27. 2. 2013 | Ladislav Vácha

Sezona už pro A-mužstvo Rebelů skončila, mládež ale ještě zůstává ve hře

Boje v probíhajícím soutěžním ročníku 2012/13 už jsou po vyřazení od Mladé Boleslavi pro A-tým Havlíčkova Brodu minulostí, ale hokejové zápolení tím pro náš klub ještě rozhodně nekončí. Ve hře totiž zůstávají mládežnické týmy, jež mají o víkendu hodně nabitý program. Tři nejstarší kategorie čekají dva zápasy, přičemž juniorka i mladší dorost mohou proti svým soupeřům využít domácího prostředí. Pokud se na zimní stadion v Kotlině nemůžete osobně dostavit, znovu se pro vás nabízí možnost sledovat tradiční on-line přenosy.

Juniorka:

TJ SC Kolín – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 1. března od 19:00.
Svěřenci trenérů Václava Adama a Jaroslava Bence nedávno přišli o dlouhou sérii tříbodových triumfů, když prohráli na ledě Velkých Popovic 1:3. V dalších dvou duelech si spravili chuť. Doma potvrdili roli favorita a přehráli Krkonoše 4:2, po čemž dokázali přivést tři body z jihočeských Strakonic, kde vyhráli 5:2. Minulou neděli čekal naše juniory hodně tvrdý oříšek, protože do Kotliny přijel suverénní lídr z Hradce Králové, který navíc hraje ve skvělé formě. Havlíčkobrodští mladíci sahali po cenném skalpu, ale soupeř pár sekund před závěrečnou sirénou vyrovnal a po samostatných nájezdech mohl slavit. Nyní cestují naši hoši na led nepříliš oblíbeného Kolína, s nímž mají zatím nepříznivou bilanci dvou porážek a jednoho vítězství. Rebelové jsou v tabulce stále druzí, Kozlové pátí.

HC Rebel Havlíčkův Brod – HC Junior Mělník

Sobota 2. března od 12:00.
Nejstarší mládežnická kategorie si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže, už den po bitvě na kluzišti Kolína přivítá v Kotlině beznadějně poslední Mělník. Pokud se parta z Vysočiny bude chtít udržet na čelních příčkách prvoligové tabulky Střed, bude muset potvrdit roli papírového favorita a Junior za plný bodový zisk zdolat. Středočeši z města u soutoku řek Vltavy a Labe v dosavadním průběhu soutěže nasbírali jen 6 bodů, přičemž jeden z nich si připsali v minulém kole, když doma podlehli Kolínu 5:6 až po samostatných nájezdech. Havlíčkovu Brodu mají rozhodně co oplácet, zatím s nim nedokázali v probíhající sezoně ani v jednom případě bodovat.

Starší dorost:

VHK Vsetín – HC Rebel Havlíčkův Brod

Pátek 1. března od 18:00.
Starší dorostenci už několik kol před koncem nadstavbové části mají nepříjemnou jistotu toho, že o setrvání v nejvyšší tuzemské soutěži budou muset bojovat v nadcházející baráži. Hochům pod taktovkou Richarda Cachnína a Karla Dvořáka se nedávno podařilo zlomit dlouhý a nepříjemný bodový půst, když v domácím prostředí padli s pražskou Spartou až po penaltové loterii. Jedná se o psychickou vzpruhu, jež může mladým Rebelům před klíčovou částí sezony alespoň trochu pomoci. Do konce nadstavbové části ještě zbývají tři kola, přičemž hned dva z nich odehraje Havlíčkův Brod už o tomto víkendu. V pátek začíná valašskou misi na kluzišti devátého Vsetína, jemuž budou chtít vrátit i s úroky porážku 2:5 z předešlého měření sil.

PSG Zlín – HC Rebel Havlíčkův Brod

Sobota 2. března od 12:00.
Hned v sobotu se havlíčkobrodská družina přesune v rámci regionu o kousek dál, vyzve totiž Zlín, který z osmi předešlých duelů vyhrál šestkrát, přičemž pokaždé zvítězil za plný bodový zisk. V domácím prostředí nestačil jen na pražské Letňany (2:4) a v předminulém kole prohrál v Pardubicích těsně 2:3. Naposledy PSG vyloupil kluziště Královských lvů, odkud si přivezl na Moravu všechny body za triumf 3:1. Mladí Rebelové poměřili se Zlínem síly v nadstavbové části, když v Kotlině museli skousnout porážku 0:2. Mladým hokejistům z města proslaveného Tomášem Baťou patří v tabulce 5. příčka.

Mladší dorost:

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Rebel Havlíčkův Brod

Čtvrtek 28. února od 18:00.
Nejmladším extraligistům Havlíčkova Brodu se v poslední době nedaří, z minulých sedmi duelů dokázali zvítězit jen jednou. Tento triumf ale stál rozhodně za to, protože byl hodně nečekaný, když mladí bojovníci z Kotliny vyloupili po triumfu 3:1 brněnskou Kometu, lídra tabulky skupiny Střed. V předešlých dvou kolech nestačili hráči pod vedením trenérů Milan Chalupy a Milana Kraučuka na Jihlavu, jíž v derby Vysočiny doma podlehli těsně 1:2, a překvapivě se museli sklonit i před posledním Táborem, kde v oslabené sestavě nestačili na Kohouty a přivezli si domů nelichotivý výsledek 1:5. Nyní cestuje brodský soubor do Pardubic, jimž se v poslední době také nevede zrovna podle představ. Z šesti předešlých střetnutí vyhrály jen jednou, když z tři body uspěly v Jihlavě (3:2). V tabulce drží Východočeši 7. místo, dosud získali 41 bodů.

HC Rebel Havlíčkův Brod – Královští lvi Hradec Králové

Neděle 3. března od 11:30.
Také mladší dorostenci se o víkendu představí v akci před svými příznivci, protože v neděli dopoledne hostí své vrstevníky z Hradce Králové. Královští lvi po čtyřech vítězstvích, při nichž ztratili jediný bod, když doma udolali severočeský Liberec až po samostatných nájezdech, nestačili na brněnskou Kometu (venku 1:10) a dnes si nenapravili reputaci ani v hlavním městě, kde podlehli pražské Spartě 2:4. Rebelové zatím mají s Východočechy lehce pozitivní bilanci, když na úvodní porážku (venku 3:5) zareagovali dvěma triumfy (doma 3:2 a venku 4:3 po samostatných nájezdech). Hokejisté z královského města jsou v tabulce na 5. příčce, naši mladíci jsou stále předposlední.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu