14. 12. 2012 | Luboš Vácha, Richard Wagner

Starší dorost stále bez bodů, tentokrát udeřil Písek

Kádr havlíčkobrodského staršího dorostu se v extraligové konkurenci stále trápí. Tentokrát se v Kotlině postavil jihočeskému soupeři z Písku. Hosté měli mnohem více ze zápasu a dostávali domácí pod silný tlak, což jim přineslo vedení. Rebelové se svého soka snažili dotahovat, tři góly však nestačily na zdramatizování vývoje. Z tříbodového zisku se tedy radoval IHC Písek.

První velikou šanci si ve 4. minutě vytvořili hosté, kdy se Březina protáhl na modré kolem bránícího hráče a mířil úplně sám na Nováka. Nakonec jej dobruslil Cívka, který mu vysekl kotouč z hole. Písecký hokejista ale stačil poslat puk mezi kruhy, odkud do brankářovy hrudi mířil Červinský. Následně nahodil od levého mantinelu do chumlu před brankou Volf a nasměrovat nahození do klece se pokusil Dudák, jenže nepřesně. Tlak píseckých hokejistů vyvrcholil otevřením skóre v jejich režii. Opět zapracovalo duo Dudák s Volfem. K odraženému puku se před brankou dostal Dudák, jenž trefil pouze Novákův připravený beton. Kulatá pryž se však odrazila k hokejce Lukáše Volfa. Ten svým bleskovým zakončením nedal gólmanovi absolutně žádnou šanci. Jihočeši svůj tlak nezastavili. Rebelové se následně dostali do oslabení, avšak dlouhou dobu se jim dařilo držet soupeře co nejdál od své branky. Pak ale Točík sebral kotouč, vjel za modrou čáru, na pravém kruhu nechal puk pro Suchana, jehož dělovku vykopl Novák betonem. V 15. minutě už v Kotlině svítil stav 0:2. Šikovný Lukáš Volf na sebe ve středním pásmu natáhl pozornost dvou bránících Rebelů a fikanou zadovkou přihrál volnému Janu Marcilisovi, jenž výstavním blafákem zvýšil. Havlíčkův Brod vystrčil růžky v 19. minutě, těsně před skončením trestu hostí. U pravého mantinelu si s pukem pohrál David Vala a křížem nahrál na levý roh Mazuchova brankoviště. Zde čekal připravený Ondřej Hlídek, jemuž nedělalo potíže překonat snažícího se brankáře. Posléze se k odraženému puku před Mazuchovou kasou probojoval Nováček, kterého zastavila pohotová brankářova lapačka.

Druhé dějství přineslo velmi dobrý průběh pro hostující tým. Po přihrávce Lukáše Holuba na levé křídlo se kupředu vydal Jan Turek a svižnou střelou pod betony vrátil svému celku dvoubrankové vedení. Krátce na to lovili Rebelové ze své sítě další puk. Během silného tlaku na domácí obranu pálil Lukáš Volf, jehož vyraženou střelu zužitkoval dorážkou na třikrát Jakub Šuhaj. Jihočeský tým ve své palebné pohotovosti pokračoval. Na pravém kruhu se dostal ke střele Jam Marcilis. Ta skončila jen na betonech domácího muže s maskou, ale černé kolečko z gumy dostal za jeho záda z dorážky na brankovišti číhající střelec předchozí branky Jakub Šuhaj. Uběhla zhruba minuta a své ruce zdvihala nad hlavu domácí střídačka. Ondřej Hlídek našel zpoza branky na brankovišti volného Tomáše Ludvíka, který přesnou střelou nad Mazuchovu lapačku vykřesal pro Rebely další jiskru naděje.

Tlak píseckého celku pokračoval i v následujícím posledním dějství. Ke střele z mezikruží, která trefila Novákův beton, se odhodlal Březina. Následně ten samý hráč pálil ze stejného prostoru bekhendem. Odraženou střelu se pokoušel zužitkovat Duchoň. Čeněk Novák si však vedl výborně. Na domácím brankáři si mohli vylámat zuby také Dudák s Marcilisem. Ze vstřeleného gólu se ale nakonec ještě radovala domácí družina. Rebelové vyhnali soupeře z pásma a jeho nepřesnost v obraně potrestal Tomáš Ludvík, který se z mezikruží protáhl až na levý roh brankoviště, kde zasunul puk mezi Mazuchovy betony a v oslabení snížil. Do konce třetího dějství už žádné jiné drama nenastalo, a tak se Písečtí dorostenci mohli radovat ze tří bodů.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 -2 2
Dominik Cívka 0 0 0 -1 0
Ondřej Hlídek 1 1 2 0 0
Rostislav Klofáč 0 0 0 0 4
Daniel Kolouch 0 0 0 -1 0
Jan Krajcigr 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 2 0 2 1 0
Matias Mäki 0 0 0 0 0
Patrik Málek 0 0 0 -3 0
Filip Nováček 0 0 0 -1 2
Martin Polák 0 0 0 -4 0
Daniel Salát 0 0 0 -4 0
Michal Semrád 0 0 0 -2 0
David Vala 0 1 1 1 2
Lukáš Vala 0 0 0 0 0

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Čeněk Novák 60 38 5 33 86,84 0 0

Ohlasy k utkání

27. kolo, pátek 14.12.2012 od  
3:5
(1:2, 1:3, 1:0)
Havl. Brod - Písek
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 19. Hlídek (D. Vala), 36. Ludvík (Hlídek), 57. Ludvík - 8. Volf (Dudák), 15. Marcilis (Volf, Kajtman), 26. Turek (Holub), 29. Šuhaj (Dudák, Volf), 36. Šuhaj (Marcilis). Rozhodčí: Zdeněk Paulík - Jan Jeletz, Lukáš Rampír. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:5, 3:5.

Sestavy

Havl. Brod

Č. Novák (Vaněček) - Cívka "A", Ludvík "C", Klofáč, Hlídek, Bancíř, Kolouch, L. Vala, Salát, Krajcigr, Polák, Nováček, Semrád, Málek, D. Vala "A", Mäki

Písek

Mazuch (Pechek) - Suchan, Vlk, Červinský, Dudák "C", Turek, Kajtman, Hájek, Březina, Duchoň, Šuhaj, Volf, Holub, Koutenský, Marcilis, Točík, Hanus "A"

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu