5. 10. 2016 | Ladislav Vácha

2:3 a 6:0. Brod měl v minulé sezoně s Nymburkem poloviční úspěšnost

Bitva o čelo tabulky tluče na dveře! Havlíčkův Brod v sobotu od 17:00 hostí na ledě Kotliny aktuálně první Nymburk a v případě tříbodového triumfu se může místo něj vyhoupnout do čela tabulky skupiny Střed. Obě mužstva od sebe dělí pouhé dva bodíky, je tak jisté, že hokejisté obou táborů si v ledovém kolbišti vůbec nic nedarují. Pojďme si společně připomenout, jakou bilanci se Středočechy má parta z Kotliny nejen v minulé sezoně, ale i v novodobé historii.

Broďákům blesková branka k bodům nepomohla, Nymburk otočil

Bruslaři začali naprosto skvěle a už v úvodní minutě otevřeli gólový účet zápasu. Kotouč získal Tomáš Ludvík, který si vybruslil před bránu a zblízka zasunul kotouč k přední tyčce. Soubor z Kotliny měl potom převahu a dál dotíral na gólmana Brázdila, ale druhou branku nevstřelil a brzy ho za to stihl krutý trest. K rychlé dorážce se protlačil Jan Jindra a pohotově prostřelil brankáře Dusíka. Zlomová pasáž zápasu nadešla během 24. a 25. minuty, kdy z mezikruží skórovali Filip Ječný a Jan Stehlík, po čemž brankář Lukáš Dusík přepustil své místo mezi tyčemi svému kolegovi Jiřímu Zvolánkovi. Domácí se ve třetí periodě mocně tlačili za kýženým vyrovnáním a první krůček k němu udělali ve 42. minutě, když z bezprostřední blízkosti snížil Kirill Vlasov. Největší šanci na vyrovnání si vytvořil Patrik Přidal, ale nedokázal uklidit kus černé gumy do odkryté brány. Středočeši si tak domů odvezli překvapivou a cennou výhru.

znak týmu 2 - 3 znak týmu

Branky a nahrávky: 1. Ludvík, 42. Vlasov (Kondratěv) – 9. Jindra (Rittig), 24. Ječný (Novák), 25. Stehlík (Šimek). Rozhodčí: Svatopluk Kopeček – Radek Špringl, Jan Pechánek. Vyloučení: 2:8, navíc Čapek (NYM) 10 min. OT [HRUB]. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 472. Třetiny: 1:1, 0:2, 1:0. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.

BK Havlíčkův Brod: Dusík (25. Zvolánek) – Duben "C", Lacina, Kořínek "A", Vala, Suchý, Semrád, Bušek – Endál "A", Přidal, Cejpek, Ludvík, Vlasov, Kondratěv, Chlubna, Kozlík, Kuchta, Jelínek, Hlídek, Kraučuk

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – O. Kříž "A", Loučka, Knesl, M. Novák, Rittig, Saňa, Suda, Košař – Bičiště "A", Šimek "C", Protivný, Eis, Čapek, Stehlík, Jindra, Ječný, Smejkal, Brzák, J. Michálek.

Havlíčkův Brod nedal v odvetě soupeři šanci a uštědřil mu kanára

Odveta v Nymburce? To byla úplně jiná písnička! Ve 28. minutě se kotouče chopil Miroslav Třetina a střelou zblízka přehodil Brázdilův beton. Bruslaře hnala kupředu početná enkláva jejich fanoušků, která je přijela podpořit a vytvořila jim v podstatě domácí prostředí. A na konci druhé třetiny se mohla radovat znovu, když po střele Miroslava Třetiny dorážel Kryštof Kulhánek a nedal brankáři Brázdilovi šanci. V úvodu třetí periody se ranou z osy hřiště trefil do Brázdilova protipohybu Igor Loginovskij a rozjel divoký brankostroj. V 53. minutě Miroslav Třetina oslavil své narozeniny druhou trefou, když nachytal brankáře soupeře nepovedenou střelou od modré čáry. A to nebylo zdaleka vše! Malátné Středočechy dorazili Filip Beneš, jehož dělovka zaplula přesně do šibenice, a Petr Kuchta, který z kruhu napálil kotouč ke vzdálenější tyčce a uzavřel na konečných 6:0.

znak týmu 0 - 6 znak týmu

Branky a nahrávky: 28. Třetina (Kulhánek, Přidal), 39. Kulhánek (Třetina, Přidal), 42. Loginovskij (Kozlík, Beneš), 53. Třetina (Přidal), 56. Beneš (Vlasov), 59. Kuchta (Beneš, Kozlík). Rozhodčí: Tomáš Battěk - Michal Rybáček, Radek Špringl. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 28:41 (11:10, 9:16, 8:15). Třetiny: 0:0, 0:2, 0:4. Průběh utkání: 0:6.

NED Hockey Nymburk: Brázdil (Matoušek) – Kříž, Knesl, M. Novák, Loučka, Rittig, Saňa, Pýcha – Bičiště, Šimek, Protivný, Eis, Čapek, Stehlík, Jindra, Král, Smejkal, Brzák, J. Michálek, Barbora, Ječný

BK Havlíčkův Brod: Č. Novák (Zvolánek) – Semrád, Kulhánek, Kolda, Loginovskij, Vala, Duben "A", Kořínek, Lacina – Přidal, Třetina "C", Endál "A" – Kuchta, Kozlík, Beneš – Chlubna, Vlasov, Kondratěv – Ludvík, Cejpek

Vzájemná bilance s Nymburkem od sezony 2000/2001

Havlíčkobrodští hokejisté poměřili síly s Nymburkem v novodobé historii třiadvacetkrát a zatím byli úspěšnější. Čtrnáctkrát slavili vítězství, sedmkrát prohráli a dvakrát remizovali. Oba soupeři na sebe narazili ve vyřazovacích bojích jen jednou, a to při památné sezoně 2005/2006, v níž Broďáci vybojovali návrat do 1. ligy. Tehdejší Rebelové nejdříve svého soupeře doma smetli suverénně 7:0, v odvetě díky famózní druhé třetině slavili triumf 4:1 a čtvrtfinálovou sérii ukončili domácí výhrou 4:3.

Počet odehraných zápasů: 23
Bilance: 13-1-2-0-7
Výsledky: 5:6, 5:2, 4:0, 1:0, 2:1p, 5:3, 4:2, 1:2, 2:2, 0:2, 2:3, 0:6, 3:1, 3:3, 2:4, 5:0, 5:1, 2:0, x7:0, x4:1, x4:3, 2:3, 6:0
Skóre: 74:45

"x" - odehráno v rámci play-off nebo baráže

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu