na začátku soutěže, kdy na dvě úvodní porážky zareagovali tím nejlepším možným způsobem: odpovědí v podobě dlouhé série důležitých vítězství. Ani v dalších kolech si nevedli naděje havlíčkobrodského hokeje vůbec špatně, když střídali vydařené zápasy s těmi horšími. Stěžejní pilíř zisku místa v prestižním play-off zřejmě tvořila právě vyrovnanost výkonů. Rebely nepotkala výraznější krize, během níž by je sužoval značnější bodový půst. Naopak, účet Havlíčkova Brodu se pravidelně rozšiřoval a cestu do vyřazovacích bojů hodně podpořil také mohutný finiš v první fázi základní části, když se naši hoši z šesti duelů museli jen jednou sklonit před svým soupeřem. Ve zbylých případech se po závěrečném hvizdu mohli radovat, protože extraligové konkurenty pokořili.

A jak vypadá program havlíčkobrodské družiny v další části soutěžního ročníku? Čekají na ni bitvy ve skupině A, jíž utvoří čtyři nejlepší týmy z každé extraligové skupiny – Západ, Střed a Východ. V jedenáctičlenné konkurenci mladí Rebelové postupně vyzvou všechna mužstva, s nimiž se střetnou klasickým systémem doma-venku. Potom přijde na řadu samotné play-off, jež už brodským barvám nemůže uniknout. Do toho se zapojí celkem 16 klubů. Všichni účastníci dvanáctičlenné skupiny A a 4 nejlepší ze stejně početné skupiny B. Jednotlivé dvojice vzniknou již zažitým způsobem, to znamená zrcadlově. Nejlepší mužstvo vyzve to nejhorší, dále druhý vyzve patnáctého a tak dále. Série se hraje na dva vítězné zápasy, přičemž se začíná vždy na ledě hůře postaveného týmu. Případný třetí zápas, který by rozhodoval o postupujícím do dalších bojů, hostí vždy lépe postavený soupeř.

Za úspěšným dosažením mety v podobě extraligového play-off nalezneme spoustu faktorů. Na toto téma si vyhradíme prostor v dalším článku, který se objeví na našich webových stránkách v nejbližší době. Postupně si v něm zanalyzujeme hlavní důvody, díky nimž havlíčkobrodští mladíci proklouzli do vyřazovacích bojů extraligy. Jen pro zajímavost, náš klub už dříve figuroval ve vyřazovacích bojích kategorie dorostu. Hned při své premiéře mezi extraligovou elitou, kdy se ještě dorost nedělil na starší a mladší, si mladí bojovníci z Kotliny proklestili cestu do play-off, kde jim hned v prvním kole vystavily stopku favorizované Vítkovice. Ostravané tehdy vyhráli v Kotlině 2:0 a svůj triumf podtrhli v domácím prostředí, kde zdolali brodský soubor vysoko 9:0.

Vizitka staršího dorostu v 1. fázi základní části:

Umístění v tabulce: 3. příčka
Bodový zisk: 46
Bilance: 10 vítězství, 6 výher PP, 4 prohry PP, 8 porážek
Nejvyšší vítězství: HC Rebel – HC Mountfield 5:0 (8. kolo)
Nejvyšší porážka: HC Rebel – HC Mountfield 2:8 (22. kolo)
Soupiska týmu:

Daniel Dolejš, Tomáš Fučík, Čeněk Novák – Tomáš Dvořák, Kryštof Kulhánek, Jaroslav Meloun, Jiří Novotný, Jakub Pavlas, Jiří Pavlíček, Václav Pecen, David Vala, Libor Šulák, Radim Žuček – Ondřej Beránek, Lukáš Brebera, Tomáš Chlubna, Filip Dundáček, Ondřej Hlídek, Martin Hynek, Martin Jelínek, David kozlík, Petr Kuchta, Vít Křesťan, Tomáš Ludvík, Marek Němec, Miloslav Račanský, Petr Turek, Tomáš Vlček, Daniel Vosyka, Jan Wasserbauer, Radim Zohorna, Radek Špringl, Lukáš Žemlička.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu