25. 11. 2012 | Richard Wagner

Mladší dorost cestoval do Mladé Boleslavi, kde však nedokázal uspět

M L A D Á B O L E S L A V - Mladší dorostenci v posledních zápasech začínali nabírat solidní formu, když dokázali dvakrát po sobě uspět na domácím ledě. Potvrdit výsledkové úspěchy mohli Havlíčkobrodští na ledě v Mladé Boleslavi, kde však úřadovali domácí, kteří se dostali do vedení po sporné brance a v průběhu druhé části svůj náskok postupně navyšovali. Hostům z Vysočiny se sice povedlo dotáhnout na jednogólový rozdíl, ale Mladá Boleslav nakonec ještě výhru pojistila. O dvě branky Havlíčkobrodských se postaral Daniel Kolouch, ale ani jeho trefy na úspěch nestačily.

Zápas začala lépe Mladá Boleslav, která se dostala po sporném gólu z hole Jiřího Makovičky, který trefil puk do břevna, ale sudí ukázal branku, do vedení. Na ledě to tak hned od začátku jiskřilo a za vzájemnou potyčku mířili na trestnou lavici David Bušek a Ivan Ďurač. Hra byla často kouskovaná vyloučeními a v jednom takovém přidali domácí druhý gól. Jakub Planý předal kotouč Jiřímu Veselému, který podruhé pokořil Brože. V závěru periody ještě putoval na trestnou lavici Dominik Skořepa a Rebelové tak si přenesli do druhé části početní výhodu.

Broďáci sice v přesilovce neudeřili, ale dvě vteřiny po ní prostřelil Jana Růžičku Daniel Kolouch. Hokejisté z města proslulého Škodovkami však měli připravenou rychlou odpověď a za půl minuty vrátil na jejich hole dvougólové vedení Václav Hochman. Mladoboleslavští byli na koni a gólman Rebelů si neodpočinul ani při vyloučení Planého, během nějž se do brejku dostal Jiří Veselý a počínal si úspěšně, Brož se jen smutně ohlédl. Zbytek třetiny přinesl ještě několik trestů, ale dominovali již jen gólmani.

Začátek třetí periody přinesl lepší start Rebelů, kteří začali na soupeře dotírat a odměnou jim byla branka, když Tomáš Nguyen prostřelil Růžičku po přistrčení puku od Tomáše Cejpka. Mladá Boleslav mohla záhy vrátit úder, když bylo v jejím oslabení nařízeno trestné střílení v její prospěch, ale Brož svůj tým podržel. Minuty ubíhaly a Havlíčkobrodští si po vyloučení Ďurače vybrali oddechový čas a znovu dvě vteřiny po vypršení soupeřova trestu dostal puk do branky Daniel Kolouch. Jenže místo velkého náporu hostů přišel mladoboleslavský knock-out, když si před Brožem počínal úspěšně František Uřídil. Rebelové tak nenavázali na výhru nad pražskou Spartou a z Mladé Boleslavi se vracejí s prázdnou.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 -1 0
Marek Bancíř 0 0 0 1 0
Jiří Benák 0 0 0 -1 2
David Bušek 0 0 0 -2 4
Tomáš Cejpek 0 1 1 0 2
Jan Jelínek 0 0 0 -3 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 0
Daniel Kolouch 2 0 2 0 0
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 0
Jakub Lacina 0 0 0 0 0
David Michálek 0 1 1 0 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 1 0
Jan Vacek 0 0 0 1 0
Lukáš Vala 0 1 1 1 4
Ondřej Veselka 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 43 5 38 88,37 0 0

Ohlasy k utkání

17. kolo, neděle 25.11.2012 od  
5:3
(2:0, 2:1, 1:2)
Ml. Boleslav - Havl. Brod
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. Makovička (Ďurač, Skořepa), 16. Veselý (Planý, Prokop), 23. Hochman (Vaníček, Mitter), 26. Veselý (Marček), 59. Uřídil (Skořepa, Marček) - 22. Kolouch (Michálek, L. Vala), 49. Nguyen (Cejpek), 58. Kolouch. Rozhodčí: Michal Tasch - Martin Kettner, Petr Špringl. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 41. Střely na branku: 43:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.

Sestavy

Ml. Boleslav

Růžička - Ďurač, Hochman, Makovička, Marček, Mašek, Mattis, Mitter, Planý, Prokop, Rečinský, Skořepa, Uřídil, Vajsejtl, Vaníček, Veselý

Havl. Brod

Brož (Marek) - Abbrent, Benák, Bancíř, Bušek, Cejpek, Jelínek, Klofáč, Kolouch, Kraučuk, Lacina, Michálek, Nguyen, Vacek, L. Vala, Veselka

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu