24. 10. 2012 | Richard Wagner, Luboš Vácha

Starší dorost i nadále tápe, od Jihlavy dostal pět gólů

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Havlíčkobrodští starší dorostenci nezvládli již desátý zápas v řadě v tentokrát přenechali všechny body Jihlavě, které podlehli 0:5. O nepříliš povedeném výkonu domácích hráčů svědčí to, že na jihlavského brankáře Dominika Svobodu vystřelili pouze jedenáctkrát, přičemž šlo o nepříliš nebezpečné pokusy. Za starší dorost si odbyl premiéru Jan Vacek, který nastoupil v této kategorii poprvé v kariéře.

Svůj ostrý palebný kolotoč zahájili hokejisté jihlavské Dukly v úvodu šesté minuty. Hosté si po kombinační hře v středním pásmu vytvořili silný tlak, z něhož vzešel drzý průnik Simona Berana, jenž si po zpracování Bambulovy přihrávky ještě prokličkoval mezi dvěma Rebely až na kruh
a pohotovou dělovkou nad rameno propálil Nováka. Za zhruba dvě a půl minuty vybojoval puk v rohu Kochánek. Obránce Hlídek se mu zodpovědně postavil do cesty a touš mu sebral, jenže zariskoval, vznikla z toho nedokončená klička. Ke slovu se tak přidal Beran, který si od modré vyhlédl
u brankoviště číhajícího Jiřího Severu. Ten doslova vykoupal domácího brankáře a zakončil přesně nad beton. Posléze vyvezl puk zpoza branky Jícha. Zkoušel to dvěma způsoby, jenže ani jeden mu nedovolil dostat jej za brankovou čáru. Novák ukázal svou bystrost, když ještě zlikvidoval následnou šanci dotírajícího Anděla.

Jihlavští ale pokračovali. Ve svém oslabení se k volnému puku na pravém kruhu dostal Jan Mandát a jednoduchým příklepem rozvlnil síťku domácí klece. Krátce na to udeřili hokejisté Dukly znovu, navíc opět v jejich početní nevýhodě. Čtyři minuty před koncem Mandátova trestu vypálil z pravého kruhu Jan Brussmann, který přesně mířenou střelou vyhnal Nováka na střídačku. Na jeho místo nastoupil Vaněček. Ten se v brance ohřál necelou minutu a už lovil kotouč ze sítě také. Aktivní Mandát vzal rozum do hrsti, chytře se vyháčkoval na pravém křídle. Následovala křižná nahrávka, se kterou užitečně naložil Lukáš Jícha. Rebelové se ke slovu dostali v 33. minutě, když se do akce dva na jednoho svorně hrnuli Polák s Bancířem. Střela prvně jmenovaného však byla nepřesná, a tak Svoboda nemusel zasahovat.

Hosté už svůj stav spíše kontrolovali. Několik příležitostí měli i ve třetí části. Vaněček už byl ve své formě, což znemožnilo Jihlavským navýšit. Po akci dva na jednoho zkoušel zakončovat Beran, avšak nedokázal přejít přes hůl jednoho z obránců. Vzápětí měl svou další slibnou šanci Mandát, jenž
z bezprostřední blízkosti doslova narval kotouč do Vaněčkovy helmy. Brankář se chvíli oklepával, ale nakonec bylo vše v pořádku, mohl tak pokračovat. O bekhendové zakončení se pak pokoušel Mahúta. Vaněček ukázal co v něm je, bleskově se přesunul a svým betonem perfektně zastavil nebezpečnou akci soupeře. Rebelové nedokázali s Jihlavou srovnat krok, ta si po vysoké výhře odvezla všechny body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -5 0
Dominik Cívka 0 0 0 -3 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 -3 2
Václav Ficek 0 0 0 -1 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 -2 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -2 6
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -2 0
Matias Mäki 0 0 0 -3 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 -1 0
Martin Polák 0 0 0 0 2
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 30 21 4 17 80,95 0 0
Vítek Vaněček 30 18 1 17 94,44 0 0

Ohlasy k utkání

10. kolo, středa 24.10.2012 od  
0:5
(0:3, 0:2, 0:0)
Havl. Brod - Jihlava
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 6. Beran (Bambula), 8. Severa (Beran), 28. J. Mandát, 31. Brussmann (Beran), 32. Jícha (J. Mandát). Rozhodčí: Jiří Kareš - Milan Kis, Tomáš Kukeně. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 48. Střely na branku: 11:39. Průběh utkání: 0:5.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (31. Vaněček) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek "A", Bancíř, J. Vacek, L. Vala, Ficek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki

Jihlava

Svoboda (D. Vacek) - Brussmann, Košař, Severa, J. Mandát "C", Žuček, Dvořák, Půža, M. Mandát, Mahút, Kochánek, Bambula, Hotař, Jícha, Beran "A", Port "A", Vykouk, Anděl

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu