14. 12. 2012 | Luboš Vácha

Rozjeté Rebely čeká tuhý boj o šesté místo, v sobotu jedou do Benátek nad Jizerou

Havlíčkobrodské hokejisty čeká velmi důležité utkání o šestou příčku, kterou ovšem se stejným počtem bodů zaujímá jejich sobotní soupeř HC Benátky nad Jizerou. Oběma soupeřům se v předešlých zápasech celkem dařilo, zejména pak Rebelům, které v sérii šesti zápasů na krátko zastavila jedna prohra po nájezdech. Svěřenci Jiřího Recha si ale napravili chuť v minulém kole, když poměrem 3:1 přejeli Šumperk. Havlíčkobrodští by úspěšnou šňůru rádi prodloužili. Od 17:00 k tomu budou mít příležitost, a to za podpory svých fanoušků, kteří uspořádali do Benátek nad Jizerou autobusový výjezd.

HC Benátky nad Jizerou vs. HC Rebel

znak týmu znak týmu
13-3-2-13 bilance 14-1-3-13
6., 47 bodů umístění 7., 47 bodů
93:95 skóre 90:98
7:1 (Písek),
9:3 (Beroun)
nejvyšší výhra 10:4 (Beroun)
18,71 % využití přesilových her 20,23 %
26 góly v přesilovce 35
0:9 (Olomouc) nejvyšší prohra 2:8 (Kadaň)
Lukáš Král 25 bodů (4+21) nejproduktivnější hráč Ladislav Rytnauer 29 bodů (11+18)
Josef Skořepa 14 gólů nejlepší střelec Ladislav Rytnauer 11 gólů
Lukáš Král 21 asistencí nejlepší nahrávač Ladislav Rytnauer 18 asistencí
Jan Jaroměřský 16 bodů (4+12) nejproduktivnější obránce Radim Ostrčil 10 bodů (4+6),
Marian Morava 10 bodů (2+8)
Dalibor Bartoňák +12 nejlepší hráč v +/- Milan Kostourek +6
David Štich -6 nejhorší hráč v +/- Roman Vondráček,
Petr Štěpánek - oba -9
David Štich 81 minut nejtrestanější hráč Marian Morava 70 minut
Tomáš Vošvrda 90,59 % (23 záp.),
Jiří Stejskal 86,70 % (9 záp.),
Robin Blažíček 83,33 (3 záp.)
úspěšnost brankářů
Daniel Dolejš 92,52 % (19. záp),
Jaroslav Suchan 88,99 (15 záp.),
Tomáš Vošvrda 2,63
Jiří Stejskal 3,93,
Robin Blažíček 4,55
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Dolejš 2,52,
Jaroslav Suchan 3,64

Benátky těsně před Rebely

HC Benátky nad Jizerou
Sobotní soupeř havlíčkobrodských Rebelů nemá vůbec špatnou bilanci. Z 31 odehraných kol si připisuje 16 vítězství. Tři z toho mimo základní hrací dobu. Hokejisty Benátek nad Jizerou popadla největší krize od 9. do 16. kola, kdy se potýkali s dlouhou řadou porážek, která je značně omezila v kráčení na předek tabulky. Menší úleva přišla v utkání na ledě Třebíče, kde si Středočeši vydobyli výhru 2:0. Krátce na to ale přišla dost studená sprcha v podobě vysoké prohry 0:9. Takhle se na benáteckém stadionu vyřádila Olomouc. Zajímavou přestřelku přineslo 16. kolo, ve kterém Benátky hostily silně favorizovanou Mladou Boleslav. Nakonec se hosté radovali z velmi těsného vítězství 6:5. Následující patnáctka zápasů je pro tým s bílým hradem na hrudi příjemnou sérií. Prohrál v ní pouze čtyřikrát. V tabulce mu patří šestá příčka, těsně před Rebely, se kterými má stejně bodů. Benátky však daly více gólů.

Statisticky se nejlépe daří Lukáši Královi, který se s počtem 21 asistencí řadí do první trojky nejlepších nahrávačů ligy. Gólově se prosadil čtyřikrát a získal tak 25 bodů. S jednobodovým rozestupem mu šlape na paty Josef Skořepa, jenž je zase dobrým střelcem, neboť vstřelil 14 branek a k tomu přidal 10 přihrávek. Mezi tyčemi má nejvíce odslouženo Tomáš Vošvrda, který si drží 90,95% úspěšnost a průměr 2,63 gólů na zápas.

Poslední kolo: u Medvědů rozhodovalo prodloužení

znak týmu 4 : 5 pp znak týmu
Branky a nahrávky: 14. Krejčí (Mrňa, Bárta), 20. Bárta (Doležal, Mrňa), 26. Hrdel (Stromko, Havel), 27. Hrdel (Stromko) - 5. Krejčík (Špaček, Urban), 10. Jech (Kica, Galamboš), 17. Skořepa (Mrkvička, Klimt), 37. Jonák (Kolmann), 64. Galamboš (Jaroměřský, Klimt). Rozhodčí: Hejduk - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:5, navíc Kica (BEN) 5+ do konce. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 31:41.

Beroun: Sedláček - Přindiš, Krejčí, Jebavý, Šulc, Hertl, Kaláb, Beneš - Havel, Hrdel, Mrňa - Doležal, Trojan, Bárta - Stromko, Videlka, Hošťálek - Polák, Čurda, Kadlec

Benátky n.J.: Vošvrda - Kolmann, Šimek, Jaroměřský, Ulrych, Vitásek, Kajínek, Mrkvička, Pabiška - Klimt, Skořepa, Bortňák - Špaček, Urban, Krejčík - Kopic, Vlach, Jonák - Kica, Galamboš, Jech

Rebel versus Benátky nad Jizerou

Počet odehraných zápasů: 14
Bilance: 9-0-2-3
Výsledky: 5:0 kontumačně, 3:4, 4:0, 0:2, 5:1, 2:3p, 2:3sn, 5:2, 0:5, 2:1, 5:3, 3:1, 3:1, 2:1
Skóre: 41:27
Rebelové mají proti Benátkám bilanci dobrou. Devět utkání s tímto soupeřem vyhráli v základní hrací době. Za klobouk si určitě nedají debakl 0:5, který se odehrál na ledě Benátek někdy v loňské sezóně. Havlíčkovu Brodu se proti Středočechům daří i v počtu vstřelených branek, jejichž počet činí 41, tedy o čtrnáct více.

Ohlédnutí za střetnutím v 6. kole

znak týmu 1 : 3 znak týmu
Rebelové otevřeli skóre už ve druhé minutě, kdy se přesnou dorážkou prosadil Petr Polodna. Uběhlo jenom pár vteřin a havlíčkobrodská střídačka měla ruce opět nahoře. Po střele Ondráčka byl touš vyražen, důrazně si jej sjel Ladislav Rytnauer a z dorážky zvýšil náskok hostujícího týmu. Jiskru naděje domácí vykřesali až ve druhém dějství. V 34. minutě se do brejku dostal Antonín Dušek, který byl v úniku sice faulován, ale i přesto dokázal Dolejše prostřelit. Stav 1:2 svítil na tabuli benáteckého stadionu až do 45. minuty. To už Rebelové slavili další vstřelený gól, jehož autorem byl „falešný obránce“ Lukáš Endál, jenž od modré svižně nahodil kotouč do chumlu před brankou, odkud se kulatá pryž dotrmácela za brankovou čáru.

Branky a nahrávky: 34. Dušek (Vlach, Vitásek) - 2. Polodna (Endál, Třetina), 2. Rytnauer (Ondráček, Kostourek), 45. Endál (Morava, Kostourek). Rozhodčí: S. Mertl - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 8:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 209. Střely na branku: 36:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.

HC Benátky nad Jizerou:Vošvrda (Stejskal) - Šimek, Vitásek, Jánošík, Moravec, Ulrych, Kajínek, Jaroměřský, Kolmann - Bortňák, Dušek, Klimt, Skalický, Skořepa, Bárta, Vlach, Král, Jonák, Jech, Liška, Kopic.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Dolejš (Suchan) - Jelínek, Ostrčil, Pavlík, Protivný, Morava, Soldán, Blažek - Meidl, Štěpánek, Semorád, Endál, Třetina, Polodna, Rytnauer, Kostourek, Ondráček, Vondráček, Knotek, Stehlík, Musil.

Ohlédnutí za střetnutím v 19. kole

znak týmu 2 : 1 znak týmu
Odvetné kolo v havlíčkobrodské Kotlině mělo lepší začátek pro celek hostí, když se ve 4. minutě v mezikruží objevil Patrik Maďar, který střelou z první usměrnil puk za snažícího se Dolejše. Vyrovnání stavu přišlo ve druhé třetině. Po Knotkově nahození se k odraženému puku dostal Radim Ostrčil, jenž dlouho neváhal a zametl jej přesně mezi tyče. Havlíčkobrodští se následně dostali do vedení. Ladislav Rytnauer našel na levém rohu brankoviště číhajícího Martina Ondráčka. Ten zkusil touš nasměrovat ke vzdálenější tyči, brankář hostí si jej za záda nakonec srazil sám.

Branky a nahrávky: 24. Stehlík (Knotek), 33. Ondráček (Rytnauer, Meidl) - 4. Maďar (Liška). Rozhodčí: Martin Fraňo, Alexander Pavlovič - Jakub Frodl, Milan Svoboda. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 786. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

HC Rebel Havlíčkův Brod:Dolejš (Suchan) - Pavlík "A", Protivný, Soldán, Ostrčil, Morava "A", Novotný, Jelínek, Blažek - Endál, Polodna "C", Vondráček - Rytnauer, Knotek, Ondráček - Semorád, Meidl, Musil - Fiedler, Štěpánek, Stehlík

HC Benátky nad Jizerou:Vošvrda (Blažíček) - Kolmann, Moravec, Jánošík, Kajínek, Jaroměřský, Ulrych, Vála, Plodek - Jonák, Klimt, Skalický - Špaček, Skořepa, Bortňák - Kopic, Král, Vlach - Liška, Jech, Maďar

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu