17. 10. 2012 | Richard Wagner

Rebelové pokračují v nepříznivé sérii, pátou porážku jim uštědřil Písek

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Rebelové neprotrhli neúspěšnou sérii proher, která se tak natahuje na pět zápasů v řadě bez zisku jediného bodu. Proti Rebelům stál poslední celek prvoligové tabulky, ale Havlíčkobrodští nedokázali najít recept na skvělého brankáře Lukáše Cikánka, který byl hlavní hvězdou večera. Na druhé straně se mezi tyčemi po jednozápasové pauze opět objevil Daniel Dolejš, který v závěru zápasu musel čelit trestnému střílení, ale Heřmana vychytal. O výsledku tak rozhodla jediná trefa, jíž měl na svědomí v sedmé minutě písecký Josef Klement, jehož tečovaná střela rozhodla o tom, že body putují k Otavě.

Písek se dostal do vedení

Začátek zápasu byl vlažný a oba soupeři se na ledě spíše hledali. Jako první vážněji zahrozili Rebelové. Jonáš Fiedler se snažil procpat puk mezi betony Lukáše Cikánka, ale ten je sklapl a nedovolil domácím střelcům gólovou radost. Do hry se dostali více i hosté, kteří se po jedné nenápadné akci dostali do vedení. Josef Klement napřáhl na modré čáře a jeho nepříliš razantní střela se v hloučku před domácí brankou odrazila od výstroje hráče Rebelů a zapadla do růžku Dolejšovy branky. Domácí muž s maskou neměl šanci na tuto teč reagovat. Hra následně upadla do lehkého průměru, ale domácí honci puku byli aktivnější. Proti však byla písecká obrana a zejména výborný Cikánek, který si poradil s pokusy Václava Meidla a Petra Štěpánka z bezprostřední blízkosti.

Havlíčkobrodští dostali šanci v přesilové hře, ale svou kombinaci nedokázali zakončit gólovou střelou. Puk sice několikrát nebezpečně proklouzal brankovištěm, ale obrana hostí byla pozorná. Více práce měl písecký brankář Cikánek, ale zapotil se i Daniel Dolejš, který si poradil s pokusem Strnada z pravého křídla a následně ramenem zasáhl i proti dorážce z mezikruží. Krásnou individuální akcí se blýskl Petr Štěpánek, ale zakončení mu zkazil Zdeněk Šperger, jenž mu nadzvedl hůl. Závěr třetiny přinesl přesilovou hru Jihočechů, ale ti se zmohli jen na pokus Růžičky od modré, který domácí brankář vyrazil.

Šance Rebelů končily na výborném Cikánkovi

Začátek druhé třetiny nabídl snahu Rebelů o udržení kotouče v útočné třetině, kterou hatil soupeř dobrým napadáním. Písek si vypracoval dobrou šanci v oslabení, kdy ujížděl Kučera s Radimem Heřmanem, ale druhý jmenovaný na kotouč nedosáhl. V té samé početní výhodě našel fantastickou rozehrávkou od své modré čáry Daniel Dolejš Ladislava Rytnauera, který ujížděl od útočné modré lajny s Petrem Polodnou dva na jednoho, ale fantastický Cikánek tak tak udržel puk před čarou.

Agilní Rytnauer se následně zbavil obránce a ocitl se znovu v úniku, ale písecký muž s maskou mu skončil pod nohy, kotouč zastavil a následně ještě holí odehrál do rohu pásma. Havlíčkobrodským pomáhaly do tempa přesilové hry, ale buď pokusy míjely branku, nebo stál na místě připravený Cikánek. Jednou měl strážce jihočeské svatyně i štěstí, když obrovský tlak uťal sudí až odpískaným postavením útočícího hráče v brankovišti. Ve zbytku třetiny měl i nadále více ze hry domácí Rebel, ale brankář hokejistů od Otavy dokázal na poslední chvíli dostat pokus Jonáše Fiedlera mimo branku.

Rebelové neprotrhli střeleckou mizérii

Havlíčkův Brod pokračoval v neúnavném obléhání Cikánkovy branky i nadále a Lukáš Endál dokonce dostal kotouč za brankovou čáru, ale toho bylo dosaženo až po odpískání hlavního arbitra Jana Doležala. Havlíčkobrodský střelec se mohl záhy prosadit znovu, ale tentokrát zazvonila po jeho výjezdu zpoza branky spojnice břevna a tyče. Následně zahrál na nervy domácím příznivcům brankář Dolejš, který nejprve výborně betonem odrazil střelu, ale následný padáček od modré čáry změnil směr letu a domácí muž s maskou na poslední chvíli holí puk dostal mimo tyče. Rebelové byli stále lepším celkem, ale branka jim dnes nebyla souzena. Naopak Písek skvěle bránil a omezoval se výhradně na rychlé brejky. A po jednom takovém mohlo být o výsledku prakticky rozhodnuto. Jakub Strnad vnikl po pravém křídle do útočné třetiny a na brankovišti uvolnil Zdeňka Špergera, jehož střelu do poloodkryté klece parádně schoval Dolejš do výstroje.

Střelecká mizérie Rebelů pokračovala i nadále a když už konečně Petr Polodna dostal puk za Cikánka, tak hostujícího brankáře zastoupil jeden z obránců. Následně unikal na domácí svatyni Radim Heřman, byl zahákován Janem Soldánem, ale svůj nájezd v gól nepřetavil. Brankář Daniel Dolejš si s jeho blafákem zakončeným střelou na lapačku poradil a svůj celek podržel. Minutu a půl před koncem odvolali Rebelové svého gólmana z brány a do hry šel útočník navíc. Ani výhoda jednoho muže v poli však nepomohla, hosté si z Kotliny odvážejí cenný triumf a Lukáš Cikánek premiérové čisté konto v letošní sezoně.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Michal Blažek 0 0 0 0 0
Lukáš Endál 0 0 0 0 0
Jonáš Fiedler 0 0 0 0 0
Marek Havel 0 0 0 0 0
Jan Knotek 0 0 0 0 0
Václav Meidl 0 0 0 -1 0
Marian Morava 0 0 0 0 0
Pavel Musil 0 0 0 -1 0
Radek Novotný 0 0 0 0 2
Martin Ondráček 0 0 0 0 0
Radim Ostrčil 0 0 0 -1 2
Jan Pavlík 0 0 0 -1 0
Petr Polodna 0 0 0 0 0
Tomáš Protivný 0 0 0 0 0
Ladislav Rytnauer 0 0 0 0 0
Jan Soldán 0 0 0 0 0
Ondřej Stehlík 0 0 0 0 0
Petr Štěpánek 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Daniel Dolejš 60 16 1 15 93,75 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, středa 17.10.2012 od 17:30
0:1
(0:1, 0:0, 0:0)
Havl. Brod - Písek
1. liga

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Klemnet (Sedláček). Rozhodčí: Jan Doležal - Václav Guth, David Rittich. Vyloučení: 3:7, navíc Semrád (PIS) 10 min. OT za nesp. chování. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 752. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:1.

Sestavy

Havl. Brod

Dolejš (Suchan) - Morava "A", Blažek, Protivný, Jelínek, Soldán, Pavlík "A", Ostrčil, Novotný - P. Polodna "C", Endál, Knotek, Fiedler, Ondráček, Meidl, Rytnauer, Havel, Štěpánek, Stehlík, Musil

Písek

Cikánek (Halmoši) - Klement, Drtil, Čurda, Boháč, Růžička, Semrád, Kameš, Makovský - S. Polodna "A", Vlček, Sedláček, Slavík "A", Strnad, Kučera, R. Heřman, Vaniš, Marek, Markulinec, Šperger "C", Homolka

Tabulka

# Tým Z V VP PP P B
1 Havířov 44 36 2 4 2 116
2 Vyškov 44 27 4 3 10 92
3 Hodonín 44 18 9 2 15 74
4 Opava 44 19 6 3 16 72
5 Havlíčkův Brod 44 20 2 1 21 65
6 Nový Jičín 44 17 3 2 22 59
7 Kopřivnice 44 13 6 7 18 58
8 Žďár nad Sázavou 44 17 2 3 22 58
9 Šumperk 44 13 6 6 19 57
10 Valašské Meziříčí 44 11 3 10 20 49
11 Technika 44 15 1 2 26 49
12 Velké Meziříčí 44 12 2 3 27 43

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu