14. 12. 2010 | Richard Wagner

Rebelové, nabuzeni vítězstvím s Ústím, se pokusí udolat dalšího lídra

Rebelové dokázali v sobotu sesadit dalšího lídra, Ústí nad Labem porazili 2:0. To jen potvrdilo, že se jim proti vedoucím týmům soutěže daří. Potvrdit to mohou ve středu, kdy cestují až na sever Čech do Chomutova, kde se poměří s místním KLH. První zápas vyzněl jednoznačně pro Rebely, ale zápolení na ledě soupeře nebude vůbec lehkým oříškem.

Co by mohlo rozhodnout?

Rebelové nebudou mít cestu na sever nikterak příjemnou vzhledem k situaci, která momentálně panuje na silnicích. Na ledě pak bude velmi důležité, kdo vstřelí první uklidňující branku. Ti, kdo se o to budou snažit brodským hokejistům zabránit, budou v brance na straně soupeře Kamil Jarina a Miroslav Hanuljak. V dresu Reblů zřejmě dostane přednost Jaroslav Suchan, který si v minulém kole připsal své vůbec první čisté konto v sezoně. Důležitou roli určitě sehrají přesilovky. Oba soupeři zkrátka budou čekat na jakoukoliv chybu, kterou by bez milosti potrestali. "Pojedeme se tam pokusit urvat nějaký bod," slibuje útočník Havlíčkova Brodu Hynek Zohorna.

Náš soupeř - KLH Chomutov

Druhá světová válka znamenala pro spoustu týmů, a to nejen hokejových, obnovu, nebo úplný vznik, což je právě případ Chomutovského KLH. To vzniklo v roce 1945, právě po konci 2. sv. války. Severočeši se v posledních letech marně snaží vybojovat kýžený postup do extraligy. V uplynulém roce jim toto snažení zavřela baráž, a tak Chomutov zůstal i nadále "jen" v 1. lize.

Chomutov v letošní sezoně

Chomutovským hokejistům se povedl start do sezony. Vyhráli hned úvodní zápas s Vrchlabím, a přestože derby s Ústím poté nedopadlo podle jejich představ, prohra 5:4 po prodloužení, přeci jen se dostali do čela ligy. Následně přišel zápas v Kotlině, ve kterém je Rebelové z "trůnu" sesadili a poslali domu s debaklem 2:7. V zatím posledním soutěžním kole se Sveročechům podařilo vybojovat dva body v Třebíči, kde vyhráli sice až po nájezdech, ale díky výhře 4:3 se opět dostali na první místo.

Jak už bylo řečeno, Chomutov se může opřít o dva vynikající brankáře Kamila Jarinu a Miroslava Hanuljaka, kteří v letošní sezoně podávají velmi dobré výkony. Ovšem to nejdůležitější jsou branky, ty totiž dělají skóre. Na čele klubové produktivity se vyhřívá Petr Jíra. Hned za ním je Radek Duda, který ovšem momentálně nastupuje za extraligovou Plzeň. Tabulka produktivity chomutovského týmu je vůbec velice vyrovnaná, o čemž svědčí fakt, že Filip Seman, Zdeněk Skořepa, Marek Sikora a Milan Kraft mají mezi sebou odstup jediného bodu. Obráncům vládne dvojice Lukáš Půlpán a David Havíř, kteří mají shodně po 13-ti bodech. V těsném závěsu je jen o dva body horší Jan Benda.

Minulý zápas

HC Rebel - KLH Chomutov 7:2 (2:1,2:1,3:0)

Branky a nahrávky: 12. Šenkeřík, 20. Endál (Morava), 28. Voj. Němec (Meidl, Třetina), 33. Endál (P. Jelínek), 49. J. Ondráček (Knotek, Zábranský), 51. Endál, 57. M. Ondráček (Knotek, J. Ondráček) - 8. Selingr (Havíř, Duda), 22. Selingr (Duda). Vyloučení: 7:8, navíc Havíř (CHM) 5 plus OT do konce utkání. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Rozhodčí: Přikryl – Goňa, Obadal. Diváci: 1351.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Suchan (Opršal) – Kempný, Šenkeřík, Vošmik, Morava C, Pavlík, A. Jelínek, Soldán – Meidl, Třetina A, Voj. Němec A, Endál, P. Jelínek, Rytnauer, Knotek, Zábranský, J. Ondráček, M. Hlinka, Stromko, M. Ondráček, Fiedler.

Rebelům se domácí zápas náramě vydařil a díky třígólovému příspěvku od střelce Lukáše Endála, který jednu ze svých branek zaznamenal dokonce v početní nevýhodě třech proti pěti, dokázali svého soupeře udolat 7:2.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu