15. 9. 2012 | Martin Voltr, Richard Wagner

Starší dorost si připsal první výhru, doma udolal Hradec Králové

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Po zisku prvního letošního bodu v derby na ledě Jihlavy se starší dorostenci Rebelů doma postavili hradeckým lvům, s nimiž si dokázali poradit. O osudu zápasu, jenž byl malý předzápasem večerního zápolení obou A-týmů, rozhodli dva mladí Rebelové - Filip Nováček, jenž se blýskl dvěma brankami, a brankář Vítek Vaněček, který předvedl vynikající výkon a několikrát fantasticky zabránil soupeři ve skórování. Rebelové tak získávají do tabulky cenné tři body. V příštím kole zajíždějí svěřenci dua Cachnín - Kraučuk v pátek 21.9. na led Českých Budějovic.

První třetina znovu bez branek

Hradečtí jakoby chtěli pokračovat v kanonádě, kterou předchozí den zasypali České Budějovice. Od začátku totiž byli na ledě vidět především oni. Hned trojici šancí na otevření skóre měl Tomáš Drašnar, v deváté minutě pak i Josef Wolf a následně Drahoš Jebavý. Všichni zaměstnali Vítka Vaněčka svou aktivitou v bezprostřední blízkosti brány, ale díky zákrokům domácího gólmana se stav neměnil.

Převaha Východočechů trvala dál, nevyužitou příležitost si na konto připsal také Daniel Voženílek. Až pět minut před koncem třetiny se hra vyrovnala a Rebelové dostali díky zvýšené aktivitě k dispozici dvě početní výhody.

František Veselý v hradecké kleci musel čelit několika ranám z dálky i závarům před svou svatyní, žádná šance Havlíčkova Brodu se však nedala nazvat gólovou. Oba týmy tak už podruhé za víkend prožily bezbrankovou první část.

Domácí šli do vedení díky přesilovce

Hradec se po příchodu ze šaten znovu tlačil dopředu, ale jeho obrana už nebyla tak pevná a pouštěla Rebely do rychlých protiútoků. Ve dvou takových situacích se ale vrátil zpět Štěpán Havránek a rodící se požár uhasil. I na druhé straně mohlo udeřit, to díky Radku Pilařovi, jemuž se mezi kruhy odrazil kotouč přímo na hokejku. Vítek Vaněček se však blýskl parádním zákrokem lapačkou.

Chvíli před polovinou hrací doby putoval podruhé v zápase na trestnou hradecký bek Martin Matějček a skóre se už měnilo. Domácí tlak v přesilovce zakončilo nahození Davida Valy, do něhož přesně vložil hokejku Filip Nováček a přesouvající se Veselý byl bez šance – 1:0.

Prakticky po celý zbytek třetiny už zase diktovali tempo hry Hradečtí. Velkou aktivitou v útočném pásmu hýřil Josef Wolf a zejména centr první formace Radek Pilař. Rebelové v řadě pasáží nevěděli, kde jim hlava stojí, na čemž se podepsala také trojice jejich vyloučení. Snaze Východočechů už chyběl jen gól.

Předčasná radost Hradce a šťastný konec pro Rebel

Hned na začátku třetí třetiny už to vypadalo, že se Východočeši kýženého vyrovnání dočkali. Voženílkův průnik dokončil doklepnutím za Vaněčkova záda David Gančarčík, ale rozhodčí po chvíli gól odvolali pro dosažení rukou.

Osud byl k Hradečákům o to krutější, že hned vzápětí ujeli domácí do přečíslení a Ondřej Hlídek ho vyřešil skvělou bombou, která se zastavila až v síti. Místo nerozhodného stavu tak platilo vedení Rebelů 2:0.

Šlo ale jen o ojedinělou akci domácího celku, který se od té doby už zase jen bránil. František Veselý si mohl v brance číst noviny, kdyby je měl. Hradečtí byli stále usazeni v pásmu svého soupeře, ale zdálo se, že jejich nápor s ubývajícími silami klesá. V 55. minutě však svou střeleckou smůlu přece jen protrhli. Celou práci na sebe vzal Drahoš Jebavý, jenž po průniku do pásma ze strany nádherně zavěsil o tyčku – 2:1.

Jebavý mohl chvíli nato dokonce srovnat, jenže jeho dorážku zastavil natažený beton skvělého Vaněčka. Minutu před koncem se Hradec dostal ke hře bez brankáře. Ta se mu ovšem nevydařila, záhy totiž prchnul kupředu Filip Nováček a svým druhým úderem v zápase definitivně rozhodl – 3:1.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 4
David Krajhanzl 0 0 0 1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 1 2
Matias Mäki 0 0 0 -1 2
Patrik Málek 0 1 1 1 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Filip Nováček 2 0 2 1 4
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Přibyl 0 0 0 0 2
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
David Vala 0 2 2 2 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 52 1 51 98,08 0 0

Ohlasy k utkání

4. kolo, sobota 15.9.2012 od  
3:1
(0:0, 1:0, 2:1)
Havl. Brod - Hr. Králové
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Nováček (D. Vala), 42. Hlídek (D. Vala, Málek), 60. Nováček - 55. Jebavý (Malinský) . Rozhodčí: Marek Honza - Jan Jeletz, Lukáš Klouda. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 45. Střely na branku: . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Č. Novák) - Ludvík (C), Přibyl, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Mendl, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Málek, Vala, Mäki

Hr. Králové

Veselý (Müller) - Klust, Skála, Novotný, Musil, Matouš, Miškář, Malinský, Drašnar, Hofman, Šeda, Gančarčík, Matějček (A), Wolf, Voříšek, Voženílek, Šeps (C), Havránek, Jebavý, Pilař (A), Bezděk

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu