29. 1. 2013 | Ladislav Vácha

David Dvořáček: Jsem moc šťastný, že jsem tady dostal šanci

Havlíčkobrodští Rebelové přivítali v nedávném utkání na ledě Draků ze Šumperka, kde zvítězili 4:2, ve svých útočných řadách mladou posilu. A David Dvořáček, dvacetiletý junior Sparty Praha, se v novém dresu uvedl skvěle, když se na triumfu bojovníků z Kotliny podílel gólovou asistencí. Talentovaný hokejista, který za sebou už má první zahraniční angažmá, při němž v dresu Tampere okusil i nejvyšší finskou soutěž, se stal hostem našeho dalšího rozhovoru.

Jaké jsou vaše dojmy z dosavadního působení v Kotlině?
Zatím jsem moc spokojený. Jsem rád, že jsem se teď dostal do tří lajn. Zítra mám tak šanci ukázat, že šanci, co jsem dostal, tak jsem nedostal neprávem.

Měl jste kromě Havlíčkova Brodu i nějaké jiné nabídky?
(zamyslí se) Ne. Momentálně ne.

Jak se vám líbí zázemí v Kotlině? Hráči si ho tady po svém příchodu často pochvalují.
Zatím jsem překvapený, je tady skvělé zázemí. Máme tady všechno. Posilovnu, tělocvičnu. Dá se tady perfektně pracovat a zdokonalovat se. Takže super.

Máte za sebou hodně úspěšnou premiéru, když jste si hned v prvním utkání připsal asistenci. Jak se vám hrálo?
První dvě třetiny jsem nehrál, ale potom mě tam pan Rech dal s Endym a Vondráčkem. To se mi hrálo perfektně. Myslím si, že třetí třetinu jsme zahráli výborně. Dali jsme hned gól, jak jsem měl tu asistenci. Škoda, že jsme to tady nepotvrdili v minulém zápase. Myslím si ale, že to zítra půjde.

Dvě sezony jste působil ve Finsku, kde jste si také odbyl premiéru v SM-liize. Jak na toto angažmá vzpomínáte?
Nasbíral jsem tam hlavně zkušenosti, bylo to výborné. Akorát poslední sezonu, co jsem tam byl, tak jsem se hned v úvodu zranil. A utekly mi i „dvacítky“. Poslední sezonu jsem moc nezvládl, ale je to pro člověka s tím zraněním také nová zkušenost. U mě to bylo poprvé v kariéře, takže jsem se s tím musel nějak vyrovnat a šlapat dál.

Proč jste se nakonec vrátil zpět do České republiky? Mohlo za to právě i již zmiňované zranění?
V Tappaře jsem měl smlouvu jenom na dva roky, kterou mi neprodloužili. Možná i proto, že jsem poslední sezonu moc nehrál. Uvažoval jsem tak o tom, jestli tam budu hrát Mestis, druhou nejvyšší soutěž, nebo se vrátím na Spartu a dostanu šanci v extralize. Vybral jsem si návrat zpátky, ale v úvodu sezony jsem musel jít s tím ramenem zase na operaci, takže se to znovu nepovedlo. Jsem moc šťastný, že jsem tady dostal šanci, že mě pan Rech postavil. Budu makat a musím se za to odvděčit.

Vraťme se zpět k Havlíčkovu Brodu. V sobotu vás čeká derby na domácím ledě proti Jihlavě. Povídali už vám spoluhráči něco o tom, jak to při prestižním souboji probíhá? A jak se na zápas těšíte?
Má přijít hlavně hodně lidí. Ptal jsem se kluků, tak říkali, že je to trochu vyhrocenější. Myslím si, že každé derby je stejné. Oba týmy vždy hodně bojují a hraje se hlavně pro diváky. Moc se těším.

Jaké jsou vaše cíle do budoucna?
Nedávám si moc dlouhodobé cíle. Teď je můj nejbližší cíl to, abych se tady prosadil, abych bodoval. Chtěl bych se tady udržet i do další sezony. Určitě šlapat dál a tam, kam mě to dovede, tak tam mě to dovede. Určitě mám i další cíle, ale ten nejbližší je prosadit se tady.

Díky a ať se daří.
Také děkuji.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu