13. 12. 2012 | Luboš Vácha

Mladší dorostenci rozdrtili poslední Tábor

Svěřence trenérů Milana Chalupy a Milana Kraučuka čekal soupeř z chvostu tabulky Hockey Club Tábor. Prvních dvacet čtyři minut se hrálo za vyrovnaného stavu 2:2. Rebelové však rozhodli o svém vítězství ještě před koncem druhé dvacetiminutovky, kdy dokázali vstřelit dva rychlé góly. Svůj náskok dokázala domácí družina ještě navýšit v poslední třetině, a tak se mohla radovat z druhé výhry v řadě.

Začátek utkání vyšel lépe domácí střídačce. Kohouti se dostali do oslabení, což pro Rebely znamenalo šanci na otevření skóre. To se jim povedlo. Na začátku 7. minuty přistrčil Daniel Kolouch puk na modrou čáru. Zde se právě nacházel Rostislav Klofáč, který dlouho neváhal a od modré vyslal černou pryž přesně mezi betony soupeřova brankáře. Havlíčkobrodským následně zavařil Pastyřík, jenž razantně vypálil z levého kruhu. Marek se pohotově roztáhl a touš vykopl betonem. Táborští neotáleli ani v dalších minutách hry. Obrovské šance měli Prchal s Růžkem. Oba hokejisté si na bystrém Markovi vylámali zuby. Následně přihrával zpoza brány Pastyřík, jehož nahrávku se pokusil zužitkovat Štěpán. Domácí brankář se bleskově přesunul a střelu z první vykryl. Kohouti svůj tlak přeci jenom dokázali zužitkovat. Po chybě domácí obrany na modré se do akce dva na jednoho hnala dvojice Milan Kalaš s Václavem Prchalem. První jmenovaný zavezl do pásma puk, stáhl na sebe pozornost couvajícího beka a přihrál přesně na hůl současně jedoucího kolegy, který dělovkou z první vystřelil přesně pod břevno.

Kohouti vstoupili dobře do prostřední části. Minutu a půl po jejím začátku ujel do útočné třetiny Václav Prchal, kde našel svého jmenovce Vojtěcha Prchala. Ten se náhle objevil před Markem a přesně přehodil jeho betony. Na straně Rebelů následovala výměna brankáře, mezi dvě tyče se postavil Jan Brož. Následně se hosté dostali do oslabení, které Rebelové potrestali, což jim přineslo srovnání stavu. David Michálek z rohu útočného pásma nahrál puk na modrou lajnu, kde se do něj plnou parou opřel Jiří Kopic, jemuž kotouč poskočil a střela mu tak příliš nesedla. K neposednému touši se propracoval Daniel Kolouch, jenž se bleskově otočil a zametl jej přesně k Novákově vzdálenější tyči. Havlíčkův Brod nastolil velký tlak i nadále. Kotlinou třikrát zaduněla tyčka. Střely Koloucha, Michálka a Jelínka byly brankářem odraženy přesně na konstrukci branky. Poslední tři minuty dějství stačily Rebelům na vytvoření dvougólového náskoku. Během 38. minuty zpracoval v oslabení Cejpkovu nahrávku na pravý kruh Jan Jelínek. Ten nejprve trefil Nováka, puk se ale jen zbrzdil, stále měl však dostatečnou rychlost, aby se pomaličku došoural až za brankovou čáru. Posléze přišla branka do šatny. Jakub Lacina si u pravého mantinelu zamíchal s pukem a hned vyslal křižnou nahrávku do levého rohu, odkud se přesnou střelou nad beton prezentoval David Michálek.

Havlíčkův Brod úspěšně pokračoval i v poslední dvacetiminutovce. Tomáš Nguyen se proháčkoval až na levý kruh a vyslal střílenou nahrávku mířící pod Novákův beton. Zde číhal důrazný Jakub Kraučuk, jenž nasměroval puk přesně do sítě. Také střídačka hostí sáhla po výměně brankáře, do branky nastoupil Dominik Pavlát. Krátce na to udeřili Kohouti, konkrétně Prchal, který ze spodku levého kruhu jen tak nahodil puk do chumlu před Brožem, tam jej následně zkoušel přesně nasměrovat Novák, jenže marně. Domácí celek měl na holi další šanci, když se Michálek dostal na levý kruh a drze si vyšlápl k bráně, jeho únik bravurně zlikvidoval Pavlát. Rebelům se v polovině třetiny dostalo přesilovky pět na tři. Přesně na Pavlátovo nastražené rameno mířil z levé strany Nguyen. Táborští se pak s přehledem ubránili. Minutu před koncem nahazoval nebezpečně z levého kruhu Vojtěch Prchal, touš se ale odrazil od chaotického pohybu bruslí a hokejek mimo prostor před brankou. Sedm vteřin před koncem utkání se do drsné šarvátky pustili Klofáč s Dvořákem, oba hříšníci pak opustili hrací plochu. Nic jiného už ale zápas nepřinesl. Rebelové udrželi své vedení a sklidili tak tři body.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Jakub Abbrent 0 0 0 0 0
Marek Bancíř 0 0 0 0 25
Jiří Benák 0 0 0 0 0
David Bušek 0 0 0 1 2
Tomáš Cejpek 0 1 1 1 2
Patrik Hrabaň 0 0 0 0 2
Jan Jelínek 1 0 1 2 0
Rostislav Klofáč 1 0 1 -1 25
Daniel Kolouch 1 1 2 1 4
Jiří Kopic 0 1 1 0 0
Jakub Kraučuk 1 0 1 0 0
Jakub Lacina 0 1 1 0 0
David Michálek 1 0 1 1 0
Tomáš Nguyen 0 1 1 0 0
Martin Semrád 0 0 0 -1 0
Jan Vacek 0 0 0 2 0
Lukáš Vala 0 0 0 0 0
Ondřej Veselka 0 0 0 -1 0
Jiří Vlach 0 0 0 -1 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Jan Brož 38 14 0 14 100,00 0 0
David Marek 22 12 2 10 83,33 0 0

Ohlasy k utkání

21. kolo, čtvrtek 13.12.2012 od  
5:2
(1:1, 3:1, 1:0)
Havl. Brod - Tábor
ELIOD extraliga mladšího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 7. Klofáč (Kolouch), 24. Kolouch (Kopic, Michálek), 38. J. Jelínek (Cejpek), 40. Michálek (Lacina), 43. Kraučuk (Nguyen) - 14. Voj. Prchal (Kalaš), 22. Voj. Prchal (Vá. Prchal). Rozhodčí: Petr Kotlík - Jaroslav Kuřítko, Ondřej Polák. Vyloučení: 6:7, navíc Bancíř (HBR) 5+DKU, Klofáč (HBR) 5+DKU, Dvořák (TAB) 5+DKU. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 53. Střely na branku: 39:26. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 5:2.

Sestavy

Havl. Brod

Marek (22. Brož) - J. Jelínek, L. Vala "C", Lacina, Vacek "A", Veselka "A", Klofáč, Vlach, Benák, Nguyen, Kraučuk, Cejpek, Kopic, Bušek, Michálek, Hrabaň, Semrád, Bancíř, Kolouch, Abbrent

Tábor

R. Novák (43. Pavlát) - Kalaš, Dvořák, Jindra, Pastyřík, Duben "C", Voj. Prchal, Hošek, Vápeník, Kadilak "A", Jansa, Vá. Prchal, Veřtát, Štěpán, Skalický, Trepka, Ma. Novák, Hubáček, Růžek, Hajič, M. Jelínek

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu