30. 9. 2012 | Richard Wagner

Mladé a dravé šelmy uspěly v Kotlině, na sever Čech vezou tři body

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Mladší dorostenci Rebelů mají za sebou další mistrovské utkání. Tentokrát se proti nim postavili Bílí Tygři z Liberce, kteří potvrdili svou roli favorita a z Kotliny si odvezli plný počet bodů. Rebelové však dlouho vzdorovali díky skvělému Janu Brožovi v brance. V první třetině dokonce po brankách Lukáše Valy a Tomáše Nguyena vedli dva jedna, ale poté již úřadoval jen Liberec. Severočeši vyválčili cenné body díky skvělému výkonu útočného komanda Matyáš Kačírek – Matouš Bělohorský, které dělalo největší vzruch před brankou domácího gólmana. Havlíčkův Brod v příštím kole zajíždí ve čtvrtek 4. října na led Sparty Praha.

Přetahovaná ve prospěch Liberce

Liberec měl do utkání raketový nástup, ale domácí muž s maskou předváděl vynikající zákroky. Nejprve na brankovišti vychytal Straku a následně si poradil i s ošemetnými pokusy Kačírka se Solenským. Téměř pět minut se hrálo bez přerušení a liberecký tlak následně vygradoval. Kotouč se přes Jakuba Mečíře a Samuela Solenského dostal až na volného Matouše Bělohorského, který si v mezikruží počkal na vhodný moment ke střele a umístil kotouč nad lapačku Jana Brože. Jenže Rebelové se dokázali zvednout a vyrovnat. V závaru před brankou, který vznikl po vyražené střele od modré čáry, se nejlépe zorientoval Lukáš Vala, který poslal puk mezi betony Aleše Stezky.

Jenže to nebylo ze strany domácích vše a do brejku se po nepovedené střele Bělohorského dostal do brejku Tomáš Nguyen, jenž svůj nájezd vyřešil nejlépe, jak mohl. Střelou mezi betony poslal Havlíčkobrodské do vedení. Ovšem to jim dlouho nevydrželo a do samostatného nájezdu se vydal na druhou stranu také Matouš Bělohorský, který svůj blafák zakončil povedenou střelou pod víko Brožovy svatyně. Domácí muž s maskou se následně vyznamenal proti Strakovi, kterému sebral gól parádním zákrokem na brankové čáře. Ovšem minutu na to znovu kapituloval. Na levém křídle rozjel akci Marek Zacha, který si pohrál s gólmanem a zasunul mu puk mezi betony.

Liberec navýšil svůj náskok

Skvělý vstup do druhé třetiny utkání měli Bílí Tygři. Matouš Bělohorský našel křižnou přihrávkou Matyáše Kačírka, který uklidil puk za záda bezmocně se natahujícího brankáře Havlíčkova Brodu. Liberec poté uklidnil hru a do šancí se pomalu dostávali i domácí hráči, ale Abbrent po nahrávce od Vacka na puk nedosáhl. Hra byla kouskována vyloučeními a oba gólmani museli být stále ve střehu. Největší šanci ke skórování si vypracovala domácí družina. Dominik Suchý nahazoval od modré čáry puk na před bránu, kde jej zasáhl Jakub Kraučuk, ale trefil jen brankáře Stezku, od nějž se kotouč odrazil do ochranné sítě. V závěru prostřední části měli Liberečtí tlak, ale Brož nedovolil pátý puk za svými zády.

Bílí Tygři si vedení vzít nenechali

Hned zkraje třetí části fauloval David Bušek unikajícího Marka Zachara a sudí nařídil trestné střílení. Sám faulovaný se poté rozjel, ale jeho blafák do backhandu gólman Brož vystihl. Liberečtí kontrolovali hru a diktovali tempo. Jejich náskok mohl navýšit Bělohorský, ale minul vzdálenější tyčku branky Rebelů. Nakonec se však hokejisté zpod Ještědu dočkali páté branky za zády Jana Brože. Matouš Bělohorský se v přesilovce ukázal v roli přesného nahrávače a jeho výzvu zužitkoval střelou v pádu zblízka mezi Brožovy betony Matyáš Kačírek. A mohlo být ještě hůře, ale přečíslení dva na jednoho zachránil až bleskový beton domácího gólmana, který zachránil situaci před dorážejícím Husou. Rebelové mohli snížit v přesilovce, ale střela Davida Buška od modré čáry těsně minula pravý horní roh Stezkovy branky. Liberec se následně mohl prosadit ještě jednou, ale ani Bělohorský a po něm Černý se nedokázali trefit mezi tři tyče.

Liberečtí si tak z Kotliny odvezli body, které pro ně mají cenu zlata. Rebelové v první třetině předvedli výbornou útočnou hru, ale Liberec využil několika okének v zadních řadách domácího výběru a pojistil si vedení.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 -2 0
David Bušek 0 0 0 0 4
Tomáš Cejpek 0 0 0 -2 0
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 -2 0
Daniel Kolouch 0 0 0 0 0
Jakub Kraučuk 0 2 2 -1 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 12
David Michálek 0 0 0 -1 0
Michal Němec 0 0 0 -1 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 -1 2
Dominik Suchý 0 0 0 -2 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 1 0 1 0 4
Ondřej Veselka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 -2 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 40 5 35 87,50 0 0

Ohlasy k utkání

6. kolo, neděle 30.9.2012 od  
2:5
(2:3, 0:1, 0:1)
Havl. Brod - Liberec
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 9. Vala (Kraučuk), 15. Nguyen (Kraučuk) - 6. Bělohorský (Solenský, Mečíř), 17. Bělohorský (Solenský), 20. Zachar (V. Suchý), 21. Kačírek (Bělohorský), 49. Kačírek (Bělohorský). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný - Robin Horský, Pavel Zháňal. Vyloučení: 6:6, navíc Lacina (HBR) 10 min. OT za nesp. chování. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 25:40. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Marek) - Lacina (C), Vacek, Benák, Němec, Bancíř, Bušek, Hrabaň, D. Suchý - Jelínek, L. Vala, Veselka, Vlach, Nguyen (A), Kraučuk, Cejpek (A), Michálek, Kolouch, Abbrent

Liberec

Stezka - Eichler, Balabán V. Suchý, Turský, Mečíř, Němeček - Šír, Wiencek, Solenský, Černý, Straka, Husa, Antonín, Zachar (C), Kačírek (A), Bělohorský (A)

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu