22. 11. 2012 | Richard Wagner

Daniel Salát: Zvykl jsem si tu dobře, tréninky a zázemí jsou zde super

Starší dorostenci havlíčkobrodských Rebelů za sebou mají další zápolení v letošním extraligovém ročníku. Utkání s Královskými lvy se hrálo v netradičním termínu, jelikož bylo odložené kvůli rozsáhlé marodce bojovníků z Kotliny. Úterní podvečer však na havlíčkobrodském zimním stadionu přinesl radost do řad Východočechů, kteří zde zvítězili v poměru pět ku jedné. Poprvé se na vlastním stadionu před svými diváky představila nově příchozí akvizice v řadách Havlíčkova Brodu Daniel Salát, jenž vloni působil v jihlavském mladším dorostu. Mladý bek se tak stal po skončení zápasu obětí našeho interview.

Do utkání nastoupili lépe Rebelové, ale s postupujícím čase začali přebírat otěže zápasu do svých rukou hosté, kteří si také do konce první části vytvořili dvougólový náskok. V prostřední části dokonce po třetí inkasované brance odjel z klece Novák, kterého nahradil Vaněček, jenž však dlouho s čistým štítem nevydržel. Ve třetí periodě sice snížil z nájezdu Ludvík, ale o chvíli později dali Hradečtí výsledku konečnou podobu. Jak hodnotí první zápas před vlastními diváky nová posila? „K tomuto zápasu není co dodat, nepovedlo se nám to jako týmu, ani jako jednotlivcům, věděl Salát.

Rebelové tak prodloužili nepříznivou sérii porážek na patnáct v řadě, ovšem přesto se nedá říci, že by Havlíčkobrodští za svým soupeřem nějak výrazně zaostávali. „Hradec nás ani nějak moc nepřehrál. Naše největší chyba byla, že jsme nevyužili přesilové hry, které jsme měli. Špatně jsme stříleli a pak jsme udělali tři chyby vzadu, kdy jsme soupeři darovali tři branky,“ měl jasno o tom, co rozhodlo.

A jak si vůbec šikovný bek zvykl na nové prostředí? „Myslím si, že jsem si zvykl dobře. Tréninky jsou zde super, zázemí také. S kluky jsem se znal z Brna, takže jsem zapadl bez problému,“ odpověděl bez váhání. Do prvních zápasů nastoupil Salát minulý týden, kdy vyjel v červenobílém dresu na led Písku a Českých Budějovic. „Myslím si, že se mi celkem povedly, hlavně oproti tomu dnešnímu, protože to byla tragédie, co jsem předvedl na ledě,“ popsal pocity z prvních zápasů.

Příští střetnutí čeká mladé Rebely v pátek, kdy před vlastními diváky hostí další celek z východočeské metropole – ČSOB Pojišťovnu Pardubice. Svěřenci trenérského tandemu Richard Cachnín – Milan Kraučuk budou chtít zapomenout na nepříznivou sérii a před svým publikem roztříštit tok špatných výsledků a zaplavit kabinu návalem radosti z výhry. Zeptali jsme se proto důrazného beka na to, co je třeba do tohoto zápasu zlepšit. „Určitě přístup k tomu zápasu, musíme do toho jít od začátku. Dneska bylo jasně vidět, že nám to nepovedlo,“ má jasno Salát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu