26. 10. 2012 | Jitka Čechová, Ladislav Vácha

Starší dorostenci pokračují ve výsledkové mizérii, neuspěli ani v Mladé Boleslavi

Mladí Rebelové po vysoké porážce, jíž utrpěli v derby Vysočiny od krajského rivala z Jihlavy, museli spolknout další hořkou pilulku. V dnešním souboji s Mladou Boleslaví, jež je v extraligové skupině Střed předposlední právě před havlíčkobrodskou družinou, znovu neuspěli a jejich manko na Středočechy narostlo už na hrozivých dvanáct bodů. O výsledku rozhodla prostřední část, v níž poslal město proslavené automobily do vedení Vojtěch Sedmík. V závěrečném dějství domácí ještě navýšili svůj náskok na 3:0 a došli si pro důležité tři body. (Foto: Jan Čech)

První třetina utkání mezi Mladou Boleslaví a Havlíčkovým Brodem jasně naznačila, že obraz bude odpovídat postavení tymů v tabulce. Dva bodově nejhorší celky skupiny Střed očividně nechtěly udělat žádnou chybu, a tak se začínalo poměrně opatrně. O něco aktivněji počínali domácí, Brzákův bekhend ale nenašel uplatnění. Hosté se snažili hrozit spíš z brejků, boleslavský gólman Ašenbrenner si tak například připsal dobrý zákrok proti Krajnhanzlovi.

V úvodním dějství padlo jediné vyloučení, nedobrovolně odpočívající Hercig ale k žádné změně skóre nepřispěl. Vlastně se skoro nezdálo, že by Rebel vůbec hrál nějakou přesilovku. Před Vaněčkem se hned dvakrát snažil předvést Ďurač, ale neuspěl stejně jako Dupljaku, který na druhé straně pálil z kruhu. Po nepříliš záživné dvacetiminutovce se tak oba týmy rozešly do kabin za smírného stavu.

Tempo utkání na začátku druhé periody trochu zrychlilo, zvlášť Boleslavští se začali více osmělovat. To vyústilo v jejich první přesilovku. Ačkoliv ji hráli lépe než v prvním dějství Rebelové, ani tentokrát se diváci změny skóre nedočkali. Tato situace nastala až v 27. minutě, kdy zmatku před Vaněčkem využil Vojtěch Sedmík.

Boleslavští mohli své vedení následně potvrdit a navýšit, protože Havlíčkův Brod vyfasoval dva po sobě bezprostředně jdoucí tresty. V zajímavé situace se objevil Brzák, jeho akci ale chybělo řádné zakončení stejně jako všemu ostatnímu, co Bruslaři předvedli. Šance hostů ve druhé třetině by se daly pomalu spočítat na prstech jedné ruky, do jedné z těch několika se probojoval Bacíř, ale na vyrovnání skóre nedosáhl.

Co do herního projevu začali Havlíčkobrodští třetinu dobře, paradoxně z ní ale nakonec vyšli nejhůř. Dupljaku na chvíli zaskočil za gólmana, když na poslední chvíli vyhrábl puk, který mířil do sítě. Tato akce ještě pro hosty dopadla dobře. Jenže pak fauloval Klofáč a Boleslavským stačilo 29 sekund k tomu, aby navýšili vedení. Trefil se Stanislav Brzák.

Rebel nedokázal reagovat ani v nadcházející přesilovce, kterou hrál pro změnu on, a tak se v další početní výhodě a v čase 53:49 trefil Zdeněk Borovec. Hosté se snažili utkání neodpískat, ale viditelně jim začaly tuhnout nohy. Středočeši si nakonec tříbodový zisk poměrně v klidu pohlídali.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Dominik Cívka 0 0 0 0 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 -1 0
Václav Ficek 0 0 0 -1 2
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 2
Daniel Kolouch 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 2
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Jan Vacek 0 0 0 0 2
Lukáš Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 38 3 35 92,11 0 0

Ohlasy k utkání

15. kolo, pátek 26.10.2012 od  
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 27. Sedmík (Durdil), 49. Brzák (Borovec, Plíšek Jak.), 54. Borovec (Brzák, Krupička). Rozhodčí: Smitka - Horinek, Ala-Mäenpää. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 44. Střely na branku: 38:18. Průběh utkání: 3:0.

Sestavy

Ml. Boleslav

Ašenbrenner (Jan Plíšek) - Verner, Nastoupil, Šír, Bašus, Jak. Plíšek, Hercig, Nedbal, Krupička, Borovec, Ďurač, Brzák, Němec, Tržický, Groer, Sedmík, Durdil.

Havl. Brod

Vaněček (Brož) - Cívka, Ludvík, Klofáč, Hlídek, Bancíř, Vacek, Kolouch, Vala, Ficek, Polák, Semrád, Krajhanzl, Málek, Dupljaku, Mäki.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu