16. 9. 2012 | Luboš Vácha

Rebelové rozstříleli sedmi brankami Tábor, tři body zůstaly v Kotlině

Po nezdarech v předchozích dvou kolech se mladší dorostenci postavili na ledě Kotliny jihočeskému soupeři Hockey Club Tábor. Lepší výsledek si trenérský tandem Jaroslava Benáka a Aleše Kraučuka nemohl přát. Jeho svěřenci totiž nastříleli svému soupeři rovných sedm branek. Skvěle odchytané čisté konto si připsal David Marek. Za hattrick vzbuzoval ovace Jakub Kraučuk, dva góly vstřelil Jan Jelínek.

Dvougólové vedení Rebelů v první třetině odstartovalo dlouhý palebný kolotoč

Hokejisté Tábora měli o něco lepší vstup do zápasu, než jejich domácí protějšek. Dařila se jim hlavně obranná hra, ze které se pokoušeli vycházet. Velikou příležitost si Kohouti vydobyli v průběhu sedmé minuty, kdy Vlkovu dělovku zastavil výstrojí jeho spoluhráč Vacek. Brankář Marek ale musel krotit další jedovatou Prchalovu střelu.
Krátce na to se do útoku probojovali Rebelové, jejichž projektil od modré si Novák pohlídal a lapil. Následovalo vhazování před klecí hostů, které se domácím podařilo vyhrát. Kolouchovu razantní pumelici vyrazil Novák před sebe, ovšem k hokejce Ondřeje Veselky, jenž bleskovým doklepnutím puku mezi tyče otevřel skóre.
O minutu a půl později mohla havlíčkobrodská družina zvedat ruce nad hlavu znovu. Usadila se v útočném pásmu, nakonec si Abbrent z rohu kluziště našel na brankovišti postaveného Jana Jelínka, pro něhož nebylo svižné zakončení do klece problémem. Do dalších výraznějších akcí se posléze pustili Kohouti. Nejprve inkasoval křižnou přihrávku Vlk, který jej hned doslova jako buldozer cpal do branky. Brankář Marek se ukázal v dobrém světle, když svou pohotovostí zachránil svůj tým. Sníženo mohlo být krátce před odchodem hráčů na přestávku. Hlavním aktérem byl znovu Jan Vlk. Jeho střela na vzdálenější tyč jen lehce lízla Markovu lapačku, nakonec se však odrazila od tyče ven. Rebelové mohli hovořit o velikém štěstí, které je ale v hokeji stále potřeba.

Domácí během střední části udávali tempo

Palebný kolotoč Havlíčkobrodských pokračoval do třetice, a to přesně 8 minut od začátku druhého dějství. Střela Marka Bancíře se od zadního mantinelu odrazila přesně před prázdnou bránu. Zde číhal Tomáš Nguyen, gólman Novák neměl proti jeho přesné akci sebemenší šanci zasáhnout. Rebelové se tak dostali do značné herní pohody, dobrým tempem pokračovali i nadále. Táboru se nedařilo založit úspěšný útok a pokusit se o důraznější zakončení.
Závěr střední části znovu přinesl oku havlíčkobrodského fanouška radost. Novák totiž počtvrté lovil černou gumu ze sítě. Michálek si na modré čáře vyhlédl Suchého, který okamžitě pálil. K odraženému puku před brankoviště přispěchal Jakub Kraučuk a nasměroval brankářovi puk přesně nad lapačku.
Vše ale nekončilo. Za půl minuty se Rebelové radovali z pětigólového vedení. Jan Jelínek, stojící u spodku levého kruhu zpracoval Abbrentovu nahrávku. Maskovaný muž Tábora se nedokázal včas přesunout, na přizvednutý puk lapačkou nedosáhl.

Brankář David Marek udržel nulu

Půl tuctu branek na straně domácích svítilo na tabuli krátce před druhou polovinou třetí dvacetiminutovky. Hokejisté Havlíčkova Brodu vytvořili před brankou mohutný závar. Jeden z obránců dokázal kotouč z ohně vyšťouchat, bohužel pro Tábor přesně na hokejku Jakuba Kraučuka, který neomylně zavěsil.
Táborští se trápili dál. Sedmá branka v jejich síti hovoří za vše. Po křižné nahrávce Lukáše Valy překonal gólmana mezi betony potřetí v zápase Jakub Kraučuk. Hosté se do slibné příležitosti dostali v úvodu 55. minuty. Pastyříkovu pohotovou nahrávku zakončoval takřka do prázdné Hajič, Marek se však rychle a v pravý čas přesunul . Na to hosté navázali dalším tlakem. Marek musel znovu zasahovat, excelentně si poradil se střelou Martina Nováka.
S ubýváním času vznikala Rebelům naděje na vysoké vítězství spojené s čistým kontem Davida Marka. To se povedlo. Havlíčkobrodský střídačka se tak mohla radovat ze zisku svých prvních extraligových bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 2 2 2 0
Marek Bancíř 0 1 1 2 0
Jiří Benák 0 0 0 0 0
David Bušek 0 0 0 2 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 1 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 3 0
Jan Jelínek 2 0 2 2 0
Daniel Kolouch 0 1 1 2 0
Jakub Kraučuk 3 0 3 3 0
Jakub Lacina 0 0 0 2 0
David Michálek 0 1 1 2 2
Michal Němec 0 0 0 2 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 2 0
Martin Semrád 0 0 0 0 0
Dominik Suchý 0 1 1 1 0
Jan Vacek 0 0 0 2 0
Lukáš Vala 0 1 1 3 0
Ondřej Veselka 1 0 1 2 0
Jiří Vlach 0 1 1 2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
David Marek 60 15 0 15 100,00 0 0

Ohlasy k utkání

3. kolo, neděle 16.9.2012 od  
7:0
(2:0, 3:0, 2:0)
Havl. Brod - Tábor
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 8. Veselka (Kolouch), 9. Jelínek (Abbrent), 28. Nguyen (Bancíř), 38. Kraučuk (Suchý, Michálek), 39. Jelínek (Abbrent), 50. Kraučuk, 53. Kraučuk (Vala). Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Petr Kotlík, Ondřej Polák. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 40:15. Průběh utkání: 7:0.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (Brož) - J. Jelínek, L. Vala, Lacina "C", Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen "A", Kraučuk, Němec, Cejpek "A", Bancíř, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, Suchý, Kolouch, Abbrent.

Tábor

R. Novák (Pavlát) - Kalaš, Dvořák, Pastyřík, Duben "C", Voj. Prchal, Hošek, Vápeník, Kadilak "A", Jansa, Vá. Prchal, Veřtát, Štěpán "A", Vlk, M. Novák, Raiterman, Růžek, Hajič, M. Jelínek.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu