8. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Rebelové jedou domů z Krakonošova revíru bez kořisti

Po prolomení nepříjemné série porážek bez bodového zisku, jež Rebely sužovala před vítězným zápasem s Hradcem Králové, který havlíčkobrodská družina v dramatickém a krásném duelu udolala po vášnivé přestřelce 6:4, zavál hokejový osud cestu Havlíčkova Brodu do revíru Krakonošova Vrchlabí. Do utkání vstoupili Novákovi hoši bravurně, když brzy vedli zásluhou špílmachra Miroslava Třetiny, jenže Horalové třemi brankami otočili vývoj utkání. Havlíčkobrodská družina ještě dokázala snížit na nejtěsnější rozdíl, ale vyrocvnat už nedokázala. Domů na Vysočinu se tak vrací bez bodového úlovku.

Rebelové měli do utkání raketový nástup, jímž dokonale zaskočili Krakonošovu družinu. Pouhých 18 sekund hry stačilo MIROSLAVU TŘETINOVI na to, aby po obdržení pasu od Hynka Zohorny z mezikruží skóroval střelou nad beton gólmana Koutského – 0:1. Vrchlabí se dychtivě pokoušelo o bleskovou odpověď a sevřelo hosty v hloubi jejich obranného pásma. Havlíčkobrodští vyčkávali ve své obraně na rychlé protiútoky, jenže Východočeši jim k téo činnosti nedopřávali prakticky žádné příležitosti. Územní převaha Horalů vyústila v přesilovou hru z 5. minuty, kdy se hákováním provinil mladý obránce Kempný. A první vyloučení Rebelů zapůsobilo jako velká voda na útočný mlýn Vrchlabí, jehož lopatky se rychle roztočily a přinesly s sebou gólový efekt.

Na začátku 7. minuty se po Petru Chaloupkovi chopil puku VLADISLAV KUBEŠ a proti svému bývalému klubu pohotově vyrovnal, když chladnokrevně propálil gólmana Suchana z bezprostřední blízkosti – 1:1. Děj hry se v dalších minutách odvíjel střídavě u obou branek, ovšem o její plynulosti hry se rozhodně nedalo hovořit, protože ji brzdila častá zakázaná uvolnění. Na sklonku 12. minuty se Havlíčkův brod opět nevyvaroval dvouminutového prohřešku, který měl tentokrát na svědomí útočník Fiedler. Vrchlabí se snažilo o co nejčastější střelbu a neustále zaměstnávalo brankáře Suchana, jenž si připsal ve svém brankovišti několik povedených zákroků a podržel jimi svůj tým.

Dokonalou disciplínou v úvodní dvacetiminutovce se nemohli chlubit ani Krakonošovi stoupenci, protože v 16. minutě se po odpískání hloupým zkratem prezentoval Gengel a oslabil domácí, když vyfasoval od sudího trest na 5 minut plus do konce utkání. Kdo očekával mohutný nápor havlíčkobrodské družiny na gólmana Koutského, byl nemile překvapen. Naopak právě domácí soubor nebezpečně hrozil a větral brodskou defenzívu, přičemž si vypracoval dvě gólové příležitosti. Nejdříve po Rusnákovu přiťuknutí pálil z mezikruží nad bránu Tvrdek a potom v zakončení selhal také Gajovský, jehož samostatný únik vychytal pozorný brankář Suchan.

Hosté se však z důrazných varování svého soupeře nepoučili a pykali za to obdrženou brankou. V průběhu 18. minuty se hezkou individuální akcí předvedl právě NIKOLA GAJOVSKÝ, když si z rohu pásma nabruslil až do předbrankového prostoru a propasíroval kotouč až za Suchanova záda – 2:1. Bojovníci z Kotliny přes útočnou snahu už nestihli do první sirény odpovědět

Začátek prostřední části se nesl ve znamení vyloučení na obou stranách. Na vyloučení brodského forvarda Meidla brzy odpověděl útočník Poživil a hrálo se 4 na 4. Fanoušci se příliš bavit nemohli, protože sledovali především tuhý boj ve středním pásmu. Obě mužstva se do zakončení moc nedostávala a oba gólmani, vrchlabský Koutský i havlíčkobrodský Suchan, si příliš nezachytali. Z tohoto směru vybočila až situace z úvodu 27. minuty, kdy domácí Látal svým projektilem zblízka nechal vyniknout jen Suchanovu připravenou lapačku.

Karta se rázem otočila a oba soupeři se pokoušeli prověřovat pozornost soupeřova muže s maskou co nejčastěji. Na výraznější šanci se ale čekalo až do 36. minuty, v níž se svěřenci trenérského tandemu Petr Novák – Jaroslav Benák dostali do nadějného přečíslení 3 na 2, které zakončil bekhendovou ranou obránce Kempný a minul Koutského svatyni. Ve zbývajícím času dominovaly zejména pozorné a bezchybné defenzívy, jež toho útočnému komandu svého protivníka moc nedovolily.

Do závěrečného dějství havlíčkobrodští rebelové nevkročili vůbec dobře, když ve 43. minutě nabídl domácím hokejistům přesilovku vyloučený Zohorna a ti tuto rukavici s radostí zvedli z ledu, čímž navýšili svůj těsný náskok. Kotouč objel destinace Ondřej Poživil – Radek Hubáček – PATRIK BECK, přičemž posledně jmenovaný přesnou ranou zblízka už za 28 vteřin využil hru v početní převaze – 3:1. V závěru 44. minuty to mohlo vypadat s Havlíčkovým Brodem ještě o poznání hůře, když se s chutí hrající Gajovský prokličkoval přes dva protihráče až do blízkosti gólmana Suchana, kterého ovšem bekhendem nepřekonal, když poslal puk ze své hole nad brodskou bránu. Pokračovalo se v bojovném hokeji, v němž si postupem času vynucovalo převahu Vrchlabí a pravidelně zaměstnávalo brankáře Suchana, jenže hosté vykoukli ze své obranné ulity a pořádně zahrozili.

Po Fiedlerovu nepříjemném pokusu dorážel z dobré pozice kousek před brankou Knotek, ale nesešteloval si mířidla a pálil těsně vedle. Za pár okamžiků oslabil bojovníky z Kotliny dvěma minutami potrestaný Zábranský, Krakonošova družina však tuto příležitost nevyužila k vyšperkování svého dvougólového náskoku. Naopak nečekaně udeřil právě havlíčkobrodský soubor. Na konci 54. minuty napřáhl na vrcholu kruhů ONDŘEJ ŠVAŇHAL a jeho šikovně schovaný projektil doletěl až za záda překvapeného gólmana Koubského – 3:2. Hosté rázem vycítili šanci na vyrovnání a vydatně tloukli do obranného bloku Vrchlabí, jenže ten byl postaven pevně a odolal i závěrečné snaze Rebelů, kteří sáhli k neúspěšné power-play. Horalové se tak po závěrečné siréně radovali z vítězství a tříbodového zisku, naopak Rebelové se vraceli z hor domů na Vysočinu s prázdnou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 2
Michal Kempný 0 0 0 1 2
Jan Knotek 0 0 0 0 0
Václav Meidl 0 0 0 0 2
Marian Morava 0 0 0 0 0
Jan Pavlík 0 0 0 0 0
Ladislav Rytnauer 0 0 0 0 0
Přemysl Sedlák 0 0 0 1 0
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Aleš Sova 0 0 0 0 0
Jakub Stromko 0 0 0 0 0
Petr Šenkeřík 0 0 0 1 0
Ondřej Švaňhal 1 0 1 1 0
Miroslav Třetina 1 0 1 0 0
Petr Vošmik 0 0 0 0 0
Martin Zábranský 0 1 1 1 2
Hynek Zohorna 0 1 1 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Stanislav Neruda 1 0 0 0 0 0
Jaroslav Suchan 59 0 3 36 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, středa 8.12.2010 od 18:00
Vrchlabí
3:2
(2:1, 0:0, 1:1)
Vrchlabí - Havl. Brod
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Kubeš (Chaloupka), 18. Gajovský (Látal), 44. Beck (Hubáček, Poživil) - 1. Třetina (Zohorna), 54. Švaňhal. Rozhodčí: Smitka - Špringl, Žídek. Vyloučení: 1:5, navíc Gengel (VRC) 5 plus OT do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 935. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Vrchlabí

Koutský (Ševčík) - Matějíček, Pácal, Poživil, Chaloupka, Drábek, Hanzl, Zukal, Čížek - Tvrdek, Filip, Rusnák - Kubeš, Hubáček, Beck - Drábek, Gajovský, Látal - Bezouška, Urban, Gengel.

Havl. Brod

Suchan (Neruda) - Kempný, Šenkeřík, Sova, Morava, Vošmik, Pavlík, Soldán, Jelínek - Meidl, Třetina, Zohorna, Stromko, Knotek, Rytnauer, Sedlák, Zábranský, Švaňhal, Fiedler.

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu