30. 11. 2012 | Richard Wagner, Tomáš Dolejš

Starší dorost v Liberci bojoval, nakonec však těsně prohrál

L I B E R E C - Starší dorostenci Havlíčkova Brodu cestovali dnes na led Bílích Tygrů z Liberce, lídra tabulky extraligy staršího dorostu skupiny střed. Rebelové s jasným favoritem drželi dlouhou dobu krok, ale nakonec se Broďákům nepovedlo dotáhnout skóre a domácí družina si výhru pohlídala. Na libereckém ledě se blýskl výborným výkonem brankář Čeněk Novák a jednou z opor Havlíčkobrodských byl Matias Mäki, který byl u obou gólu Rebelů, přičemž ten druhý sám zaznamenal. Zítra čeká na družinu okolo trenérského tria Cachnín - Dvořák - Kraučuk další těžký soupeř, a sice jihlavská Dukla, která okupuje druhou příčku.

V první třetině se dostali hned zkraje do vedení domácí Tygři. Po střele Vojtěcha Havlase, kterému udělali cestu jeho spoluhráči, se stav ve čtvrté minutě změnil na 1:0. Havlíčkův Brod však nezahálel, a o tři minuty později při přesilové hře zakončil David Vala - 1:1.

Liberečtí si nechtěli nechat ujít náskok, a ve dvanácté minutě se opět dostali do vedení po střele Jakuba Kalfiřta - 2:1. Ve zbytku první části byli výrazně aktivnější domácí, odměna v podobě skórování však nepřišla.

Do druhé třetiny nastoupili s větší aktivitou hosté. Dostávali se více do šancí a oproti tomu domácí měli plné ruce práce s bráněním. Největší příležitost vyrovnat měli Havlíčkobrodští v dvacáté šesté minutě, kdy bylo odpískáno trestné střílení. Toho se chopil Nováček, ale nedokázal proměnit. Hosnedl jeho blafák odhadl.

Ve zbytku třetiny aktivita hostů postupně upadala a v posledních třech minutách již měli navrch opět Tygři. Ti však nedokázali puk dostat za záda brankáře, a tak druhá třetina nepřinesla žádný gól.

Třetí třetina přinesla po jednom gólu na obou stranách. První zvýšili náskok domácí, když se trefil kapitán Vojtěch Havlas a změnil skóre na 3:1. Odezva se dostavila po pěti minutách, kdy zakončil Matias Mäki a vzkřesal naději svého týmu – 3:2. Do konce utkání se však stav nezměnil, ani když hosté odvolali brankaře.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dominik Cívka 0 0 0 -1 2
Liridon Dupljaku 0 1 1 1 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -3 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -3 2
Matias Mäki 1 1 2 -2 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 1 0
Martin Polák 0 0 0 0 0
Daniel Salát 0 0 0 0 0
Michal Semrád 0 0 0 -2 0
David Vala 1 0 1 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 41 3 38 92,68 0 0

Ohlasy k utkání

23. kolo, pátek 30.11.2012 od  
3:2
(2:1, 0:0, 1:1)
Liberec - Havl. Brod
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 4. Havlas (Zedek, Beránek), 12. Kalfiřt (Pyrochta), 45. Havlas (Kalfiřt, Chlapík F.) - 7. Vala (Mäki), 51. Mäki (Dupljaku). Rozhodčí: Třasák - Grundler, Šmika. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 27. Střely na branku: 41:16. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.

Sestavy

Liberec

Hosnedl (Stezka) - Šťáva, Kalfiřt, M. Šír, Hrníčko, Belovič, F. Chlapík, Beránek, Havlín, Král, Gecko, Pyrochta, Lakatoš, Škoda, Ordoš, Zachar, Zedek, Havlas, Heřmánek, Bělohorský

Havl. Brod

Novák (Vaněček) - Cívka, Ludvík, Klofáč, Hlídek, Salát, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, D. Vala, Dupljaku, Mäki

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu