7. 12. 2012 | Ladislav Vácha

Mladí Rebelové i tento víkend poměří síly se silnou konkurencí

S koncem tohoto týdne se znovu hlásí o své slovo mládežnické soutěže, v nichž má početné zastoupení i náš klub. Do akce vyjedou všechny tři nejstarší kategorie, juniorka i oba dorosty. Výhodu domácího prostředí nebude moci využít jen mladší dorost, který v neděli vyjíždí na kluziště svého soupeře. I tentokrát můžete sledovat zápasy z tepla svých domovů, tradiční online přenosy najdete na portálu onlajny.cz.

Juniorka:

HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč

Pátek 7. prosince od 18:00.
Nejstarší mládežníci z Kotliny si mezi prvoligovou konkurencí zatím počínají jako na houpačce, když vydařenější zápasy pravidelně střídají s těmi horšími. Sice tak stále nedokázali rozjet delší sérii vítězství, ale na druhou stranu ani nemuseli čelit nepříjemné výsledkové krizi. V posledních dvou duelech ale byla parta pod vedením trenérského tandemu Václav Adam - Jaroslav Benc úspěšná, když na svém ledě udolala poslední Mělník 8:4 a vzápětí zvládla i derby Vysočiny na kluzišti Žďáru nad Sázavou, kde zdolala místní Plameny 5:2. Nyní na ni čeká další regionální souboj, tentokrát v domácím prostředí proti Třebíči.

IHC Písek - HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 9. prosince od 17:00.
Junioři nebudou mít po páteční krajské bitvě proti Třebíči moc času na odpočinek, protože už o dva dny později odcestují k řece Otavě, kde poměří síly s místním Pískem. Jihočechům se zatím nevede v probíhajícím soutěžním ročníku zrovna nejlépe, ale v poslední době potvrzují vzrůstající formu. Ze čtyř duelů hned třikrát triumfovali za plný bodový zisk a v jednom případě oloupili o jeden bod stále suverénní Hradec Králové, jemuž doma podlehli 1:2 po samostatných nájezdech. Proti Rebelům se však zatím hodně trápí, když neukořistili ze vzájemných soubojů ani jeden bod, přičemž na svém kluzišti museli skousnout nepříjemný debakl 3:10. V tabulce patří Písku 7. příčka, Havlíčkův Brod drží 5. pozici.

Starší dorost:

Královští lvi Hradec Králové - HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 7. prosince od 17:00.
Soubor pod vedením Richarda Cachnína a Karla Dvořáka prožívá hodně nešťastné období, když musí snášet jednu nepříjemnou porážku za druhou. Na bodový zisk čeká už neuvěřitelných 19 kol, přičemž hrozivou dvacítku se bude snažit odvrátit už dnes. Mladí Rebelové naposledy bodovali ve 4. kole, kdy doma udolali po tuhém boji Hradec Králové 3:2. Dnes se představí právě u Královských lvů, jimž se také příliš nedaří. Do utkání však budou vstupovat v mnohem lepším rozpoložení, protože v minulých dvou kolech vybojovali plný počet bodů. V tabulce hájí královéhradečtí mladíci 5. příčku, celek z Kotliny je s pouhými čtyřmi body poslední.

HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Mountfield

Sobota 8. prosince od 12:00.
Už o den později čeká starší dorostence další duel v rámci tuzemské nejvyšší soutěže. Od sobotního poledne se postaví proti Českým Budějovicím, s nimiž ještě v tomto extraligovém ročníku nebodovali. Při posledním vzájemném střetnutí se ale tým zpod Černé věže na tři body pořádně nadřel, když před svými fanoušky vyhrál těsně 2:1. Naši hoši se tak budou snažit na dobrý výkon navázat a konečně jej přetavit v bodový zisk. Celek z jihočeské metropole v dosavadním průběhu soutěže trápí nevyrovnané výkony, když hodně často střídá vítězství s porážkami. Tomu odpovídá i umístění ve startovním poli skupiny Střed, kde v současné době okupuje 4. příčku.

Mladší dorost:

HC Dukla Jihlava - HC Rebel Havlíčkův Brod

Neděle 9. prosince od 17:15.
Nejmladší mládežnická kategorie našeho klubu, jež bojuje v nabité konkurenci dorostenecké extraligy, v poslední době předvádí skvělé výkony, jež jí přinášejí pravidelný bodový přísun. Vítěznou euforii však prožívá především v domácím prostředí, kde v minulých kolech přehrála Hradec Králové, pražskou Spartu a naposledy i České Budějovice. Při výjezdech na led soupeřů už to tak slavné není, ale mladí bojovníci z Kotliny si už v neděli mohou vylepšit svou bilanci. Na Horáckém zimním stadionu zkříží své hole s krajským rivalem z Jihlavy, jemuž mají co oplácet. Po dvou těsných porážkách z derby Vysočiny ještě nevydolovali ani jeden bod. Pokud se podíváme na postavení v tabulce, mladým Rebelům patří s velkým náskokem na Tábor předposlední příčka, Dukla zatím drží 6. pozici.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu