19. 10. 2012 | Luboš Vácha

Starší dorostenci nestačili na Písek, ten si z Kotliny odvezl všechny body

Starší dorostenci měli na programu další mistrovské utkání, ve kterém na domácím ledě přivítali jihočeský celek IHC Písek. Rebelové se dostali do utkání lépe. Písečtí se ale vzchopili hlavně díky dvěma využitým přesilovkám, které jim jisto jistě zajistily vedení. Hosty skvěle podržel gólman Mazuch. Za Havlíčkův Brod se jako jediný prosadil Liridon Dupljaku.

První slibnou šanci si vydobyli v desáté minutě Písečtí. Šuhaj se proháčkoval na pravém kruhu a našel si dobře najetého kolegu Suchana, jenž se protáhl až k Novákovi. Usmyslel si, že zakončí bekhendovým blafákem. Domácí brankář na něho vyzrál. Krátce na to se štěstěna usmála na Rebely. Po bleskové akci se k nikým nedrženému kotouči dostal na pravém kruhu Liridon Dupljaku a dělovkou nad rameno procedil snažícího se Mazucha. V závěru úvodní části mohl Rebelům ohrozit vedení Točík, jenž se jako blesk prosadil mezi kruhy, odkud příklepem vypálil těsně k Novákově vyrážečce. Domácí maskovaný muž se za pukem jenom ohlédl, pro domácí obranu to bylo veliké štěstí.

Od začátku druhé třetiny měli mírně navrch Jihočeši, kteří domácí obraně nebezpečně zatápěli. Gólman Novák si však počínal velmi dobře a zodpovědně likvidoval jednu střelu soupeře za druhou. Do veliké příležitosti se v 25. minutě dostal Vlk, jehož střela minula branku opravdu jenom o vlásek. Posléze řádil Duplajku, když na modré čáře sebral hostům kotouč a uháněl s ním do pásma. Zde si našel na druhé straně najíždějícího Ludvíka, který se střelou zaváhal, to byla taky chyba, brankář hostí se stihl včas přesunout. Kotlina připomínala během prostředního dějství střelnici. Zaváhání domácí obrany bylo málem potrestáno Koutenským. Na přihrávku Schwambergera mířenou k brankovišti nedosáhl. Když Polák opouštěl v 37. minutě trestnou lavici, touše se ve svém pásmu chopil aktivní Schwamberger a bystře našel před domácí klecí napřaženého Patrika Březinu, který přesným zakončením mezi obě tyče resetoval stav. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny se do brejku dostali hned dva písečtí útočníci, Duchoň a Dudák. Oba aktéři prosvištěli až před branku, přičemž druhý jmenovaný po nahrávce skrz brankoviště zakončoval. Čeněk Novák ale nastavil betony na to pravé místo, výrazně podržel svůj tým.

Poslední část zápasu patřila spíše Píseckým. Hned v jejím úvodu byla Cívkova chybná rozehrávka málem potrestána. Točík uzmul černou gumu a následně se proháčkoval až před Nováka, branku ale netrefil. Jenže puk se dostal k modré čáře, odkud pálil dělovkou Vlk, do připravených betonů domácího brankáře. Posléze se po Schwambergově přihrávce na modrou čáru opřel golfem do puku Hanus. Jeho razantní pumelice byla navíc tečována, avšak mimo prostor branky. Písečtí své skóre navýšili během početní výhody. Suchan objevil na pravém kruhu připraveného Březinu, který svůj střelecký pokus bez čekání nasměroval do Novákovy výstroje. Brankář dokázal puk vyrazit, jenže na hůl přesného střelce Petra Dudáka. Palebný kolotoč hostujícího celku pokračoval i nadále. Třetí branku se mu povedlo vstřelit při své další přesilovce. Ihned po vhazování se do brejku vydali do brejku dva hráči z jihu Čech. Hřebíček zvedl hlavu a zahlédl volného Dominika Točíka, jenž si v mezikruží lišácky přehodil kotouč a přesně jej napálil nad Novákovo rameno. Definitivum v podobě čtvrté branky si Písek vychutnal dvě a půl minuty před koncem utkání. Schwamberger adresoval ukázkovou přihrávku mezi kruhy, kde číhal důrazný Dominik Točík. Ten si velmi rychle vymíchal Nováka a pak jej pokořil přesnými jeslemi. To byla také tečka za dalším mistrovským duelem extraligy starších dorostenců. Hosté si tak domů odvezli tři cenné body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 1 0
Dominik Cívka 0 0 0 -2 2
Liridon Dupljaku 1 0 1 0 0
Václav Ficek 0 0 0 -2 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 2
Rostislav Klofáč 0 0 0 1 2
David Krajhanzl 0 0 0 1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Dušan Mendl 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 -2 2
Michal Semrád 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 38 4 34 89,47 0 0

Ohlasy k utkání

13. kolo, pátek 19.10.2012 od  
1:4
(1:0, 0:1, 0:3)
Havl. Brod - Písek
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Dupljaku - 37. Březina (Schwamberger), 47. Dudák (Březina, Suchan), 56. Točík (Hřebíček), 58. Dudák (Schwamberger). Rozhodčí: Jiří Kareš - Petr Holeček, Gabriela Šťastná. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 22:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:4.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Vaněček) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek, Bancíř, Nguyen, Ficek, Mendl, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mozr.

Písek

Mazuch (Pechek) - Schwamberger, Suchan, Vlk, Dudák "A", Hájek, Rod, Březina, Hřebíček "C", Červinský, Duchoň, Horažďovský, Šuhaj, Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus "A".

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu