29. 11. 2012 | Luboš Vácha

Mladší dorost potřetí doma vítězně, tentokrát to odnesly České Budějovice

Mladší dorostenci zahájili sérii dvou domácích zápasů. K prvnímu z nich se družina trenérského dua Chalupy a Kraučuka představila proti jihočeskému týmu HC Mountfield České Budějovice. Rebelům se střelecky dařilo až do poloviny utkání, kdy ještě vedli dvoubrankovým rozdílem. Hosté následně přitlačili na pilu a před koncem druhé třetiny své manko snížili. Havlíčkobrodští své jednogólové vedení udrželi až do konce, velikou měrou se na něm podílel brankář Jan Brož, který si v utkání počínal fantasticky.

České Budějovice zahájily utkání o něco lépe než celek domácích. Janu Brožovi se přitížilo krátce po prvním vhazování. Po Fenclově přesné nahrávce napřáhl na modré Klimecký, brankář Rebelů dokázal touš vykopnout. Za dvě minuty se na levém kruhu uvolnil Matějka, který svižnou střelou z první ozkoušel Brožovu bystrost. Ten si s těžkou střelou poradil na jedničku. Rebelové se sice snažili držet tempo se svým jihočeským sokem, snahu však zmařilo jejich vlastní vyloučení. Budějovičtí tuto přesilovku využili. V útočné třetině se na pravém kruhu rychle zorientoval Ondřej Šulek, jenž si povyjel do mezikruží, odkud přesně propálil snažícího se Brože. Drama v podání Rebelů se strhlo během posledních tří minut první části. Domácí hokejisté také dostali šanci v podobě přesilové hry. Jakub Lacina se ve středním pásmu ujal puku a po levé straně jej zavezl do útočné třetiny. Zde ho naservíroval do mezikruží, odkud přesně mezi Kváčovy betony vypálil dojíždějící Tomáš Nguyen. Rebelům zřejmě vyrovnaný stav nestačil. Půl minuty po předchozí brance nahodil kotouč na branku Daniel Kolouch. Gólman hostí jej vyrazil před sebe. Nedůraz hostující obrany vyústil v přemnožení Rebelů před jejím brankovištěm, kde touš díky velkému důrazu dotlačil za brankovou čáru Jiří Benák.

Rebelové pokračovali v brankostroji i v nadcházející dvacetiminutovce. Jeden z domácích útočníků nejprve vypálil na připraveného Kváču, který vyrazil černou gumu před sebe. Kotouč chtěla hostující obrana rozehrát, jenže puk našel čepel dotírajícího Daniela Koloucha. Ten na nic nečekal a marně se natahujícího brankáře překonal střelou pod jeho padající tělo. Velikou příležitost Jihočechů mohli diváci spatřit v 37. minutě. Nejprve od modré čáry pálil Tomáš Fencl, jeho chtivý pokus vyrazil Brož betonem a navíc se ještě stihl převalit proti nebezpečné dorážce Jana Bárty, který po tomto zákroku zřejmě nevěřil svým očím. Ze hry měli ve druhé části utkání mnohem více České Budějovice, ty udeřily až ke konci třetiny. Během signalizované výhody si Tomáš Fencl nahrávkou zpoza branky vyhlédl v mezikruží stojícího Jana Bártu, jenž s velikou dávkou důrazu prostřelil bezmocného Brože.

Hosté vstoupili do třetího dějství velikou šancí. Ondřej Šulek chvíli míchal s pukem za brankou, rozhodl se nahrát na levém kruhu číhajícímu Tomáši Fenclovi, Brož se ale mrštně přesunul a znemožnil soupeři vyrovnání stavu. Jihočeši se však snažili i nadále a znovu byl hlavním aktérem Šulek, který trefil jen brankářovy připravené betony. Obrovskou příležitost měl Tomáš Fencl, když se dostal k odraženému puku a střelou z jízdy minul odkryté tři čtvrtiny klece. Budějovičtí tlačili až do konce utkání, dokonce vstřelili gól. Ten však sudí uznat nemohli, protože byl dosažen hrou vysokou holí. Aktivní Jiří Ondráček tak musel sklopit hlavu. Během posledních 15 vteřin hry zkusila hostující střídačka hru v šesti, ale ani to jí nepomohlo. Havlíčkův Brod své jednobrankové vedení pevně udržel a mohl se radovat ze zisku všech bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 0
Jiří Benák 1 0 1 1 0
David Bušek 0 0 0 1 0
Tomáš Cejpek 0 0 0 0 0
Jan Jelínek 0 0 0 1 0
Daniel Kolouch 1 1 2 1 0
Jiří Kopic 0 0 0 0 2
Jakub Kraučuk 0 0 0 0 2
Jakub Lacina 0 0 0 0 2
David Michálek 0 1 1 1 0
Michal Němec 0 0 0 0 0
Tomáš Nguyen 1 0 1 0 2
Jan Vacek 0 0 0 0 0
Lukáš Vala 0 1 1 0 2
Ondřej Veselka 0 0 0 0 0
Jiří Vlach 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 60 51 2 49 96,08 0 0

Ohlasy k utkání

18. kolo, čtvrtek 29.11.2012 od  
3:2
(2:1, 1:1, 0:0)
Havl. Brod - Č. Budějovice
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 18. Nguyen (Lacina), 18. Benák (Kolouch), 27. Kolouch - 11. Šulek (Klimecký, Bárta), 39. Bárta (Fencl, Klimecký). Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Petr Kotlík, Jaroslav Kuřítko. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: 13:51. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Havl. Brod

Brož (Marek) - Jelínek, L. Vala "C", Lacina, Vacek, Veselka, Vlach, Benák, Nguyen, Kraučuk, Němec, Cejpek "A", Kopic, Bušek, Michálek, Bancíř, Kolouch "A", Abbrent

Č. Budějovice

Kváča (Kotrla) - Kadlec, Benda, Remiáš, Farka, Fencl, Šulek, Schmidmayer, Bláha, Schwarz, Klimecký "A", Matějka "A", Bahula, Ondráček, Švagr "C", Bárta, Doktor, Stehlík, Mašek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu