16. 2. 2013 | Ladislav Vácha, Richard Wagner

Starší dorostenci na bodový zisk nenavázali, proti Slavii se střelecky neprosadili

Mladí Rebelové přivítali od sobotního poledne druhé z pražských „S“, Slavii. Do zápasu vstupovali v mnohem lepším rozpoložení, protože den předtím doma oloupili Spartu o jeden bod, čímž přerušili více než 30 zápasů dlouhý bodový půst. Sešívaní ale od začátku potvrzovali, kdo je na ledě pánem. V úvodní dvacetiminutovce měli jednoznačně navrch a bojujícímu soupeři vstřelili dvě branky. Svůj náskok už si pohlídali až do závěru duelu, kdy podtrhli své vítězství při havlíčkobrodské hře bez brankáře ranou do opuštěné brány.

Dominance přinesla Slavii dvougólové vedení

Mladí Rebelové se už za 38 sekund hry museli bránit ve čtyřech hráčích, protože se nedovoleným zákrokem provinil Ondřej Hlídek. Hosté toho dokonale využili k první velké šanci, když po nahození Patrika Červeného zakončoval zblízka David Vyskočil, ale vystřelil jen nad horní tyčku. Slavia se díky přesilové hře naladila na příznivou útočnou vlnu a pro brodskou bránu představovala neustálou hrozbu. Hrozící pohromě zabránil fantastickým zákrokem až gólman Vaněček, když betonem vyrazil z poloodkrytého koutu své svatyně ránu Martina Patzelta. Domácí vzápětí špatné střídali, za což pykali dvěma minutami. To znamenalo jediné: další porci tvrdé práce pro brankáře Vaněčka. Nápor sešívaných přinesl kýžené ovoce v půlce prvního dějství, když Václav Ficek pokazil rozehrávku, kotouče se ujal Tomáš Andres, který založil bleskovou a přesnou akci, na jejímž konci stál Martin Patzelt, jenž pohotovou a přesnou ranou z pravého kruhu skóroval nad Vaněčkovo rameno. A to nebylo zdaleka vše, přesně za 100 sekund už svítil na tabuli stav 0:2. Znovu u toho byl trojlístek Tomáš Andres - Michal Fortelka - Martin Patzelt, přičemž posledně jmenovaný se opřel do puku v mezikruží a vymetl všechny pavouky z horního růžku brány bezmocného Vítka Vaněčka. Havlíčkobrodská družina potom přečkala další oslabení, ale při hře 5 na 5 pálil Luboš Adam, jehož rána jen o kousek minula břevno brodské branky.

Druhá třetina gól nenabídla

Na začátku prostřední dvacetiminutovky dohrávali domácí zbytek přesilové hry 5 na 3 a vytvořili si jednoznačně největší šanci, jež hlasitě volala po gólu. David Vala vyslal ránu od modré čáry, jíž brankář Sochůrek vyrazil betony jen před své brankoviště, kde číhal osamocený Liridon Dupljaku, jenž se však zorientoval před odkrytým koutem branky pozdě. Hokejisté z hlavního města nakonec udrželi čisté konto a sami mohli navýšit své vedení při další hře v početní převaze, když si za hranicí pravidel počínal Martin Polák. Obrana Rebelů však v této zkoušce obstála. Bojovníci z Kotliny neudeřili ani ve 28. minutě, kdy Matias Mäki zatáhl po křídle puk do útočného pásma a našel před bránou hůl najíždějícího Daniela Koloucha, ale ten byl už příliš blízko a trefil jen Sochůrkovy betony. Havlíčkův Brod alespoň částečně se soupeřem srovnal hru, ale hosté měli i nadále přeci jen navrch. Slavia pořádně zaměstnala brankáře Vaněčka ve 35. minutě při přesilovce, když puk putoval po ose Petr Krejčí - Patrik Červený - Karel Drahorád, ale posledně jmenovaný si svou střelou zblízka vylámal zuby na maskované opoře Rebelů. Svůj tým v závěru 2. třetiny ještě oslabil kapitán Tomáš Ludvík, ale bílo-červení toho nevyužili.

Hosté potvrdili tříbodový triumf

Brodský soubor stále držel se soupeřem kontakt, na čemž měl lví podíl hlavně Vítek Vaněček, který ve svém brankovišti pokračoval ve skvělém představení. Při akci dvojice David Vyskočil - Martin Suda ještě zasahovat nemusel, protože druhý jmenovaný se do koncovky neprobil, ale proti projektilu Tomáše Andrese, který na něj přiletěl z prostoru kruhu, už povolal do akce svoji mrštnou lapačku. Hosté stále tahali za delší konec provazu a Havlíčkův Brod musel pomýšlet hlavně na defenzivu, přičemž do útoku se dostával jen sporadicky. Reprezentant v brodském brankovišti se zapotil i při samostatném úniku Petra Tejrala, jenž mířil pod horní tyčku, když zasáhl svým ramenem. Domácím se nabídla skvělá příležitost na smazání přesné poloviny z dvoubrankové ztráty, ale vyloučený Martin Suda vydržel v hokejovém vězení po celou dobu svého trestu. Šance svého týmu na bodový zisk potom notně oslabil svým dalším vyloučením Tomáš Ludvík, jehož prohřešek proti pravidlům sice hosté nepotrestali, ale partě z Kotliny už zbývalo málo času na to, aby s nepříznivým výsledkem ještě něco udělala. Domácí ještě vsadili vše na jednu kartu a zkusili hru bez brankáře, ale v ní podtrhl triumf Pražanů Tomáš Andres.

Statistiky hráčů

Jméno G A B +/- TM
Marek Bancíř 0 0 0 0 2
Dominik Cívka 0 0 0 -2 0
Liridon Dupljaku 0 0 0 -1 0
Václav Ficek 0 0 0 -1 0
Ondřej Hlídek 0 0 0 -1 2
Daniel Kolouch 0 0 0 0 0
Jan Krajcigr 0 0 0 -1 0
David Krajhanzl 0 0 0 0 0
Tomáš Ludvík 0 0 0 -1 4
Matias Mäki 0 0 0 -1 0
Patrik Málek 0 0 0 0 0
Filip Nováček 0 0 0 -1 0
Martin Polák 0 0 0 -2 2
Michal Semrád 0 0 0 -1 0
Lukáš Vala 0 0 0 -3 0
David Vala 0 0 0 -1 2

Statistiky brankářů

Jméno Min Stř Ink Zás Úsp A TM
Vítek Vaněček 59 34 2 32 94,12 0 0

Ohlasy k utkání

38. kolo, sobota 16.2.2013 od 12:00
Havlíčkův Brod
0:3
(0:2, 0:0, 0:1)
Havl. Brod - Slavia
Extraliga staršího dorostu

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 11. Patzelt (Fortelka, Andres), 12. Patzelt (Fortelka, Andres), 60. Andres (Fortelka). Rozhodčí: Petr Blecha - Lukáš Rampír, Tomáš Samuel. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 35. Střely na branku: -. Průběh utkání: 0:3.

Sestavy

Havl. Brod

Vaněček (Č. Novák) - Cívka, Bancíř, Ficek, Krajcigr, D. Vala - Ludvík, Hlídek, Kolouch, L. Vala, Polák, Nováček, Semrád, Krajhanzl, Málek, Dupljaku, Mäki.

Slavia

Sochůrek (Frodl) - Weinhold, Knotek, Saňa, Krejčí, Drahorád, Bureš - Červený, Hyršl, Josefus, Adam, Vyskočil, Patzelt, Žemlička, Tejral, Fortelka, Suda, Andres, Furch.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu