20. 12. 2012 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Tomáš Protivný: Ten gól beru na sebe

Havlíčkobrodští Rebelové za sebou mají další povedené vystoupení. Přitom to s nimi dnes po první dvacetiminutovce nevypadalo vůbec dobře, protože prohrávali o dvě branky a museli se pět minut bránit ve čtyřech hráčích, když byl do konce zápasu vyloučen Miroslav Třetina. V prostřední části se však parta z Kotliny hodně zvedla, přičemž za zlepšený výkon byla odměněna vyrovnáním. V závěrečném dějství dokonce překlopila pomyslné misky vah na svou stranu, ale Severočeši v poslední minutě vyrovnali. Domácí však lépe zvládli penaltovou loterii a protáhli sérii zápasů, v nichž dokázali bodovat. Poslední obdrženou branku si sebekriticky vyčítal v pozápasových ohlasech Tomáš Protivný, který se na vítězství podílel dvěma asistencemi. (Foto: Luboš Vácha)

Jak byste krátce zhodnotil dnešní zápas?
Myslím si, že jsme dneska bojovali. Kadaň je opravu silné mužstvo, měla teď sérii asi čtrnácti zápasů, kdy dokázala bodovat. Mohli jsme mít tři body, ale udělal jsem chybu dvě minuty před koncem, kdy jsem měl vyhodit puk v oslabení. Ten gól beru na sebe.

Co říkáte na návrat Lukáše Havla do sestavy? Určitě to pro vás dnes byla velká posila, i díky tomu, že dal rozhodující gól v samostatných nájezdech.
Určitě, parádní gól. Představil se dobře.

Po první třetině jste prohrávali 0:2, ale do druhé třetiny jste nastoupili se zlepšeným výkonem. Dali jste dva góly a vyrovnali. Dostali jste od trenéra v šatně nějaké speciální pokyny?
Trenér nám řekl, že první třetina nebyla dobrá. Hlavně jsme si ale sami řekli, že není co ztratit, protože chceme vyhrát a musíme do toho jít. Udělali jsme to a vyrovnali jsme, pak už to bylo super.

Kromě Lukáše Havla se na ledě objevil i další staronový hráč, veterán Stanislav Neruda, který vám pomohl v samostatných nájezdech. Jak byste zhodnotil jeho výkon, popřípadě víte, co trenéry vedlo k tomu, že ho nasadili do brány?
To nevím, to se musíte zeptat trenérů. Každopádně Standa to „vyčapal“ parádně. Na to, že tam seděl dvě a půl hodiny zmrzlý, tak super.

V sobotu vás čeká derby v Jihlavě. Nabíráte solidní formu, co čekáte od tohoto zápasu?
Jedeme tam vyhrát.

Co je ještě potřeba nejvíce zlepšit do derby s Jihlavou?
Nevím, to musí usoudit z dnešního zápasu trenéři. Podle mě to byl dnes parádní výkon, kdybychom hráli takhle v Jihlavě, tak tam musíme vyhrát.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu