30. 11. 2012 | Ladislav Vácha

Mladí brankáři Rebelů mají skvělou formu, do „sedmnáctky“ byl znovu pozván Vítek Vaněček

Klub HC Rebel Havlíčkův Brod může být dlouhodobě hrdý na to, že pravidelně posílá mladé hráče ze svých řad na akce národního týmu, kde se tito reprezentanti mohou představit na mezinárodní scéně. Získají tak nejen velký zážitek, na který mohou vzpomínat do konce svého života, ale i spoustu neocenitelných zkušeností. V poslední době se naplno ukazuje především výchova výtečných gólmanů, kteří se v budoucnu mohou stát oporami A-týmu. Názorným příkladem je osmnáctiletý Daniel Dolejš, v současnosti klíčová postava bojovníků z Kotliny i člen reprezentační „dvacítky“. Už teď registrujeme v mládežnických týmech jeho zdatné následovníky. V mladším dorostu chytá fantasticky Jan Brož, ve starším potom čaruje Vítek Vaněček, který si znovu vysloužil pozvánku na sraz národního týmu do 17-ti let.

Obě dorostenecké kategorie se v nejvyšší soutěži od začátku soutěžního ročníku hodně trápily. Zatímco mladší porážela v klíčovém souboji o záchranu Tábor a v posledních kolech se výsledkově zvedla, starší stále vězí až po uši v hodně nepříjemné situaci. S pouhými čtyřmi body se stále krčí na úplném dně tabulky Střed, přičemž na nejbližší Mladou Boleslav ztrácela před pátečním zápasem už propastných 17 bodů. O to více však vynikají výkony maskovaných mužů, v tomto případě hlavně Vítka Vaněčka, který předvádí stabilně spolehlivé výkony a při výrazné střelecké převaze soupeře drží svůj tým ve hře o veledůležité body až do úplného konce.

Jeho úchvatné zákroky v brankovišti mladých Rebelů nezůstaly bez odezvy. Nejenže byl jako jediný hráč nominovaný naší redakcí do finálové šestice o mládežníka měsíce za září i říjen, ale dočkal se také prestižní pozvánky do reprezentační „sedmnáctky“. S týmem pod vedením trenéra Vebra se zúčastnil ve druhé půlce října nominačního zápasu doma v Havlíčkově Brodě a se svou šancí naložil skvěle. Řekl si o místo v sestavě a začátkem listopadu si odbyl reprezentační premiéru proti Finsku v Litoměřicích. A na mezinárodní scéně se uvedl vítězně, když pomohl k triumfu 3:2.

Realizační tým na něj nezapomněl a zařadil ho znovu do své nominace. Talentovaný gólman se tak podívá i na další reprezentační akci a rozhodně nebude muset cestovat daleko, protože se jedná o jednodenní kemp v nedalekém Humpolci, který proběhne na místním zimním stadionu už 5. prosince. Držme mu palce k tomu, aby se opět předvedl v co nejlepším světle a udržel se mezi nejlepšími mladými hokejisty své věkové kategorie co nejdéle.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu