11. 12. 2012 | Richard Wagner

Starší dorostenci bojovali jako lvi, nakonec však padli

H A V L Í Č K Ů V B R O D - Rebelové nastoupili do souboje se svým tabulkovým soupeřem s cílem záskat před druhou částí extraligové sezony body navíc. To se jim však nepovedlo, i když předvedli velmi dobrý výkon a od druhé třetiny byli lepší naž jejich soupeř. Havlíčkobrodští opět pohořeli na neproměňování šancí. Jako jediný se dokázal trefit Ondřej Hlídek, který zhruba v polovině druhé periody srovnával na 1:1.

První třetina gól nenabídla

Úvodní dvacetiminutovka přinesla z obou stran opatrný hokej, v němž měly více prostoru osobní souboje před gólovými šancemi. V její první polovině měla více ze hry Mladá Boleslav, jíž mohl dostat do vedení Ivan Ďurač, ale jeho pokus z pravého kruhu vykopl Vaněček betonem. Krátce na to zahrozila dvojice Tomáš Tržický – Maksim Eftimov, ale druhý jmenovaný na brankovišti nedosáhl na kotouč. Své štěstí zkoušel krátce po polovině první periody Pavel Nastoupil, ale jeho střela od modré čáry měla sice dobrou razanci, ale branku minula. Zbytek třetiny se odehrál vinou několika mladoboleslavských vyloučeních především před brankou Patrika Ašenbrennera, ale ten si poradil se všemi projektily. Nejvíce se zapotil po střelách Jana Krajcigra a Dominika Cívky, které na něj šly v rychlém sledu po sobě.

Mladá Boleslav si vydobyla vedení

Druhá část začala ve svižnějším tempu a hostujícím hráčům ujel Filip Nováček, ale na mladoboleslavského muže s maskou si nepřišel, když jej Patrik Ašenbrenner vychytal betony. Škodovkáři kontrovali Vojtěchem Němcem, který z levého křídla pádil na branku, ale gólman Rebelů rovněž ukázal hbité betony. Broďáci následně přežili oslabení, ale minutu po jeho skončení hosté udeřili. Vítek Vaněček nejprve bravurně betony zlikvidoval šanci soupeře, ale z dorážky se nemýlil Stanislav Brzák. Domácí družina však měla připravenou bleskovou odpověď. Tomáš Ludvík na pravém kruhu předložil kotouč do mezikruží, kde se nalézal rozjetý Ondřej Hlídek, jenž „golfákem“ z první srovnal na 1:1. Promrzlá Kotlina se však záhy dostala znovu do varu, když Milan Průšek chytře našel Ivana Ďurače, který měl solidně našlápnuto a dělovkou mezi Vaněčkovy nohy skóroval. Za domácí mohl znovu srovnat Tomáš Nguyen, ale jeho pokus z mezikruží se do branky nevešel, jelikož do něj soupeř vložil hůl.

Hosté korunovali zápas střelou do opuštěné klece

Domácí hokejisté vlétli do třetí periody s velkou vervou a srovnat mohl Tomáš Ludvík, ale hostující brankář nakonec kotouč zkrotil. Hra se přelévala ze strany na stranu a více ze hry měla domácí družina, ale Martin Polák se střelou k bližší tyči neuspěl, když trefil jen připravené Ašenbrennerovy betony. Svižný hokej, v němž dominovaly obranné řady, které soupeři nedovolovaly využít své šance ke střelbě do cílového prostoru, dospěl až do své poslední minuty, v níž si domácí trenér Richard Cachnín vyžádal oddechový čas a odvolal Vítka Vaněčka z brány. Mladoboleslavští ale dokázali dvakrát po sobě vyhodit a při druhém osvobození přišla hrubka Rostislava Klofáče, který na pravém mantinelu namazal kotouč na hůl Milana Průška, jenž bez milosti trefil prázdnou klec.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Dominik Cívka 0 0 0 -2 2
Liridon Dupljaku 0 0 0 -2 0
Ondřej Hlídek 1 0 1 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 2
Tomáš Ludvík 0 1 1 0 0
Matias Mäki 0 0 0 -1 0
Patrik Málek 0 0 0 -1 0
Tomáš Nguyen 0 0 0 -1 0
Filip Nováček 0 0 0 0 2
Martin Polák 0 0 0 -1 0
Daniel Salát 0 0 0 -1 0
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
David Vala 0 0 0 0 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 59 27 2 25 92,59 0 0

Ohlasy k utkání

22. kolo, úterý 11.12.2012 od  
1:3
(0:0, 1:2, 0:1)
Havl. Brod - Ml. Boleslav
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 29. Hlídek (Ludvík) - 27. Brzák (Nastoupil, Tržický), 35. Ďurač (Průšek, Groer), 60. Průšek. Rozhodčí: Martin Homola - Martin Klouda, Petr Křivohlavý. Vyloučení: 4:5, navíc Groer (MBL) 10 min. OT za nesp. chov. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Novák) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek, Salát, Krajcigr, Polák, Nováček, M. Semrád, Nguyen, Málek, D. Vala "A", Dupljaku, Mäki

Ml. Boleslav

Ašenbrenner (Kořínek) - F. Semrád, Nastoupil, Bašus, Plíšek "C", Průšek, Hercig, Nedbal, Černý, Krupička, Borovec "A", Ďurač, Eftimov, Brzák, Skořepa, Němec, Tržický, Groer "A", Sedmík

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu