18. 11. 2012 | Eva Streichsbierová

Konečně měla naše hra zase hlavu a patu, hlásil po zápase s Ústeckými Lvy Vondráček

Vyznavači černého humoru přibližují rozporuplný pocit tak, že je to v podstatě stejné, jako byste se dívali na vlastní tchýni, která ve vašem parádním autě padá do propasti. Také prý nebudete vědět, jestli mít radost, nebo truchlit. A podobný stav mysli měli v sobotu večer zřejmě i fanoušci havlíčkobrodského hokeje. Výkon Rebelů šel sice od minulých duelů výrazně nahoru, jenže na konci byla zase porážka...

V Kotlině se ve 23. kole první ligy představilo favorizované Ústí nad Labem, ovšem více ze hry měli v úvodu domácí. „Jo, začali jsme dobře,“ pochvaloval si hru svého týmu útočník Roman Vondráček. „A podobně jsme pak hráli i ve druhé třetině, ale tam už jsme taky dostali nějaké góly,“ povzdechl si.

Severočeši vedli po druhé dvacetiminutovce 2:1 a zdálo se, že jsou na nejlepší cestě k vítězství. Jenže Rebelové nesložili zbraně, bojovali o svoji bodovou naději dál a ve 43. minutě srovnali na 2:2. A když pak o šest minut později poslal puk za záda ústeckého brankáře Petráska Roman Vondráček, Kotlina jásala. „Tomáš Micka mi dal puk skvěle z rohu a já do jeho nahrávky jenom vložil hůl,“ popsal gólový moment úspěšný střelec.

Na tahu pak byli zase Severočeši a hozenou rukavici zvedli. Tři minuty před vypršením normální hrací doby smazal jednogólové manko Poživil a nasměroval zápas do prodloužení. „Ústí má hodně dobrý tým,“ uznal kvality soupeře Vondráček. „V závěru nás výborně napadali a navíc měli i potřebné štěstí,“ dodal.

Pětiminutový přídavek rozhodnutí nepřinesl a druhý bonusový bod tak musel jednomu z mančaftů přisoudit až penaltový rozstřel. V něm byli úspěšnější hosté, kteří nakonec vyhráli v Brodě 4:3. Rebelům zbyl tedy jenom jeden bod, ale také naděje. „Jde o to, že jsme konečně hráli to, co jsme chtěli a co nám říkal trenér. Mělo to hlavu a patu, nebláznili jsme a nehonili se za pukem,“ hledal pozitiva Vondráček.

V dalším kole pocestují havlíčkobrodští hokejisté ve středu do Olomouce, kde je čeká souboj s aktuálně třetím celkem prvoligové tabulky. „Musíme hrát to samé, jako teď doma a čekat na brejky. Víme, že má Olomouc výbornou formu, proto je taky škoda, že jsme proti Ústí neudělali víc bodů, hodily by se,“ ví osmadvacetiletý forvard.

Na Hanou se Rebelové vypraví znovu bez zraněných Třetiny, Kostourka a Polodny a na seznam marodů zřejmě přibude také Lukáš Endál, který nedohrál sobotní souboj s Ústím pro podezření na otřes mozku. Mimo hru navíc skončil předčasně také brankář Daniel Dolejš. „Byla to jen nějaká drobnost, nechtěli jsme riskovat, tak jsem raději odstoupil. Ale nic vážného se nestalo,“ uklidňoval po utkání osmnáctiletý gólman.

A ještě bez jednoho hráče bude Havlíčkův Brod na olomouckém ledě hrát. Ze sestavy Rebelů vypadl už před zápasem se Lvy útočník Václav Meidl. „Byl vyřazen z kádru a hledá si jiné angažmá,“ oznámil hlavní kouč brodského A-týmu Jiří Rech.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu