26. 9. 2012 | Ladislav Vácha

Naše mládež má před sebou další víkendovou směnu

S přicházejícím víkendem se znovu hlásí o slovo mládežnické soutěže, v nichž budou mít havlíčkobrodské barvy znovu napilno. Starší dorost čeká po středečním utkání s Mladou Boleslaví už jen domácí souboj s Pardubicemi, ale mladší dorostenci i junioři před sebou mají dva zápasy. Kotlina bude hostit celkem tři zápasy, z nichž dva proběhnou v pátek a jeden mohou přijít hokejoví příznivci navštívit v neděli. Sledovat můžete znovu tradiční online přenosy na portálu onlajny.cz.

Junioři:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Slavoj Velké Popovice

Pátek 28. září od 19:00.
Havlíčkobrodští junioři vstoupili do nového prvoligového ročníku pevným krokem. Během minulého týdne odehráli dvě kola a v obou případech se radovali z vítězství. Nejdříve v domácím prostředí udolali po penaltovém rozstřelu krajského rivala ze Třebíče 4:3 a v neděli nadělili potupnou „desítku“ houževnatému Písku, který venku doslova přejeli poměrem 10:3. Ve třetím kole narazí svěřenci trenérského tandemu Václav Adam – Jaroslav Benc na Velké Popovice, což je silný soupeř. Kvalitu tým potvrdil už v úvodních kolech, kdy po triumfu 7:1 vyloupil Kolín a o dva dny později si poradil doma s Mělníkem 6:2.

HC Krkonoše – HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 30. září od 13:00.
V neděli cestuje nejstarší mládežnická kategorie Rebelů na hřiště soupeře. Představí se na kluzišti oddílu HC Krkonoše, který v minulém soutěžním ročníku obsadil předposlední příčku tabulky a zachránil se ve druhé nejvyšší soutěži. Horalům se však povedl skvělý kousek, když na ledě jinak suverénního Havlíčkova Brodu uhráli cenný bod za remízu 3:3. V současné době se ale hokejový klub z hor trápí, když musel skousnout hned dvě porážky. Po prohře 1:6 v Jindřichově Hradci si nespravil náladu ani proti Kolínu, jemuž doma podlehl těsně 1:2.

Starší dorost:

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

Pátek 28. září od 16:00.
Soubor pod taktovkou trenérského dua Richard Cachnín – Milan Kraučuk zatím marně hledá herní pohodu. Ze sedmi zápasů nového extraligového ročníku dokázal pokořit pouze Hradec Králové, jinak odjížděl z ledu vždy v roli poraženého. Jeden bod se mu povedlo získat při derby Vysočiny v Jihlavě, kde rozhodovaly až samostatné nájezdy. Ve středu nestačili mladí Rebelové ani na Mladou Boleslav, která souboj o předposlední příčku ovládla poměrem 3:1. Šanci vylepšit si reputaci budou mít už v pátek, kdy na svém ledě uvítají Pardubice. Východočeši zatím mají mírně pozitivní bilanci, protože ke třem vítězstvím přidali jeden bod v Liberci.

Mladší dorost:

Královští lvi Hradec Králové – HC Rebel Havlíčkův Brod

Čtvrtek 27. září od 12:00.
Mladší dorostenci dosud absolvovali v soutěžním období 2012/13 čtyři kola, z nichž si užili vítěznou euforii proti Táboru, který v domácím prostředí smetli jednoznačně 7:0. Nad jejich síly byla v prvním utkání Kometa Brno, s níž prohráli vysoko 1:8. Body neukořistili ani z derby Vysočiny, když Jihlavu opouštěli po výsledku 3:5 s prázdnou. Nejvíce je ale zřejmě mrzí poslední porážka, protože Pardubicím přinesla vůbec první body. Parta pod vedením trenérů Jaroslava Benáka a Aleše Kraučuka navíc stáhla manko a vyrovnala na 3:3, ale potom inkasovala hned čtyřikrát. Nyní cestuje do Hradce Králové, jenž má vyrovnanou bilanci výher a porážek.

HC Rebel Havlíčkův Brod – Bílí Tygři Liberec

Neděle 30. září od 10:00.
V neděli dopoledne poměří nejmladší extraligisté své síly se silným Libercem, jemuž mají za minulou sezonu co vracet. Proti Bílým Tygrům totiž nezískali ani jeden bod a s vítězem skupiny Střed čtyřikrát jednoznačně prohráli. Severočeši skvěle rozehráli i současný ročník, když v úvodním kole zostudili Spartu 7:1, vyhráli v Mladé Boleslavi 2:1 a doma přestříleli 7:4 i České Budějovice. Naopak venku nestačili na brněnskou Kometu, s níž 0:2 prohráli. V tabulce najdeme u jejich kolonky získaných bodů číslo 12.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu