15. 2. 2013 | Luboš Vácha, Pavel Buňat

Formu před play-off v sobotu prověří lídr z Mladé Boleslavi

Do konce základní části zbývají už jenom dvě kola. Havlíčkobrodští Rebelové se naposledy domácímu publiku před play-off představí v sobotu 16. února od 17.00 hod. Síly poměří s akutálně nejlepším celkem ligy z Mladé Boleslavi. Se silným soupeřem sice Havlíčkobrodští nemají zrovna nejlepší vzájemnou bilanci, přesto jej v minulém utkání na jeho ledě porazili 2:1 po prodloužení. Sobotní zápas tak bude nejlepším možným tréninkem před blížícím se play-off a také možná konečně i rozzuzlením toho, s jakým soupeřem se hokejisté z Vysočiny střenout. Jednou z možností je právě BK Mladá Boleslav.

Foto: bkboleslav.cz (Jan Pavlíček)

HC Rebel Havlíčkův Brod vs. BK Mladá Boleslav

znak týmu znak týmu
20-6-4-18 bilance 31-7-4-8
7., 76 bodů umístění 1., 111 bodů
150:157 skóre 179:102
8:1 (Most) nejvyšší výhra 6:1 (H. Brod, Písek, Třebíč),
5:0 (Jihlava)
2:8 (Kadaň) nejvyšší prohra 0:3 (Beroun),
1:4 (Třebíč)
4:7 (olomouc),
3:6 (Třebíč)
20,65 % využití přesilových her 19,74 %
57 góly v přesilovce 46
Ladislav Rytnauer 39 bodů (17+22) nejproduktivnější hráč Tomáš Nouza 57 bodů (30+27)
Ladislav Rytnauer 17 gólů nejlepší střelec Robin Kovář 30 gólů
Petr Polodna 25 asistencí nejlepší nahrávač David Výborný 34 asistencí
Radim Ostrčil 19 bodů (5+14) nejproduktivnější obránce Milan Toman 21 bodů (4+17)
Petr Polodna +7 nejlepší hráč v +/- Tomáš Demel +28
Petr Štěpánek -13 nejhorší hráč v +/- Tomáš Pitule -4
Martin Ondráček,
Ladislav Rytnauer - oba 80 minut
nejtrestanější hráč Petr Chaloupka 104 minut
Daniel Dolejš 92,45 % (30 záp.),
Jaroslav Suchan 89,42 % (23 záp.),
Stanislav Neruda 100 % (2 záp.)
úspěšnost brankářů Roman Will 93,37 % (42 záp.),
Michal Valent 92,78 % (10 záp.),
Vlastimil Lakosil 90,00 % (5 záp.)
Daniel Dolejš 2,43,
Jaroslav Suchan 3,62,
Stanislav Neruda 0,00
průměr inkasovaných gólů na zápas Roman Will 1,91,
Michal Valent 2,20,
Vlastimil Lakosil 2,72

BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav
Hokejisté se znakem Škodovky na hrudi jsou po většinu letošní soutěže lídrem tabulky. Pomohlo jim k tomu celkem 38 vyhraných zápasů a z toho 7 duelů se muselo rozhodovat až po šedesátiminutové hrací době. Mladoboleslavští měli problémy až během bojů, které se hrály pár kol nazpět. To se na hrot tabulky vyšplhala Olomouc. Tam se ale udržela jenom chvíli. Středočeši však slavili úspěch v dohrávce 39. kola, jež jim po výhře 6:3 nad Mostem znovu navrátilo první příčku. V současné době mají na kontě 111 bodů, pouze jeden bod jim drží odstup před druhou Olomoucí. Bitva o první pozici tedy bude ještě zajímavá, neboť nás čekají ještě dvě kola.

Mladá Boleslav se naposledy utkala proti Medvědům z Berouna. Zápas měli dobře rozehraný Medvědi, když se na konci druhé části dostali do dvougólového vedení. Domácímu týmu se podařilo během poslední třetiny srovnat krok a nastolit tak následující prodloužení, ve kterém se přesně trefil kanonýr Tomáš Nouza, jenž Mladé Boleslavi zařídil dva body.

Sestava z minulého kola: Will (27. Valent) - Kolafa, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Žabka, Bohunický - Mikulík, Koudelka, Demel - Kafka, Výborný, Pabiška - Nouza, Vrbata, Hrdel - Ondřej, Havlíček, Pitule

Tři hvězdy Mladé Boleslavi

Roman Will

Šikovný brankář přišel do Mladé Boleslavi z Plzně a už jako dorostenec pomohl ve svém novém angažmá k postupu do čtvrtfinále soutěže. Od té doby zde působí až dodnes. Minulou sezonu si však odskočil zachytat do týmu Moncton Wildcats, kde rovněž získal fůru zkušeností. Ty sebral také v mládežnických reprezentačních družstvech. Pro letošek je jedničkou A-mužstva a vede si velmi dobře. Odchytal 42 utkání, jeho úspěšnost je 93,37 % a průměr 1,911 gólů na zápas.

Tomáš Nouza

V současné době nejproduktivnější hráč týmu začínal s hokejem v Písku. V jihočeských destinacích působil léta a také se tam vždy rád vrátil. Mladá Boleslav jeho kvality zkoušela od sezony 2004/2005, kdy sice ještě odehrál 45 utkání za svou kolébku, jedno za Jihlavu, avšak následujících 7 ročníků už za Boleslav nastupoval naplno. Mezí tím krátce naskočil za Znojmo, Benátky nad Jizerou a Vrchlabí. Během minulé sezóny rovněž hájil černozelené barvy. Navíc si jej na výpomoc při play-out zavolal rodný Písek. Nouza letos vstřelil 30 branek a připsal si 27 nahrávek.

David Výborný

Pětinásobný mistr světa, který svou kariéru završil dlouholetým působením v NHL za Columbus Blue Jackets. To je vizitka zkušeného hráče Davida Výborného, jehož kvality už druhou sezonou využívá Mladá Boleslav. Jeho hokejové začátky má na svědomí Sparta Praha, za kterou odehrál celkem 12 sezon. Letos si připisuje 48 bodů. Vstřelil 15 branek, navíc si připisuje 34 asistencí, které jej drží na postu nejlepšího nahrávače druhé nejvyšší soutěže.

Další úspěšní

Opomenout nesmíme další tahouny týmu, jako jsou David Vrbata (13+24) nebo Lukáš Pabiška, který je s 21 góly druhým nejlepším střelcem týmu. Úlohu dobrého zadáka plní Milan Toman, jenž vstřelil 4 branky a sedmnáctkrát asistoval.

Vzájemná bilance: Mladá Boleslav má z minulého kola co vracet

S Mladou Boleslaví má Havlíčkův Brod od sezony 2006/07 vůbec nejhorší bilanci se všemi soupeři z I. ligy. Z 15 zápasů totiž ještě ani jednou nezvítězil v normální hrací době. Dvakrát se to ale povedlo v prodloužení resp. po samostatných nájezdech, a událo se tak právě v minulém kole.
Rebelové překvapivě loupili v Mladé Boleslavi, když až do 50. minuty drželi nadějné vedení 1:0, které stanovil na začátku druhé části Milan Kostourek. Přišlo sice vyrovnání z hole Demla, v prodloužení však přesnou střelou zajistil pro hosty bonusový bod Lukáš Endál.

Ve všech zbývajících 13 případech se radovali mladoboleslavští hokejisté. Z toho čtyřikrát při čtvrtfinálové sérii play-off 2007/08.

Počet odehraných zápasů: 15
Bilance: 0-2-2-11
Výsledky: 2:7, 1:4, 1:4, 3:6, 5:4sn, 2:4, 1:5, 1:2, +1:4, +5:6p, +2:3p, +3:4, 1:6, 1:3, 2:1p
Skóre: 31:61

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu