25. 11. 2012 | Luboš Vácha

Juniorský duel přinesl dvanáct branek

Havlíčkobrodská juniorka na svém ledě přivítala papírově slabšího soupeře HC Junior Mělník. Brodská družina se střelecky nabažila už v prvním dějství, kdy dokázala vstřelit čtyři góly. Další čtyři přidala až během následujících čtyřiceti minut. Ovšem ani Mělník vůbec nehrál špatně. Proměnil totiž některé dost důležité šance a také dvě přesilovky. Autorem dvou branek za mužstvo hostí byl David Kratochvíl. Za Rebely se stejným počtem vstřelených gólů prosadil Martin Jelínek.

Hned zezačátku se předpokládalo, že Rebelové budou v utkání proti poslednímu Mělníku favoritem. Havlíčkobrodská družina zvedala ruce nad hlavu už ve 4. minutě, kdy se Lukáš Brebera na pravém kruhu rychlým pohybem zbavil dotírajícího beka a naservíroval kotouč k levému rohu brankoviště, odkud přesně k tyči vypálil Lukáš Žemlička. Uběhlo 36 sekund a Rebelové se radovali znovu. Tentokrát zapracoval Erik Novák, jenž v útočné třetině nahrál najetému Janu Kubátovi. Ten chvíli manévroval na středu pásma hostí, nakonec ale zkusil zápěstní střelu, která směřovala přesně nad Skřebského rameno. Krátce na to se Havlíčkobrodští ocitli v oslabení. Na pravém kruhu zůstal nikým neatakovaný Daniel Šubrt. Se získaným pukem provedl několik svižných kliček, až se dostal před samotného Jirouta, jehož doslova vyškolil přesnými Jeslemi. Rebelové neklesli na mysli a znovu udeřili. Nejprve se po velikém tlaku zkoušel střelecky prosadit Hošek, ten ale pozemní střelou minul vzdálenější brankářovu tyč jen o několik málo centimetrů. Domácí se ale stále drželi v útočné třetině. Vladimír Szilva způsobil na brankovišti pořádný zmatek. V tlačenici se k černé gumě dostal Martin Jelínek, který střílel do prázdné klece. Hokejisté z Kotliny se mohli z dalšího přesného zakončení radovat ještě pár sekund před koncem prvního dějství. Před Skřebským se zjevil veliký chuml důrazných domácích útočníků. Přesně mezi ně totiž mířilo nahození, které po několika dorážkách dopravil za brankovou čáru střelec předchozího gólu Martin Jelínek.

Prostřední část hry začínala další šancí pro domácí, když se jim dostalo početní výhody. Tu ale i přes značný počet šancí nevyužili. Stále však pokračovali v mohutném tlaku, jenže bez zakončení. Neproměněné šance potrestali hosté jejich druhým gólem. Na levém rohu brankoviště zpracoval puk Jakub Smejkal a pohodově jej za Jirouta zametl. Havlíčkův Brod ihned vrátil úder. Tomáš Chlubna si vyhlédl v mezikruží číhajícího Davida Protivného, který se trefil přesně mezi Skřebského betony. Posléze se hráčská lavice Rebelů radovala znovu. Tentokrát poslal puk po mantinelu Lukáš Brebera, najetý Vít Křesťan jej zkrotil, jenže nevěděl, co sním, a tak ho jednoduše nahodil na branku. Touš ale prolétl až do sítě. Konec prostřední části nabídl mnohem aktivnější hru. Ke slovu se totiž opět dostal hostující tým. Chybu domácí obrany využil David Kratochvíl, jenž před brankou Rebelů nic nevymýšlel a ihned s razancí zakončoval mezi tyče.

Havlíčkův Brod změnil na poslední dvacetiminutovku brankáře, místo Jirouta se do klece postavil Hlávka. Veliké drama nastalo až těsně za druhou polovinou třetí třetiny. Hlávkovu bystrost nejprve testoval Jakub Smejkal, jenž velkou silou pálil z levého kruhu. Na druhé straně úřadoval Erik Novák, ale ani ten nedokázal své zakončení zpoza branky zakončit. Úspěšnější ale byli přece jenom Rebelové. Jako první pálil z mezikruží Lukáš Žemlička, jeho střelu Skřebský odrazil za branku, jenže na hůl Davida Protivného. Ten s pukem zamíchal a vrátil jej zpět svému kolegovi. Žemlička zkusil střílet znovu. Brankáře ale zaskočil důrazný David Protivný, jenž napálil kotouč přímo do šibenice. Následně vytěžil z přesilové hry Mělník. Na pravém kruhu se dobře zorientoval David Kratochvíl a přesnou pozemní střelou trefil prostor u bližší tyče. Rebelové ale svůj náskok znovu navýšili. Lukáš Brebera posunul puk na hůl Tomáše Chlubny, který střílel do brankářovy výstroje. K dorážce měl dostatek prostoru Vladimír Szilva, jenž vstřelil osmý gól ku prospěchu svého týmu a definitivně tak stanovil konečné skóre zápasu.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Lukáš Brebera 0 3 3 0 0
Michal Hošek 0 0 0 0 0
Martin Hynek 0 0 0 0 0
Tomáš Chlubna 0 2 2 0 0
Martin Jelínek 2 0 2 0 0
Vít Křesťan 1 1 2 0 2
Martin Kříž 0 0 0 0 0
Jan Kubát 1 0 1 0 0
Erik Novák 0 1 1 0 0
David Protivný 2 0 2 0 0
Vladimír Szilva 1 1 2 0 0
Michal Zdražil 0 0 0 0 0
Lukáš Žemlička 1 1 2 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Milan Hlávka 20 1 1 0 0,00 0 0
Jiří Jirout 40 3 3 0 0,00 0 0

Ohlasy k utkání

17. kolo, neděle 25.11.2012 od  
8:4
(4:1, 2:2, 2:1)
Havl. Brod - Mělník
Liga juniorů

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Žemlička (Brebera), 5. Kubát (E. Novák), 15. Jelínek (Szilva), 20. Jelínek, 31. Protivný (Chlubna, Křesťan), 33. Křesťan (Brebera), 53. Protivný (Žemlička), 59. Szilva (Chlubna, Brebrera) - 8. Šubrt, 29. Smejkal (Šrámek), 38. Kratochvíl, 58. Kratochvíl. Rozhodčí: Oldřich Hejduk - Lukáš Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 2:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: -. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3, 7:4, 8:4.

Sestavy

Havl. Brod

Jirout (41. Hlávka) - Křesťan, Kubát, Kříž, Hošek - Szilva "C", Zdražil, Chlubna, Žemlička, Brebera, Protivný, Jelínek, Hynek, E. Novák

Mělník

Skřebský - Vasilev, Bukolský, Šrámek, Pospíšil, Kratochvíl, Šubrt, Nikolov, Smejkal, Efler, Pánek, Říha, Heran, Novotný

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu