20. 9. 2012 | Luboš Vácha

Mládežnické kategorie čeká o víkendu bohatý program, juniory derby

Havlíčkobrodská mládež má před sebou další velmi náročný víkend. Bojovat budou všechny tři kategorie. Nejprve se na domácím ledě v Kotlině představí junioři. Starší dorostence čekají dva souboje na jihu Čech. Mladší dorost hostí Pardubice. Utkání můžete sledovat prostřednictvím on-line přenosů na portálu onlajny.cz.

Junioři

HC Rebel Havlíčkův Brod – SK Horácká Slavia Třebíč

Pátek 21. září od 19:00.
Juniorku čeká první ostré kolo druhé nejvyšší juniorské soutěže u nás. Hned se utkají v krajském derby. Do Kotliny totiž dorazí celek Třebíče. Ta je po dvouletém působení v extralize během sezón 2007/08 a 2008/09 stálým účastníkem první ligy juniorů. Horácká Slavia si v předchozím ročníku nevedla vůbec špatně. Dokázala devatenáctkrát zvítězit a skončit tak na celkovém čtvrtém místě
ve východní skupině. Třebíčští se s Rebely utkali naposledy v roce 2010, kdy byli brodskou družnou přestříleni poměrem 4:0. Odveta tedy přichází až o pár let později, a to tento pátek.

IHC Písek – HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 23. září od 17.30.
Jihočeský celek už není pro družinu Rebelů natolik neznámý. Letos se s ním svěřenci Václava Adama utkají znovu. Vloni měli Havlíčkobrodští s Pískem trable. Z jejich šesti proher mají dvě na svědomí právě Písečtí. Nejprve se radovali v Kotlině po výhře 3:0. Potom přišla ze strany Havlíčkova Brodu oplata 10:2. Pro kádr Rebelů následovalo ještě jedno vítězství 4:2. Stejným poměrem pak zvítězili
v 34. kole Jihočeši, kteří s celkovým počtem 16 výher a 17 porážek ukončili loňskou základní část na slušné páté příčce. Rebelové tedy mají v nové sezóně, avšak venku, co oplácet. Podaří se jim to?

Starší dorost

HC Mountfield České Budějovice – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 21. září od 18:00.
Starší dorostence čeká víkendové zápolení na venkovních frontách, jde vlastně o pendlování po jižních Čechách. Nejprve Rebelové zavítají na led Českých Budějovic. Mountfield vloni vyhrál celou základní část. Z 28 utkání si připsal pouhých pět proher. Hokejisté vítězného celku to ale v Kotlině neměli vůbec lehké. Nejprve sice vyhráli poměrem 8:3, ale v dalších kolech střelecky zrovna nehýřili.
Ve dvou následujících odvetách rozhodovalo prodloužení a samostatné nájezdy, stále však vítězně pro Jihočechy. Čtvrté společné střetnutí přineslo radost na stranu Havlíčkova Brodu, když se jeho reprezentantům podařilo udolat Mountfield 2:1 v prodloužení. To dokazuje, že lze tvrdě bojovat
s každým týmem, byť je nejlepším týmem základní části. České Budějovice se po prvních čtyřech kolech nacházejí na sedmé pozici. Jedinou jejich výhrou je skalp Jihlavy 3:0. Naposledy se Budějovičtí střetli s Pískem a podlehli mu 0:3.

IHC Písek – HC Rebel Havlíčkův Brod

Sobota 22. září od 13:00
Starší dorost Písku zažívá skvělý vstup do nového ročníku extraligy v podobě šňůry čtyř vítězství. Naposledy nadělil Českým Budějovicím třígólovou porážku. Krajští rivalové nevstřelili jedinou branku. Za oběť však Písku padly ještě Pardubice, Hradec Králové a Mladá Boleslav. Nyní je na hráčích Havlíčkova Brodu, aby tuto vítěznou šňůru přetrhli. Po vítězství nad Hradcem Králové jsou jeho hráči
v herní pohodě, což je taky jeden z klíčů k porážce lídra úvodu sezóny.

Mladší dorost

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Neděle 23. září od 11:45.
Jenom mladší dorostence čeká během víkendu pouze jedno utkání. Na svém domácím ledě přivítají Pardubice. Ty se po loňské základní části musely spokojit s pátou příčkou. Vstup do následujícího ročníku se jim však příliš nedaří. Z předchozích třech kol se jim totiž nepodařilo vyhrát ani jedno, což je zákonitě řadí na předposlední 9. místo. Naopak Rebelové si ve třetím kole spravili chuť sedmibrankovým rozdrcením Tábora – 7:0. Jistě budou chtít na poslední výhru navázat.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu