17. 2. 2013 | Luboš Vácha, Pavel Buňat

Až poslední kolo rozhodne o složení play-off. Rebel na závěr vyzve poslední Písek

Za posledním kolem základní části první ligy 2012/13 se vydají havlíčkobrodští hokejisté na jih Čech do Písku, kde se na dálku konečně dozví soupeře pro čtvrtfinále play-off. Možnosti jsou už jenom dvě – BK Mladá Boleslav a HC Olomouc. Na poslední postupové místo jsou stále dva zájemci, Havlíčkův Brod ale může být v klidu. I v případě porážky na ledě posledního Písku, kde bude favoritem, o jarní vyřazovací část soutěže nepřijde. Zápas, v němž se mohou Rebelové vymanit z aktuálně nepříliš dobré série a ve kterém zároveň mohou soupeři uštědřit osmou porážku v řadě, startuje v pondělí 18. února v 18.00 hod.

Olomouc, nebo Mladá Boleslav?

Otázka, která je v těchto dnech mezi havlíčkobrodskými příznivci častá. Po jedenapadesátém kole odpadla možnost, že by Rebelové narazili na Ústecké Lvy. Zbývá tak už jenom Olomouc a Mladá Boleslav, tedy nejlepší dva týmy základní části. Před posledním kolem je pravděpodobnější varianta cesty na Hanou.

Mladá Boleslav by mohla po krátké době znovu zavítat do Kotliny. Tentokrát už ale jako čtvrtfinálový soupeř Rebelů.
Rebelové jsou aktuálně na sedmém místě, o které mohou přijít pouze v případě neúspěchu po šedesáti minutách hry na ledě Písku a zároveň pokud Hradec Králové vyhraje v normální hrací době nad Berounem. V tom případě Havlíčkův Brod klesne na osmé místo a bude hrát s vítězem ligy. Vedení zatím drží Mladá Boleslav, ale má pouze jednobodový náskok. V posledním kole doma přivítá most, zatímco Olomouc hostí Litoměřice.

Pokud Havlíčkův Brod uhraje alespoň bod na jihu Čech, má jisté sedmé místo. Opět se tak o složení dvojic pro play-off rozhodne až po skončení zápasů prvních dvou celků prvoligové tabulky.

Jistotu již má Ústí nad Labem, které vyzve šestou Jihlavu. Čtvrtá Třebíč pak narazí na pátou Kadaň. Nejvíce se ovšem budou zraky prvoligových fanoušků upírat právě na aktuálně osmý Hradec Králové. V případě, že nezvládne souboj s Berounem, mohly by se na poslední postupové místo ještě vyhoupnout Benátky nad Jizerou. Momentálně jejich ztráta činí pouze jeden bod.

IHC Písek vs. HC Rebel

znak týmu znak týmu
8-3-6-34 bilance 20-6-4-21
14., 36 bodů umístění 7., 76 bodů
103:208 skóre 152:161
7:4 (Šumperk), 6:3 (Beroun) nejvyšší výhra 8:1 (Most)
9,91 % Využití přesilových her 20,57 %
23 góly v přesilovce 58
0:10 (Ústí n. L.) nejvyšší prohra 2:8 (Kadaň)
Zdeněk Šperger 22 bodů (7+15) nejproduktivnější hráč Ladislav Rytnauer 39 bodů (17+22)
Frank Kučera 8 gólů nejlepší střelec Ladislav Rytnauer 17 gólů
Zdeněk Šperger 15 asistencí nejlepší nahrávač Petr Polodna 25 asistencí
Vladimír Kameš 10 bodů (4+6) nejproduktivnější obránce Radim Ostrčil 19 bodů (5+14)
Antonín Melka +4 nejlepší hráč v +/- Petr Polodna +7
Patrik Petruška,
Marek Vaniš,
Jan Veselý,
Petr Markulinec - všichni -6
nejhorší hráč v +/- Petr Štěpánek -13
Dominik Boháč 90 minut nejtrestanější hráč Ladislav Rytnauer,
Martin Ondráček - oba 78 minut
Marek Mazanec 88,04 % (12 záp.),
Lukáš Cikánek 90,14 % (9 záp.),
Pavel Kantor 80,00 % (1 záp.),
Dominik Halmoši 89,85 % (27 záp.) ,
Ondřej Raszka 91,38 % (5 záp.),
Jiří Exner 75,86 (2 záp.)
úspěšnost brankářů Daniel Dolejš 92,45 % (30 záp.),
Jaroslav Suchan 89,42 % (23 záp.),
Stanislav Neruda 100 % (2 záp.)
Marek Mazanec 4,25,
Lukáš Cikánek 3,33,
Pavel Kantor 6,00,
Dominik Halmoši 3,83 ,
Ondřej Raszka 3,41,
Jiří Exner 8,57
průměr inkasovaných gólů na zápas Daniel Dolejš 2,43,
Jaroslav Suchan 3,62,
Stanislav Neruda 0,00

IHC Písek

IHC Písek
Jihočeský celek má v letošní sezóně veliké problémy, důkazem toho je nejnižší počet získaných bodů ze všech a zákonitě tedy poslední místo v tabulce. Během základní části se jeho hokejistům podařilo zvítězit desetkrát. Dvakrát rozhodovalo prodloužení a jednou samostatné nájezdy. Nejhorším obdobím byla neúspěšná šňůra linoucí se od 4. do 20. kola, kdy se Píseckým podařilo získat pouze jeden bod, a to za prohru po nájezdech. Trápení ale pokračovalo dál, Jihočechům se nepodařilo vyhrát alespoň dva zápasy po sobě, a tak se spíše snažili přetínat řady porážek. Za oběť jim třikrát padl Most. Další výhry jsou ze zápasů proti Havlíčkovu Brodu, Olomouci, Berounu, Kadani, Šumperku a Jihlavě, kde Jihočeši slavili svou dosud poslední výhru po dramatickém závěru, který přinesl samostatné nájezdy. Poslední zápas odehráli Písečtí na ledě Berouna, jemuž zde podlehli poměrem 0:2.

Sestava Písku z posledního kola: Halmoši - Růžička, Kužel, Boháč, Pavlíček, Kříž, Makovský, Ruprecht, Dvořák - Kotrla, Kubeš, Dalecký - Vaniš, Vlček, Ferebauer - Heřman, Petruška, Slavík - Polodna, Kučera, Marek

Zdeněk Šperger v čele statistik

Zdeněk Šperger (foto: ihcpisek.cz)
Jedním z želízek v ohni je pro tým IHC Písek Zdeněk Šperger, který v Písku působí již druhou sezónu. Na svém kontě má 7 gólů a 15 asistencí. Opomenout nesmíme dalšího tahouna Martina Heřmana, ten nasbíral celkem 17 bodů, a to za 5 branek doplněných 12 přihrávkami. Druhým nejlepším nahrávačem týmu je mladý útočník Filip Vlček, jenž si připsal 14 asistencí a navíc dal 5 branek. Ovšem pozici nejlepšího střelce zaujímá Frank Kučera. Mezi tyče se trefil osmkrát.

Vzájemná bilance

Devět zápasů, pět výher v normální hrací době. Taková je bilance Havlíčkova Brodu s Pískem v první lize od jeho postupu v roce 2010. Zpočátku byli úspěšnější Jihočeši, kteří dvakrát zvítězili po prodloužení. Po třech výhrách Rebelů přišly opět dvě těsné porážky, přičemž tu letošní domácí, kdy Písečtí vyloupili Kotlinu díky jedinému vstřelenému gólu, si budou jistě Havlíčkobrodští stále dobře pamatovat. Dosud poslední dvě střetnutí byla v režii svěřenců trenéra Jiřího Recha. Zajímavostí je, že právě proti tomuto soupeři Rebelové poprvé pod tímto trenérem zvítězili.

Počet odehraných zápasů: 9
Bilance: 5-0-2-2
Výsledky: 1:2p, 3:4p, 6:2, 4:2, 2:1, 1:2, 0:1, 3:2, 6:2
Skóre: 26:18

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu