19. 12. 2010 | Pavel Buňat

Havlíčkův Brod jede do Jihlavy, v pondělí na Horáckém zimním stadionu vypukne derby!

Po sobotním 29. kole, v němž sice Havlíčkův Brod prohrál, přesto si ale díky zisku jednoho bodu zajistil postup do lepší osmičky, budou mít svěřenci Petra Nováka jen jeden den volna. Hned v pondělí 20. prosince totiž odcestují do nedaleké Jihlavy, kde od 17.30 hod vyzvou v ostře sledovaném derby tamní Duklu. Na Horácký zimní stadion se chystá početná divácká návštěva, navíc Jihlava má z prvního utkání Brodu co vracet, můžeme se tak těšit na opravdové derby se vším všudy.

Havlíčkův Brod i Jihlava mají už postup do lepší osmičky jistý, 30. kolo však přinese definitivní rozluštění toho, kdo ze zbylých kandidátů poslední postupové místo vybojuje. A zájemci jsou pořád ještě čtyři – Znojmo, Kadaň, Třebíč a Vrchlabí. Nejblíže je k postupu sobotní přemožitel Rebelů ze Znojma. Ten má na svém kontě 42 bodů, o jeden bod více než zbývající trojice, a navíc bude mít v pondělí výhodu domácího prostředí. Poměří síly s Berounem. Kadaň jede do Písku, Třebíč do Benátek a Vrchlabí do Ústí nad Labem, kde bude mít převelice těžký úkol.

Představení soupeře

Dvanácti násobný Mistr Československa letos v I. lize prožívá povedenou sezonu. Jedno kolo před koncem základní části mu patří 3. místo za 53 nasbíraných bodů. Sedm vyhraných zápasů mezi 8. až 14. kolem dokonce vyneslo Jihlavu až na samotný vrchol prvoligové tabulky. Sesadit z něj jí sice hned v následujícím kole dokázal Havlíčkův Brod, Dukla ale dala jasně najevo, že letos bude útočit na příčky nejvyšší. Právě prohru v Kotlině si jistě jihlavští příznivci za rámeček nedali, stejně tak jako prohru 1:4 s Chrudimí a dvojnásobnou porážku od Táborských Kohoutů.

Směrem k výšinám táhne Duklu zkušený Oldřich Bakus, společně s havlíčkobrodským Miroslavem Třetinou nejproduktivnější hráč ligy, jenž nasbíral 35 kanadských bodů (17+18). O čtyři body méně za 12 branek a 19 asistencí letos pobral další zkušený forvard – Tomáš Čachotský, jemuž v celkovém součtu prvoligové produktivity patří čtvrté místo. A vysoko v bodování celé ligy je i bývalý havlíčkobrodský útočník Daniel Hodek. Sedmatřicetiletý forvard aktuálně nastřílel 10 branek a na dalších 20 přihrál. A obráncům vévodí se 14 kanadskými body (0+14) Rostislav Malena.

Mezi tyčemi můžeme s největší pravděpodobností očekávat Milana Řehoře. Jihlavská jednička nastoupila ve všech 29 zápasech a inkasovala v průměru 2,16 gólů na zápas. Za povšimnutí stojí jeho úspěšnost zákroků, která činí 93,35%. Jako náhradník bude připraven Marek Benda.

Minulé kolo

Havlíčkův Brod na vlastním ledě vybojoval tolik kýžený bod proti Znojemským Orlům, a zajistil si tak postup do play-off. Rebelové v utkání třikrát vedli, Orli však pokaždé dokázali srovnat krok a dovést utkání do prodloužení. V něm v poslední půlminutě o výhře hostů rozhodl přesně mířenou střelou Lubomír Štach. Znojemští si tak posunuli blízko k postupu. „Klukům ale musím poděkovat, protože máme k dispozici v současné době jen patnáct hráčů. Navíc jsme vlastně hráli chvíli ve třinácti hráčích, protože jen z nich má na obličeji tři stehy a druhému se zlomil nůž na brusli. S herním projevem nemůžeme být spokojeni, ale s tím, co se nám nakonec díky vybojovanému bodu povedlo, ano,“ sdělil na pozápasové konferenci trenér Novák. Rebelové dohráli utkání opatrně, což se mnohým fanouškům nelíbilo, zajistili si tím ale účast v lepší osmičce a v Jihlavě můžou již hrát v naprostém klidu. „Rozhodně to není tak, že bychom si teď řekli: Cíl jsme splnili, tím to pro nás končí. Zkusíme zase získat nějaké body s mančafty jako jsou Ústí nebo Chomutov, abychom se dostali do herní pohody a pro play-off si zajistili co nejlepší pozici,“ slíbil Vojtěch Němec.

Náš pondělí soupeř, Dukla Jihlava, nezvládla na ledě Třebíče prestižní derby a prohrála, čímž se Horácká Slavie také udržela v boji o lepší osmičku. Góly padaly až ve druhé části, skóre otevřel ve 35. minutě Lukáš Kucsera. Třebíč však na jeho branku našla poměrně rychlou odpověď a o pár chvil později zvedal ruce nad hlavu Lukáš Nahodil. Třebíč dokázala využít přečíslení 2 na 1. Do vedení šli domácí v 51. minutě, a to po nahození kotouče z hole Buličky na Řehoře, kterého očividně velmi zaskočil, protože puk skončil za jeho zády. Dukla se snažila o vyrovnání, seč jí síly stačily, ale kýžené branky se nedočkala ani v závěrečné hře bez brankáře. Branku nakonec vstřelili domácí – po skvělé Burianově přihrávce trefil prázdnou branku 2 sekundy před koncem Lukáš Nahodil. Třebíčští tak zvítězili v poměru 3:1. „ Viděli jsme bojovné utkání, které jsme chtěli vyhrát. Třebíč bojovala o bytí a nebytí v osmičce. Myslím, že to bylo utkání bez vyložených šancí. Oba týmy dobře bránily. Rozhodnul šťastný gól od modré čáry ve třetí třetině,“ měl jasno jihlavský trenér Pavel Augusta.

První vzájemné utkání

Středeční podvečer 3. listopadu se Rebelům náramně vydařil. Před zcela vyprodanou Kotlinou dokázali přejet jihlavské Ježky v poměru 3:1. Po opatrné první třetině padaly branky až ve druhé části. Ve 24. minutě vytvořili Rebelové před Řehořem pořádný zmatek, čehož využil Václav Meidl a překonal jej pohotovou střelou. Radost domácích ale netrvala moc dlouho – o necelé dvě minuty později po chybě domácí obrat ujel Jeslínek a nemýlil se – 1:1. Vedení vrátil na stranu Brodu Miroslav Třetina, jenž číhal u pravé Řehořovy tyčky a po Němcově přesném pasu rozvlnil síťku. Klíčovým momentem utkání bylo neproměněné trestné střílení Dukly v závěru druhé třetiny. Ve třetí části totiž Jihlava nenašla recept na brodskou obranu a sama inkasovala po přesně mířené pumelici vyslané z hokejky Michala Kempného. Havlíčkobrodskému mužstvu tak tleskala zaplněná Kotlina za výhry 3:1.

Pojeďte do Jihlavy

Rebel Hearts opět pořádají vlakový výjezd, jako tomu bylo v minulé sezoně. Sraz pro všechny zájemce bude v pondělí 20. 12. na vlakovém nádraží, a to nejdéle v 15:45. Proběhne registrace všech zúčastněných a vybere se poplatek 100 Kč, jehož součástí je jízdenka na vlak a vstupenka na stadion. Po příjezdu do krajského města půjdou fanoušci tradiční pochod městem.

Návrat je plánován taktéž vlakem (kolem deváté hodiny večerní), v případě nečekaného prodloužení zápasu jsou v záloze autobusy, které by všechny účastníky dopravily zpět do Havlíčkova Brodu.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu