19. 12. 2012 | Luboš Vácha

Česká dvacítka v Kotlině nestačila na slovenský výběr

Havlíčkobrodská Kotlina zažila velmi prestižní utkání mezi mládežnickými reprezentacemi hráčů do dvaceti let. Česká družina pod vedením Miroslava Přerosta přivítala sousedy ze Slovenska. Hokejisté Slovenska měli během utkání značnou převahu, což jim nakonec přineslo vítězství. České reprezentaci se sice podařilo za stavu 0:2 snížit, to byl však její jediný gól. Hostující tým nakonec ještě přidal dvě rychlé branky a mohl se radovat z třígólové výhry.

Během prvních minut utkání měli mnohem více ze hry Češi, kterým se několikrát podařilo dostat sousedy ze Slovenska pod tlak. Velikou šanci měl ve 3. minutě Faksa, který zpracoval Frkovu dlouhou nahrávku a z první ji na levém kruhu zkusil napálit na soupeřovu klec. Nagy se proti razantní střele stihl pohotově přesunout. Následně se sami před brankou slovenského výběru ocitli Švihálek se Sedlákem. Druhý jmenovaný zkusil ještě přihrát na svého kolegu, puk byl ale přizvednutý snažícím se zadákem, dobruslující Švihálek se tak k zakončení nedostal. Slovensko hrálo posléze oslabení, které přežilo bez újmy. Navíc se potvrdilo hokejové pravidlo nedáš - dostaneš. Když už byli hosté kompletní, Matis sebral ve středním pásmu kotouč a všem uprchl do útočné třetiny. Z druhé strany kluziště se do útoku hrnul Marek Daňo, jenž Matisovu rychlou nahrávku doklepl přesně do sítě. Hrubá chyba české obrany byla málem potrestána ke konci třetiny. Celou akci vzal na své triko Kolena, který se jako raketa dostal až před Bartošáka, kde forhendem těsně minul horní tyčku.

Český celek se dostal do výrazné příležitosti v úvodu prostředního dějství. Rapáč z rohu kluziště křížnou přihrávkou našel před brankou číhajícího Lampera. Ten vypálil z první do protipohybu domácího brankáře. Bartošák byl ale připraven a předvedl parádní zákrok. Na začátku 32. minuty se divákům v Kotlině zřejmě zatajil dech. Čerešňák vypálil od modré velmi tvrdý golf, kterým orazítkoval Bartošákovu tyč. Blízko vyrovnávací brance byl následně Pavelka, jenž zkoušel nadvakrát propasírovat touš za Nagyho, to se mu nepodařilo. Brankářovy betony byly v obou případech na správném místě. Závěr dvacetiminutovky ale patřil Slovákům, kteří svému soupeři nadělili gól v poslední minutě druhého dějství. Klasickou přesilovkovou kombinaci zakončoval metr za modrou Emil Bagin a trefil se přesně do růžku domácí branky.

Reprezentační výběr Česka se do zápasu dostal v 48 minutě, a to kontaktním gólem v přesilovce. Přesně mířenou střelu k brankářově bližší tyči vyslal od modré Marek Hrbas, čímž rozjásal české fanoušky. Krátce na to bylo málem potrestáno zaváhání domácí obrany. Matis se zcela sám vyřítil na Bartošáka, který jeho forhendovou pumelici vyrazil nad horní tyčku. Následně mohlo být vyrovnáno, když se přes dva hráče jako lasička protáhl Faksa. V rozhodující moment branku přestřelil. Čechům se však šance na srovnání oddálila. Po vhazování v útočné třetině se touš dostal k holi Emila Bagina, jenž z mezikruží zamířil přesně pod vyrážečku. Slovenský palebný kolotoč měl pokračování. Fujerík zatáhl černou pryž za Bartošákovu klec a zpětnou přihrávkou našel nabízejícího se Richarda Mráze. Ten si s ničím nebral servítky a přízemní střelou procedil gólmana mezi betony. Tím stanovil konečný stav utkání.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

příp.. kolo, středa 19.12.2012 od  
Havlíčkův Brod
1:4
(0:1, 0:1, 1:2)
Česká republika - Slovensko
Reprezentace - přátelská utkání

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 48. Hrbas (Doudera, Frk) - 10. Rapáč (Matis, Uhrík), 40. Bagin (Korim, Daňo), 55. Bagin (Uhrík, Mráz), 58. Mráz (Fujerík). Rozhodčí: Hodek - Souček - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.

Sestavy

Česká republika

Bartošák (Lukáš) - Doudera "A", Štencel, Pavelka, Hrbas, Zadražil, Urbanec, Šidlík - Frk "A", Faksa, Beránek, Tomeček, Simon, Koblasa, Rousek, Němec, Vrána, Beran, Sedlák "C", Švihálek, Hyka

Slovensko

Nagy (Romančík) - Nechala "A", Čerešňák, Korim "C", Rusina, Búri, Bagin, Bezuška, Bajaník - Daňo, Mikúš, R. Mráz, Réway, Fujerík, Krištof, Uhrík, Kolena, B. Mráz, Laper, Rapáč, Matis, Hudec "A", Bíreš

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu