2. 4. 2013 | Eva Streichsbierová

Rebel Blažek pomáhal Technice vyhrát druhou ligu. Bylo to krásný, rozplýval se

Zatímco konec února pro něj moc příjemný nebyl, závěr března si užil na maximum. Havlíčkobrodský obránce Michal Blažek nejprve musel polknout vyřazení Rebelů ve čtvrtfinále první ligy, ovšem pak po něm sáhla stejně jako po Ondřeji Stehlíkovi druholigová Technika Brno a s ní v neděli slavil vítězství ve finálové sérii s Hodonínem. „Ligu nevyhráváte každý rok, a je jedno o jakou soutěž jde. Bylo to krásný,“ rozplýval se hokejista, který za pár dnů oslaví třiadvacáté narozeniny.

Foto: hokej.vsktechnika.cz

Oslavy byly náročné?
Hned ten nedělní večer docela ano. A dneska je co, úterý? Myslím, že budeme pokračovat (směje se).

Jenže Techniku už ve středu čeká první barážové utkání o postup do první ligy...
Jasně, ale já už hrát nebudu, protože jsem nenasbíral potřebný počet startů, takže já budu slavit dál. Je to velký úspěch, nikdo nepočítal, že bychom mohli Hodonín porazit.

Možná dokonce ani samotní Drtiči. Už před začátkem série hlásili, že to nejtěžší mají za sebou...
A to jsme si pak taky s klukama před každým finálovým zápasem opakovali, že Hodonín prohlašoval, jak to s Kolínem bylo předčasné finále. Tak jsme si řekli, že jim ukážeme, jak se hraje v baráži (směje se).

Čím jste favorita nakonec udolali?
Hodonín nás možná přehrával, ale my jsme bojovali jako tým. Měli jsme skvělou partu, včetně trenérů. Každý dělal, co měl a navíc nám výborně zachytal Pepa Novák. Prostě tohle finále vyhrál famózní brankář a týmový duch.

Ten se tvořil postupně, nebo už v kabině byl, když jste přišel?
Přesně tohle jsme rozebírali po posledním zápase a musím říct: Zaplaťpánbůh za to, že jsme ve čtvrtfinále narazili na Břeclav. Byla to strašně těžká série na pět zápasů a přesně tam jsme se stmelili. Byl to první a zároveň jeden z nejdůležitějších kroků.

Ovšem slyšela jsem, že vás také hodně namotivoval příspěvek jednoho z hodonínských hráčů na sociální síti. O co šlo?
To je pravda, stalo se to před rozhodujícím pátým zápasem. Byl to myslím Kučera, který si na facebook pověsil takový nelichotivý obrázek. Seděl na něm na záchodě a šálu Techniky hodlal použít jako toaletní papír. Nás to samozřejmě strašně popíchlo, tak to kapitán vytisknul a pověsil jako motivaci na dveře. Už kvůli tomuhle jsme chtěli vyhrát. A povedlo se.

Jak jste se vlastně ocitl v Technice, vyžádali si vás trenéři?
Abych pravdu řekl, tak ani nevím. Prostě mi bylo oznámeno, že mám vyřízený start do Techniky, a tak jsem jel. V základní části asi na tři zápasy a pak chtěli i na play off. A já jsem za to strašně rád. Bylo to úžasný.

Už jste zmínil, že v baráži hrát nemůžete, budete fungovat aspoň jako maskot?
(směje se) Přesně tak. Jsem sice v Brodě, ale do Brna na zápasy určitě vyrazím. Klukům docela věřím.

Opravdu si myslíte, že má Technika v baráži šanci? Přeci jenom ji čekají týmy jako Písek či Beroun, kde se hráči hokejem živí...
To je pravda, ale pokud budou kluci myslet na obranu a nebudou dostávat moc gólů, tak můžou uspět. Týmový výkon prostě funguje. Navíc Písek a Beroun budou hrát pod stresem, oni musí, Technika může zase jenom překvapit.

A tím pádem by byl další důvod k oslavám, je to tak?
Samozřejmě. Hrát sice nebudu, ale oslavovat bych s klukama rozhodně mohl (směje se).

Jak je to vlastně s vaší smlouvou v Brodě? Zůstáváte, nebo s klubem teprve jednáte?
Smlouvu mám ještě na rok, takže zůstávám. I když, člověk nikdy neví. Hokejový život je už takový, může se stát cokoliv.

Ale vy byste asi raději, aby se nic nestalo. Nebo ne?
Určitě. Jsem v Brodě doma a moc rád bych se tady popral o svoji šanci.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu