16. 12. 2010 | Eva Streichsbierová

Chomutovu tam spadlo úplně všechno, smutnil po porážce Novák

Když odveta, tak se vším všudy. To si zřejmě řekli chomutovští hokejisté před středečním domácím soubojem s havlíčkobrodskými Rebely. V Kotlině prohráli 2:7, naopak před vlastním publikem svého soupeře rozstříleli 7:1. „Jo, asi nám to chtěli vrátit,“ pokyvoval hlavou hlavní kouč brodského týmu Petr Novák. „Byli ve všem lepší,“ přiznal.

Foto: Zdeněk Špinka

První třetinu prohráli jeho svěřenci hladce 0:3, paradoxně právě v této části utkání prý byli několikrát velmi blízko ke skórování. „Možná to bude znít divně, ale my jsme opravdu měli víc gólových šancí než domácí,“ přesvědčoval trenér. „Jenže žádnou jsme neproměnili, zatímco Chomutovu tam spadlo úplně všechno. Neskutečný věci,“ povzdechl si.

Hru havlíčkobrodských hokejistů v úvodu poznamenal také zlý okamžik, kdy zůstal po jednom ze střetů bezvládně ležet na ledě Přemysl Sedlák. „Narazil hlavou na mantinel, zapadl mu jazyk a byl chvilku v bezvědomí. Museli ho odvézt do nemocnice, kde zůstal na pozorování. Co bude dál, zatím nevím,“ krčil rameny Novák.

Jak přesně k nepříjemné situaci došlo, ještě ani ve čtvrtek dopoledne pořádně netušil. „Neviděl jsem, co se přesně stalo, musím se teprve podívat na video. Ale prý to faul nebyl, aspoň to říkali,“ hlásil šéf brodské střídačky. „Je to hodně nepříjemné, vlastně nám takhle zůstalo před dalším zápasem jen patnáct hráčů,“ dodal.

Havlíčkovu Brodu se nakonec podařilo v Chomutově skórovat pouze jednou, naopak sám inkasoval hned sedmkrát a zaslouženě prohrál 1:7. „Chyba byla, že naši kluci chtěli hrát se soupeřem hokej, jenže Chomutov má prošpikovaný kádr extraligovými hráči. A takhle to taky potom dopadlo,“ zlobil se Novák.

Celkově byl středeční výjezd pro Rebely nepovedený. Už jen kvůli situaci na českých dálnicích a silnicích, které zasypaly přívaly sněhu. „Museli jsme vyrazit o dvě hodiny dříve, než byl původní plán. Řidič říkal, že obvykle to jede tři hodiny, tak teď jsme na cestě strávili pět hodin,“ hlásil kouč Rebelů.

I po vysoké porážce na severu Čech však brodští hokejisté stále drží v prvoligové tabulce šestou příčku. Do konce úvodní části soutěže přitom zbývají poslední dvě kola. „Naštěstí pro nás všichni soupeři pod námi taky neuspěli, což nám nahrálo do karet. Stejně ale ještě potřebujeme aspoň bod. A já věřím, že ho v těch dvou zápasech určitě uděláme,“ nechal se slyšet Novák.

V sobotu 18. prosince se Rebelové představí na domácím ledě v souboji se Znojemskými Orly, kteří rovněž bojují o setrvání v první osmičce. „Chtěl bych poprosit všechny fanoušky, aby nám přišli pomoct, budeme je potřebovat,“ vzkázal příznivcům Novák. „Protože věřím, že i oni chtějí vidět zápasy s lepšími týmy. Navíc jsme je snad už přesvědčili, že doma letos nehrajeme špatně,“ přispěchal s dodatkem.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu