27. 10. 2012 | Ladislav Vácha

Starší dorostenci svedli s Tygry vyrovnanou partii, na body těsně nedosáhli

Mladí Rebelové nutně potřebovali zastavit nepříjemnou sérii porážek a snížit velké manko, jež na chvostu tabulky nabrali na své konkurenty z nejvyšší soutěže. Po páteční porážce v Mladé Boleslavi však přivítali v Kotlině nejsilnějšího možného soupeře, jímž jsou Bílí Tygři z Liberce. Severočeši přicestovali do Havlíčkova Brodu jako úřadující lídr extraligové skupiny Střed a potvrzovali roli papírové favorita, když měli na své straně značnou územní převahu. Nevěděli si však dlouho rady se skvěle chytajícím gólmanem Vaněčkem, kterého překonal až ve druhé půlce zápasu Dominik Lakatoš. Stav 0:1 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu. Rebelové sice znovu prohráli, ale s velmi silným sokem odehráli skvělý zápas.

1. třetina - Tygři z velké převahy na gólmana Vaněčka nevyzráli

Už od prvních sekund zápasu bylo jasné, že fanoušci v ochozech Kotliny se rozhodně nudit nebudou. První obrovskou šanci si vytvořili mladí Rebelové, když liberecká obrana na útočné modré čáře zaspala a po zblokované střele se dostal do samostatného úniku Ondřej Hlídek, ale ranou zblízka brankáře Hosnedla nepřekonal. Severočeši se rychle zahřáli na provozní teplotu a začali ukazovat, proč zatím vedou extraligovou skupinu Střed. Vedle hbitého pohybu a síly na puku prokazovali také skvělou sehranost. Havlíčkobrodská obrana měla plné ruce práce, ale liberečtí střelci si nevěděli rady s překonáním gólmana Vaněčka, který mařil jednu šanci za druhou. A stálo při něm také potřebné štěstí, když v 5. minutě zazvonil od modré čáry na jeho tyčku Tomáš Zedek. Po gólu hlasitě volala také příležitost Dominika Hrníčka, jehož projektil z několika kroků skončil ve Vaněčkově výstroji. Kapitán Tygrů sehrál důležitou roli také ve 13. minutě, kdy nejdříve vyzval k přesnému zásahu neúspěšného Jakuba Kalfiřta a vzápětí po obkroužení brány pálil těsně vedle. Důležité bylo také to, že si Havlíčkův Brod počínal velmi disciplinovaně. Silnému soupeři nedaroval v první třetině ani jednu přesilovku.

2. třetina - Liberec protrhl střelecké trápení

Mladí Rebelové vstoupili do prostřední části velmi dobře. Po přestávce zlepšili pohyb a směrem dopředu se čím dál více osmělovali. Severočeši rázem měli o poznání větší problémy s vytvářením gólových šancí. Stačila však chvilková nepozornost havlíčkobrodské obrany a do úniku uháněl Matouš Bělohorský, který však vyhořel na Vaněčkovu hbitém betonu. Domácím se nabídla ideální možnost na vyrovnání v podobě přesilové hry, ale při Hrníčkovu trestu prověřili brankáři Hosnedla méně, než by potřebovali. Hosté postupem času přeci jen stupňovali svůj nápor a gólman Vaněček musel vytáhnout další skvělý zákrok. V půlce zápasu střílel z mezikruží osamocený Filip Chlapík, jenže maskovaná opora Rebelů se rychle přesunula a zamezila pohromě. Tygři prolomili své vleklé střelecké trápení až ve 32. minutě, kdy defenzíva brodského souboru nechala mezi kruhy volného Dominika Lakatoše, jemuž se podařilo střelou zápěstím obstřelit Vítka Vaněčka. Prvního faulu svého týmu se potom dopustil havlíčkobrodský útočník David Krajhanzl, ale jeho spoluhráči se v početní nevýhodě ubránili. V závěru druhé třetiny mohl vyrovnat Patrik Málek, ale ani při rybičce na Hlídkovu nahrávku před bránu nedosáhl.

3. třetina - Závěrečné drama na dělbě bodů už nic nezměnilo

Třetí dějství příliš hokejové krásy nenabídlo. K vidění byla především celá řada nepřesností, jež se hráčům obou týmů lepily na hole. Mladí bojovníci z Kotliny čelili po faulech Marka Bancíře a Davida Buška dvěma početním výhodám soupeře, ale neinkasovali a i nadále se drželi ve hře o cenné body. Nedovoleným zákrokem si vypomohli i hosté, jenže Matouše Bělohorského trápící se Rebelové z lavice hanby předčasně nevyhnali. S blížícím se koncem utkání Havlíčkův Brod pokračoval v bojovném výkonu a ze všech sil se snažil o kýžené vyrovnání. Bohužel, při přesilové hře ani závěrečné hře bez brankáře se jej nedočkal. Liberci podlehl fotbalovým výsledkem 0:1, ale i tak předvedl proti nejsilnějšímu možnému soupeři skvělý a bojovný výkon, za který se vůbec nemusel při odjezdu do kabiny stydět.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
David Bušek 0 0 0 -1 2
Dominik Cívka 0 0 0 -1 10
Liridon Dupljaku 0 0 0 0 20
Václav Ficek 0 0 0 0 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 2
Tomáš Ludvík 0 0 0 0 0
Matias Mäki 0 0 0 -1 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 0 0
Lukáš Vala 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 59 42 1 41 97,62 0 0

Ohlasy k utkání

16. kolo, sobota 27.10.2012 od  
0:1
(0:0, 0:1, 0:0)
Havl. Brod - Liberec
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 32. Lakatoš (Kalfiřt, Hrníčko). Rozhodčí: Zdeněk Pokorný - Lukáš Klouda, Lukáš Rampír.. Vyloučení: 3:3, navíc Dupljaku (HBR) OT do konce zápasu - nesport.chov. a Cívka (HBR) OT 10 min. - nesport. chov. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 22:42. Průběh utkání: 0:1.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Novák) - Cívka (A), Bušek, Klofáč, Bancíř, Ficek - Ludvík (C), Hlídek (A), L. Vala, Polák, Semrád, Krajhanzl, Málek, Dupljaku, Mäki.

Liberec

Hosnedl (Stezka) - Šťáva, Šír, Havlín, Kupčík (A), Zedek, Divila - Babec, Kalfiřt, Hrníčko (C), Chlapík, Král (A), Gecko, Kratochvíl, Lakatoš, Heřmánek, Bělohorský.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu