29. 4. 2013 | Eva Streichsbierová

Vracím se domů, na práci v Brodě se těším, hlásí nový hlavní kouč Rebelů

Vrací se domů, po jedenácti letech. Sedmatřicetiletý Jiří Mička by měl stát v prvoligové sezoně 2013/2014 na střídačce havlíčkobrodských Rebelů jako hlavní trenér. „Je to docela dlouhá doba,“ pokyvuje hlavou bývalý hokejový útočník, který naposledy trénoval Ústecké Lvy. „Každopádně mám radost, že jsem zpátky," dodává.

Foto: hcusti.cz

Ještě minulý týden hlásil generální manažer brodského klubu Augustin Žák, že smlouva stále není podepsaná. Jaká je situace teď?
Pořád stejná, ale prakticky jsme domluveni, takže by mělo být všechno v pořádku.

Je to pro vás velká výzva, vrátit se domů?
Na práci tady se moc těším. Teď nás čeká příprava, sestavování kádru, který bude oproti loňsku asi odlišný. Uvidíme, jaké mužstvo postavíme a jak se to celé bude odvíjet.

Už jste vedení klubu předložil nějaké požadavky na hráče?
To se zatím neřešilo. Teď je důležité, abychom projednali ty, kteří zůstali z loňské sezony. Pak teprve přijde na řadu to ostatní.

Vaším asistentem bude Richard Cachnín, máte představu, jak si rozdělíte úlohy?
S Richardem se znám delší dobu a věřím, že nám to bude klapat. Každopádně jsme se dnes sešli poprvé, protože v pátek jsem ještě musel v Ústí rozvázat smlouvu. Takže jsme si zatím kompetence dělili tak nějak za pochodu.

V Ústí jste trénoval jen jednu sezonu, to předtím v Hradci byla vaše trenérská mise podstatně delší...
To je pravda, v Hradci jsem působil u A-týmu sedm sezon. Celkově jsou si ale všechny kluby v první lize podobné, jen někde mají o něco kvalitnější kádr. Já se teď ovšem soustředím hlavně na Brod - jsem tady doma a jak už jsem řekl, na práci se moc těším.

Jak byste sám sebe charakterizoval? Jste kouč demokrat, diplomat nebo despota?
Já jsem trenér, který chce, aby to bylo tak, jak řekne. A myslím, že si to dokážu celkem prosadit.

A na jaký styl hokeje se mohou havlíčkobrodští fanoušci v nadcházející sezoně těšit?
Na odpověď je ještě brzy. To se bude odvíjet od hráčů, které dáme dohromady. Uvidíme v srpnu. Každopádně budeme chtít hrát atraktivní hokej.

Myslíte si, že může být vaší výhodou, že pocházíte z Brodu? Že vás publikum díky tomu lépe přijme?
To nevím. Ano, jsem doma, hodně lidí tady znám, v tom to bude jiné, ale vždycky záleží hlavně na výsledcích. Až ty potom hodí lidi buď vlevo, nebo doprava.

Možná napoví už přípravné zápasy. Máte představu, kolik jich bude a s jakými soupeři?
Mělo by jich být celkem deset. Dvakrát se utkáme s Jihlavou, dvakrát s Třebíčí, Benátkami a Hradcem Králové. V srpnu nás pak čeká ještě zápas s juniorským kanadským týmem a jedno místo si necháváme pro nějakého extraligového soupeře.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu