27. 8. 2012 | Ladislav Vácha

Nominaci do „dvacítky“ dostal vedle Jana Wasserbauera i Daniel Dolejš!

Další hokejová sezona ještě nezačala, ale havlíčkobrodští Rebelové už teď přijímají velmi pozitivní zprávy. Jedná se především o pozvánky svých zástupců do mládežnických kategorií české reprezentace, jichž dorazilo do Kotliny poměrně dost. A ta poslední, jež se týká reprezentace do 20ti let, má zvlášť radostnou příchuť. Proč? Na Turnaji čtyř, který se na přelomu srpna a září koná ve slezských Kravařích, bude mít náš klub hned dvojnásobné zastoupení. Kromě útočníka Jana Wasserbauera, který patří v poslední době ke stálicím týmu, se objevil v nominaci i gólman Daniel Dolejš (na snímku), jenž v červenci oslavil teprve své 18. narozeniny.

Talentovaný mladík z havlíčkobrodské hokejové líhně sice překročil práh dospělosti teprve nedávno, ale ve své dosavadní hokejové kariéře toho stihl už hodně. Čtyři sezony chytal dorosteneckou a juniorskou extraligu, stal se velkou oporou druholigového Spartaku Pelhřimov, odbyl si soutěžní premiéru v A-mužstvu Rebelů a až na „dvacítku“ dosud hájil barvy všech mládežnických reprezentací. Nyní má skvělou šanci navléknout na svou šňůru velkých úspěchů chybějící korálek, který představuje právě start mezi tyčemi národního týmu do dvaceti let, kde bude nováčkem.

To Jan Wasserbauer, devatenáctiletý útočník a jeho současný spoluhráč z havlíčkobrodského A-týmu, už má s touto reprezentační kategorií zkušenosti. Představil se za ni v rámci minulé akce, kdy mladí Češi sehráli tři duely s výběrem ruského Magnitogorsku. Vedle toho, že si díky tomu zahrál za české barvy i ve „své“ Kotlině, dokázal vstřelit jednu branku a přidal i gólovou asistenci. „Honza patří do širšího kádru, který čítá zhruba čtyřicet hráčů. Už jenom proto, že je domácí, jsme mu chtěli dát příležitost,“ řekl na jeho adresu po utkání v Havlíčkově Brodě trenér Miroslav Přerost.

Daniel Dolejš v uplynulé sezoně bojoval o místo v sestavě pro vrchol soutěžního ročníku „osmnáctky“, který představovalo mistrovství světa, jež se navíc konalo na domácí půdě. Velká naděje hokeje v našem městě i celé České republice se na světový šampionát, který hostila města Brno, Znojmo a Břeclav, nakonec neprobila, přednost dostala gólmanská trojice Patrik Polívka – Dominik Hrachovina – Marek Langhamer. Nyní může vyhlížet stejnou akci, ale v kategorii dvacetiletých. „Mistrovství světa „dvacítek“ je pro mě velkou motivací. Ale je to až za rok, takže to zatím neřeším. Rozhodující bude, jak se mi bude dařit v klubu,“ uvedl v červencovém rozhovoru pro náš web. Tehdy ještě netušil, že pozvánku do souboru trenéra Přerosta obdrží už v půlce nadcházejícího měsíce.

Program Turnaje čtyř (31.8.-2.9.2012, Kravaře):

Česko - Rusko (příprava, 29.8.2012 od 17:00)
Česko - Finsko (31.8.2012 od 15:30)
Švédsko - Rusko (31.8.2012 od 19:30)
Rusko - Finsko (1.9.2012 od 15:30)
Česko - Švédsko (1.9.2012 od 19:30)
Finsko - Švédsko (2.9.2012 od 13:00)
Česko - Rusko (2.9.2012 od 17:00)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu