9. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Je tu opět víkend a s ním další porce zápasů naší mládeže

Havlíčkobrodští mladíci budou mít o víkendu napilno, protože pokračují v bojích mezi extraligovou konkurencí. Vše začne už v pátek, kdy se do akce dostanou junioři i jejich mladší kolegové, starší dorostenci. Oba týmy se momentálně naházejí v naprosto odlišném rozpoložení. Zatímco juniorka se očividně trápí a nevyhne se zřejmě náročnému souboji o záchranu, starší dorost si zajistil účast ve skupině A, kde se utká s lepšími týmy po 1. fázi o co nejlepší výchozí pozici do play-off. Zápasy opět můžete sledovat na portálu onlajny.cz.

Junioři:

HC Rebel Havlíčkův Brod – PSG Zlín

Začátek: 10. prosince v 18 hodin

Naši mladí bojovníci se v poslední době vůbec nenacházejí v dobrém rozpoložení a k herní pohoda je jim v tuto chvíli hodně vzdálena. Z posledních devíti případů pokaždé odjížděli z ledu v roli poraženého týmu, přičemž vytěžili pouhý bod. A ten je určitě hodně mrzel, protože v domácím duelu proti Olomouci pevně drželi otěže ve svých rukou. V úplném závěru vedli 2:é a nic nenasvědčovalo tomu, že by se malátní Hanáci měli vzchopit a postarat se o zvrat. Jenže opak byl bohužel pravdou, soupeř se nakopnul šťastnou brankou a z psychické výhody vytěžil kýžené vyrovnání. V prodloužení měli Kohouti navrch, naopak zaskočení Rebelové se z tohoto úderu hodně těžce zvedali.

V samostatných nájezdech se aktuální rozpoložení obou táborů naplno projevilo, když Olomouc dokonala obrat a zvítězila nakonec 3:2. Po tomto nepříjemném direktu došlo ke změnám na trenérských postech, kde tandem Václav Adam – Milan Chalupa nahradila již sehraná dvojice Tomáš Mariška – Richard Cachnín. Představme si nejbližšího soupeře havlíčkobrodské družiny, PSG Zlín, mistr extraligy juniorů z uplynulé sezony. Moravané si musejí připadat jako na hodně divoké houpačce, když pravidelně střídají vydařené zápasy s těmi nepovedenými. Naposledy se představili na svém ledě, kde nejdříve podlehli Českým Budějovicím 2:3.

Poté si ale vylepšili reputaci proti poslednímu Havířovu, když ho doslova smetli z ledového kolbiště po hladkém triumfu 7:1. Podívejme se v krátkosti na výchozí pozici obou pátečních soupeřů z pohledu umístění v tabulce. Havlíčkův Brod se s největší pravděpodobností nevyhne záchranářským bojům, když mu se ziskem 26 bodů patří předposlední příčka startovního pole. Hůře je na tom jen Havířov, jehož bodový účet činí 16 bodů. Naopak se bojovníci z Kotliny dívají na záda Ústeckým Lvům a Kladnu, kteří jsou se 30 body jejich tabulkovými sousedy.

A jak dopadlo první vzájemné střetnutí Zlína s mladými Rebely? Obě mužstva na sebe narazila už ve 2: kole, kdy klub z Vysočiny překvapivě zvítězil na ledě Ševců 3:2 po samostatných nájezdech. Jak dopadne měření sil tentokrát? Zažijí trenéři Tomáš Mariška a Richard Cachnín na lavičce úspěšnou premiéru? Přijďte se podívat a podpořit naše hochy v těžkých časech, úvodní buly proběhne v 18 hodin.

Poslední sestava Rebelů:

Krch (Zvolánek) - Richter, Bancíř, Ambrož, Šíma, Vác. Němec, Šplíchal, Musil, Novotný - Varga, Szilva, Ondráček, Zdražil, Havel, J. Milfait, O. Doležal, Honza, M. Novák, Hadrava.

Starší dorostenci:

HC VCES Hradec Králové – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: 10. prosince v 16 hodin

Havlíčkobrodští mladíci se mohli radovat z velkého úspěchu, když dokázali proklouznout mezi 12 nejlepších mužstev extraligy a touto cestou si zajistili účast ve vyřazovacích bojích. Skupinu A zahájí havlíčkobrodský soubor na kluzišti soupeře, když v rámci premiérového duelu změří síly na východě Čech s Hradcem Králové. A o tom, že se jedná o protivníka z kategorie nejsilnějších, není vůbec žádných pochyb. Vždyť mladí Východočeši ovládli extraligovou skupinu Střed, v níž se na své pronásledovatele dívali z pětibodového odstupu.

Mladé Rebely však může těšit fakt, že právě s tímto sokem se jim ve vzájemných soubojích dařilo. Bojovníci z Kotliny se dvakrát radovali ze tříbodových triumfů (venku 3:2 a doma 4:3), naopak ve dvou případech odjížděli z ledu v nepopulární roli poraženého (venku 1:3 a doma 2:3 po samostatných nájezdech). Sečteno – podtrženo, Havlíčkův Brod se může pyšnit o něco lepší vzájemnou bilancí. Právě mladí Votroci se stali posledními přemožiteli našich hochů, kteří se ve zbylých pěti případech radovali z důležitých výher. Rovněž starší dorostenci se představí s jednou zemnou ve svých řadách.

A je nutné podotknout, že dost radikální. Po trenéru Mariškovi, jenž přešel k juniorům, převzal tým kouč Chalupa, který právě u nejstarších mládežníků skon čil v roli asistenta. Podaří se jeho svěřencům vybojovat pod jeho vedením první vítězství v lepší skupině A? Držme k tomu mladým bojovníkům z Kotliny palce.

Poslední sestava Rebelů: Fučík – Wasserbauer, Pecen, Dvořák, Beránek, Meloun, Hynek, Turek, Kozlík – Kuchta, Křesťan, Šulák, Pavlas, Špringl, Kulhánek, Dundáček, Jelínek, Němec.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu