8. 12. 2012 | Richard Wagner

Starší dorost i nadále čeká na druhou výhru! Tentokrát si body z Kotliny odvezly České Budějovice

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Hrůzostrašná série v podání havlíčkobrodských starších dorostenců nekončí! Výsledkové trápení neprolomila parta mladých Rebelů ani proti českobudějovickému Motoru. Budějovice o výsledku rozhodly v první třetině, kdy během jedné minuty nasázely do Vaněčkovy klece tři góly. MOUNTFIELD v úvodní části dokázal skórovat ještě jednou a výsledek pak zpečetil krátce po polovině závěrečného dějství. V příštím kole čeká na svěřence trenérského dua Karel Dvořák - Richard Cachnín Mladá Boleslav, s níž se střetnou netradičně v úterý.

České Budějovice během minuty zametly se šancemi Rebelů

Jihočeši vlétli do zápasu s velkou vervou a domácí hokejisty téměř nepouštěli ke kotouči. Nejvíce se z havlíčkobrodských hráčů s hrací gumou setkával Vítek Vaněček, který předváděl výtečné zákroky a držel soupeřovy útočné choutky na uzdě. Motor ale nakonec zlomil odpor bránících Rebelů a v přesilovce se po parádní akci celé formace prosadil David Ruda, který na brankovišti uklidil Prokešovu přihrávku zpoza branky za domácího gólmana. Uběhlo pouhých čtyřicet vteřin a do trháku se dostal Aleš Krátoška, jehož parádně vychytal Vítek Vaněček, ale puk se odrazil přímo před Jana Michálka, který rychlou dorážkou navýšil stav již na 2:0.

To však nebylo vše a po dalších šestnácti vteřinách vypukla budějovická radost znovu, jelikož na pravém kruhu se do kotouče opřel Karel Vácha, který ranou pod břevno nedal domácímu muži s maskou šanci. Zhoršit již tak dost mizerný stav Rebelů mohl Aleš Krátoška, ale jeho radost zhatil připravený Vaněček. Nicméně na trestnou lavici putoval Marek Bancíř a další drtivý tlak Motoru vyústil ve čtvrtý zásah. Jiří Smejkal napřáhl na levém kruhu a tvrdou pumelici umístil nad rameno reprezentačního gólmana ve službách Havlíčkova Brodu. Závěr třetiny ještě okořenila bitka mezi Alešem Krátoškou a Michalem Semrádem, po níž oba bijci zamířili do kabin.

Druhá část gól nepřinesla, šance však byly

Začátek prostředního dějství přinesl hru ve čtyřech hráčích na obou stranách, po jejímž skončení se na Vaněčka řítil zcela sám Michal Kutiš, jehož polovysokou střelu domácí hrdina parádně schoval do lapačky. České Budějovice kontrolovaly hru a domácí brankář měl plnou výstroj práce, ale dokázal podržet beton u tyčky i proti několika dorážkám soupeře. Na druhé straně mohli domácí snížit, ale Matias Mäki, Martin Polák ani Daniel Salát nedokázali procpat z bezprostřední blízkosti puk za skvělého Aleš Sovu. Hra následně upadla do letargie a ani jeden z celků se nedostával do výraznější šance, a tak skončila druhá třetina bez branek.

Motor si výhru pohlídal

Do třetí periody vlétli s velkou vervou domácí Rebelové a David Krajhanzl se dostal před Aleše Sovu, který jeho šanci z velké blízkosti parádně vychytal lapačkou. To ale bylo na dlouhou dobu vše. Hra následně znovu upadla do velkého útlumu, na ledě se kupily nepřesnosti a dominovaly především obrany. I přesto se však Motor dokázal prosadit. Petr Panáček vystřelil, gólman Rebelů jeho pokus vyrazil, na brankovišti se nejlépe zorientoval Jan Michálek, který udělal nádhernou stahovačku, položil si gólmana, jehož pak objel a do okryté klece zakončil. Čestný zásah domácího družstva mohl zaznamenat David Krajhanzl, který uháněl s větrem v zádech na branku, ale byl stíhaný obráncem, který jej vytlačil do rohu, odkud trefil jen připraveného Aleše Sovu. V posledních minutách se hra už jen dohrávala, a Motor tak připravil Rebelům jedenadvacátou porážku v řadě.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -1 2
Dominik Cívka 0 0 0 -2 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 -1 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 0
David Krajhanzl 0 0 0 -1 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 0
Matias Mäki 0 0 0 -2 0
Patrik Málek 0 0 0 -1 0
Štěpán Mozr 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 -1 0
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Daniel Salát 0 0 0 -1 2
Michal Semrád 0 0 0 -1 4
David Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 60 48 5 43 89,58 0 0

Ohlasy k utkání

26. kolo, sobota 8.12.2012 od  
0:5
(0:4, 0:0, 0:1)
Havl. Brod - Č. Budějovice
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 10. Ruda (Prokeš, Smejkal), 10. Michálek (Krátoška, Malovec), 11. Vácha (Šafář), 18. Smejkal (Ruda, Kutiš), 52. Michálek (Panáček, Koupal). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček - Jan Kleprlík, Petr Velinský. Vyloučení: 3:2, navíc Semrád (HBR) a Krátoška (CEB) 5+DKU za hrubost. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 11:48. Průběh utkání: 0:5.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Jan Brož) - Cívka "A", Klofáč, Bancíř, Salát, Krajcigr, D. Vala "A" - Ludvík "C", Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Mozr, Málek, Dupljaku, Mäki

Č. Budějovice

Sova - Malovec, Jan Brož II, Kadlec, Matoušek, Břečka, Piegl "A", Kutiš, Žáček - Prokeš, Panáček, Ruda, Smejkal "A", Michálek, Krátoška "C", Vácha, Šafář, Koupal

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu