19. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Tečku za hokejovým víkendem udělá mladší dorost v derby Vysočiny

Z havlíčkobrodského pohledu se utěšeně chýlí další hokejový víkend ke svému konci. Pomyslnou třešničkou na dortu se stane prestižní derby Vysočiny, v jehož rámci se představí v neděli mladší dorostenci na ledě Dukly Jihlava, odvěkého krajského rivala. V tomto atraktivním střetnutí najdeme i trochu nostalgie, protože půjde o zajímavý předkrm pondělní nelítostné bitvy, kdy se postaví na Horáckém zimním stadionu místní Dukle havlíčkobrodský A-tým.

Mladší dorostenci:

HC Dukla Jihlava – HC Rebel Havlíčkův Brod

Začátek: neděle 19. prosince v 11:15

Naši mladí bojovníci si v dosavadním průběhu dorostenecké extraligy vedou velmi dobře, když obývají klidný střed tabulky. Navíc se jim v poslední době daří, když ze čtyř předchozích utkání třikrát vyhráli (v Pardubicích 7:2, v Mladé Boleslavi 5:4 po samostatných nájezdech a s Táborem 6:3) a jen v jednom případě odjížděli z ledového kolbiště v nepopulární roli poraženého (doma s Hradcem Králové 5:6). Nejbližším soupeřem mladých Rebelů je protivník z kategorie největších, krajský rival z Jihlavy, v jehož prostředí se představí v rámci prestižního derby Vysočiny během nedělního poledne.

Odvěký konkurent Havlíčkova Brodu se zatím v nejvyšší soutěži hodně trápí, když z odehraných 21 kol vyhrál pouze sedmkrát a ve zbylých duelech svým protivníkům podlehl. Z posledních tří vystoupení je asi jihlavské družině smutno, protože Dukla musela skousnout tři velice nepříjemné porážky (s Kometou Brno 1:9, s Českými Budějovicemi 1:5 a v Liberci 0:6). Oba odvěcí rivalové se proto před ostře sledovanou bitvou nacházejí v naprosto odlišném rozpoložení, o čemž názorně svědčí také postavení v extraligové tabulce.

Zatímco Havlíčkův Brod nastřádal 32 bodů a obývá 5. příčku startovního pole, Jihlava se nachází v desetičlenné skupině Střed na 7. místě, když získala zatím 22 bodů. Oba znesvářené kluby tedy od sebe dělí propastných 10 bodů. A jak dopadla předchozí měření sil? Nejdříve se radoval havlíčkobrodský soubor, který po triumfu 5:3 vyloupil jihlavský stadion. Poté slavila Dukla, když v kotlině zvítězila 5:1. Jak dopadne nelítostný boj tentokrát, zůstává velkou otázkou. Je totiž nepsaným pravidlem, že tyto zápasy nemají favorita. V každém případě držme našim hochům palce, aby potvrdili bodově úrodné období a svého největšího soka zdolali.

Poslední sestava Rebelů:

Novák (Vaněček) – Dundáček, Žuček, Lobo, Blaha, bancíř, Krajcigr, Mendl – Hlídek, Ludvík, Vosyka – Zohorna, Vlček, Beránek – Málek, Voplakal, Nguyen.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu