17. 4. 2013 | Richard Wagner

Třeťáci a čtvrťáci zakončili ročník také úspěšně, v Mostě skončili třetí

Most - Na konci března se v severočeském Mostu konal velikonoční turnaj určený pro hráče kategorií třetích a čtvrtých tříd. Tradiční mezinárodní Easter Cup se na mosteckém zimním stadionu konal již podvanácté. Rebelové se po nepříliš vydařené základní skupině prokousali až do semifinále, kde ale podlehli favoritovi. Nicméně v boji o bronz dokázali díky gólu Adama Rauše v samostatných nájezdech uspět a do Havlíčkova Brodu vezou další blyštivý úspěch.

Easter Cup nabídl divákům hned deset týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po pěti. Rebelové dostali za soupeře domácí Most, SK Kadaň, Meteor Třemošnou a běloruský tým Grodno 2004. Druhá skupina pak svedla dohromady Slovan Louny, HC Plzeň 1929, Avantgard Hockey (druhý pořadatel turnaje), nizozemský Trapper Tilburg a druhý běloruský tým Junosť Minsk. Každý tým odehrál minimálně pět zápasů - 4 v základní skupině a jeden v bojích o umístění. Tři nejlepší z tabulek si zahráli čtvrtfinále a poté zápasy o umístění.

Rebelové začali Easter Cup v pátek 29. března zápasem s domácím Mostem. Ten dokázali po výborném výkonu porazit celkem jednoznačně 6:1. Druhé střetnutí postavilo Broďákům do cesty běloruské Grodno. Vyrovnaný souboj skončil těsnou výhrou zahraničních hokejistů 2:1. V sobotu sehráli mladí hokejisté z Vysočiny zápas s favoritem z Třemošné, jemuž hladce podlehli 0:6. Porážku nabídl také zápas s Kadaní a o třetím místu v základní skupině rozhodla až minitabulka. Rebelové těžili z vysoké výhry nad Mostem a nakonec se kvalifikovali do čtvrtfinále. Zde vyzvali Slovan Louny, s nímž po první půlce prohrávali 0:1, ale Tadeáš Holenda dvěma góly vybojoval Havlíčkovu Brodu semifinále. Zde se Rebelové znovu setkali s Třemošnou, pozdějším vítězem Easter Cupu. Tentokrát byl zápas vyrovnanější a Meteor vyhrál jen 2:0. Zápas o třetí místo přinesl krásnou bitvu maskovaných mužů a remízu 0:0. O tom, zda bude šťastnější Brod či Kadaň, rozhodly nájezdy. V nich vystřelil hráčům z Vysočiny blýskavý kov Adam Rauš.

Výsledky Rebelů:

HC Rebel - HC Most 6:1(Rauš 2x, Kutlvašr 2x, Juřica, Vašák)
HC Rebel - Grodno (BLR) 1:2 (Rauš)
HC Rebel - Třemošná 0:6
HC Rebel - Kadaň 1:3 (Rauš)
HC Rebel - Louny 2:1 (T. Holenda 2x)
semifinále - HC Rebel - Třemošná 0:2
o 3. místo - HC Rebel - Kadaň 1:0sn (Rauš)

Sestava Havlíčkova Brodu

Brankáři:
Pazderka Jakub, Kukeně Vojtěch

Hráči
Kutlvašr Max, Doležal Marek, Prášek Jaroslav, Janko Michal, Dáňa Josef, Zych Martin, Besmák Ondřej, Holenda Matyáš, Holenda Tadeáš, Kozlík Matěj, Juřica Vladislav, Rauš Adam, Vašák Filip, Beznoska Vojtěch

Gratulujeme!

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu