21. 9. 2012 | Luboš Vácha

Po dvou domácích zápasech vyrážejí Rebelové do Kalich Areny, uspějí?

Havlíčkobrodskou střídačku čeká v sobotu 21. září již čtvrté kolo první hokejové ligy. Tentokrát se však svěřenci Karla Dvořáka a Milana Chalupy vydávají na sever Čech, kde je bude hostit tým HC Stadion Litoměřice. Po zisku tří bodů z minulého zápasu proti Mostu se radoval nejeden fanoušek. Rebelové by však potřebovali získat další. Podaří se jim to? Průběh utkání budete moci sledovat na online přenosu. Zápas začíná v 17 hodin.

Litoměřické mužstvo už dávno nepatří k nováčkovi soutěže a rozhodně se letos nespokojí s druhou polovinou tabulky. Po třech kolech na Rebely ztrácí pouze bod. „Myslím si, že každý soupeř je nepříjemný. Mám zprávy, že Litoměřice mají mladé ambiciózní mužstvo, takže nás nečeká nic lehkého,“ nechal se po sobotním zápase slyšet kouč Havlíčkova Brodu Karel Dvořák. „Doufám, že mužstvo se po výhře s Mostem zvedne hlavně po psychické stránce. Síla v týmu rozhodně je,“ nepochybuje o umu svých svěřenců.
„Pokud budeme bojovat jako v těch předchozích zápasech, tak můžeme zase uspět. Jsme tým, který má dobrého ducha, jen musíme pořád dál šlapat,“ ví před čtvrtým kolem první ligy Milan Kostourek.

HC Stadion Litoměřice vs. HC Rebel

znak týmu znak týmu
2-0-0-1 bilance 2-0-1-0
6., 6 bodů umístění 3., 7 bodů
11:10 skóre 15:10
4:1 (Písek) nejvyšší výhra 7:3 (Beroun)
5,26% využití přesilových her 28,78%
3:6 (Ml. Boleslav) nejvyšší prohra 4:5 sn (Hradec Králové)
Jaroslav Hašek,
Jan Rudovský - oba 4 (2+2)
nejproduktivnější hráč Martin Ondráček 9 bodů (3+6)
Jaroslav Hašek,
Jan Rudovský,
Kryštof Kafan,
Tomáš Rubeš,
Pavel Mrňa - všichni 2 góly
nejlepší střelec Martin Ondráček,
Milan Kostourek - oba 3 góly
Miroslav Forman - 4 asistence nejlepší nahrávač Martin Ondráček,
Ladislav Rytnauer – oba 6 asistencí
Ondřej Kříž 3 body (1+2) nejproduktivnější obránce Radek Novotný 2 body (2+0),
Radim Ostrčil 2 body(1+1)
Jaroslav Hašek +5 nejlepší hráč v +/- Martin Ondráček +6
Šimon Antončík -2 nejhorší hráč v +/- Roman Vondráček,
Jan Knotek - oba -2
Dušan Žovinec 10 minut nejtrestanější hráč Milan Kostourek 25 minut
Petr Přikryl 89,58 % úspěšnost brankářů Jaroslav Suchan 91,14,
Daniel Dolejš 86,36%
Petr Přikryl 3,33 průměr inkasovaných gólů na zápas Jaroslav Suchan 3,36,
Daniel Dolejš 2,95

Změny v kádru Litoměřic

HC Stadion Litoměřice

Střídačce Litoměřic bude pro letošek velet nový hlavní trenér Milan Vrzal, jenž si sem našel cestu z pražské Sparty. Jeho pravou rukou stále zůstane Daniel Tvrzník. Sparta Praha ovšem zásobuje HC Stadion dalšími posilami, třemi obránci a dvěma útočníky. Střežit své obranné pásmo i svého brankáře budou nyní Daniel Sobotka, Dušan Žovinec a Jakub Kolář. Ofenzíva čítá Tomáše Rubeše společně s Šimonem Antončíkem. Mezi tyčemi se divákům představí velice zkušený brankář Petr Přikryl, jehož kolegy jsou Petr Hruška
a Jan Brýl. Kádr Litoměřic opustil obránce Jan Kloz. S ním i útočník Milan Vobořil. Oba zakotvili v Ústí nad Labem.



Litoměřice v přípravě

Výsledky přípravných zápasů:
Litoměřice – Sparta 4:2
Litoměřice – Kadaň 6:5sn
Děčín – Litoměřice 1:5
Litoměřice – Soligorsk (BLR) 3:2sn
Beroun – Litoměřice 3:6
Ústí n/L. – Litoměřice 9:2
Gap (FRA) – Litoměřice 2:4
Crimmitschau – Litoměřice 4:3sn
Most – Litoměřice 4:1
Litoměřice – Most 5:1
Benátky n/J. – Most 1:2sn

Svěřenci nového kouče Vrzala si na přípravu rozhodně nemusejí stěžovat. Sehráli celkem 11 přátelských duelů včetně zápasů
v poháru primátora města Mostu. Po šňůře pěti vítězství padly Litoměřice až po střetu s ústeckými Lvy. Následoval zmíněný pohárový turnaj čítající celkem tři zápasy. Francouzský Gap si
na HC Stadion nepřišel. Naproti tomu Crimmitschau a Most ano. Mimo pohár primátora města Mostu se Litoměřičtí utkali
s Mostem znovu a porážku mu oplatili. Poslední utkání před sezónou odehráli v Benátkách nad Jizerou, kde rozhodovaly samostatné nájezdy.



Třetí kolo: Otočení zápasu vedlo k těsné výhře

Velmi zajímavé utkání sehrály Litoměřice na ledě Medvědů. Během první třetiny však hosté po gólech inkasovaných v početních nevýhodách prohrávali 0:3. Další dvě dvacetiminutovky znamenaly pro Beroun těžké chvíle, tedy kromě úvodu druhé třetiny, kdy se Medvědi opět dostávali do vyložených šancí a jen díky Přikrylovi byl stav stále stejný. Posléze obdržel puk ve vlastním oslabení Tomáš Rubeš, jenž střelou do prázdné klece snížil manko svého týmu. V 35 minutě se utrhl Pavel Mrňa
a samostatnou akcí pokořil DiRienza. Třetí dějství už bylo spíše v režii litoměřických hokejistů. DiRienzo stále ničil svými zákroky jednu akci kališníků za druhou, na další střelecký pokus Pavla Mrni však nestačil, bylo vyrovnáno. Zhruba o minutu později napodobil svého spoluhráče Tomáš Rubeš, který stanovil konečný stav zápasu.

Medvědi Beroun 1933 – HC Stadion Litoměřice 3:4

Třetiny: 3:0, 0:2, 0:2. Branky a asistence: 7. Karpov (Klhůfek, Vostřák), 9. Doležal (Padělek), 20. Klhůfek (Vostřák) - 26. Rubeš (Žalčík, Sobotka), 35. Mrňa (Rudovský), 52. Mrňa (Slížek), 53. Rubeš (Forman, Husák). Vyloučení: 8:8 navíc Doležal (BER) 10 minut OT. Využití: 3:0. Rozhodčí: Würtherle - Marek, Rybáček. Průběh utkání 3:0, 3:4.

HC Stadion Litoměřice: Přikryl (Brýl) - Sobotka, Kříž, Kolář, Toman, Žovinec, Veselý, Husák, Martinka - Mrňa, Antoníček, Rubeš - Tvrzník, Slížek, Žalčík - Kafan, Hašek, Hlusička - Novák, Rudovský, Forman.

Bilance v první lize

Klub HC Stadion Litoměřice se ve vodách druhé nevyšší soutěže pohybuje krátce, a to od sezony 2010/11. Proti Havlíčkovu Brodu jeho hráči nastoupili celkem šestkrát. Rebelové však v první prověrce s novým soupeřem prohráli těsně 3:4. Další střetnutí jim přineslo body po sedmibrankové výhře 8:1, přičemž se za Rebely dvougólově prosadili Miroslav Třetina a Vojtěch Němec. Následující čtyři společná střetnutí se odehrála během minulého ročníku. Vše začalo v Kotlině skalpem Litoměřic poměrem 7:4 (Vojtěch Němec 2+2). Rebelové se radovali z výhry 4:2 i na venkovní půdě. Posléze se ale karty zamíchaly. Dvakrát se totiž radovali hokejisté soupeře ze severních Čech. Doslova „nervák“
v Kotlině vyhráli těsně 2:1. Další body pak uhájili fotbalovým výsledkem 1:0.

Počet odehraných zápasů: 6
Bilance: 3-0-0-3
Výsledky: 3:4, 8:1, 7:4, 4:2, 1:2, 0:1
Skóre: 23:14

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu