21. 12. 2010 | Ladislav Vácha

Žebříček oblíbenosti prvoligových soupeřů z pohledu Rebelů

První hokejová liga má za sebou první důležitý mezník, když se po odehrání zápasů v úvodní fázi základní části přehupuje do druhého období, v němž se podle umístění týmů rozdělí tabulka na lepší a horší polovinu, v jejímž rámci spolu budou zúčastněné kluby opět dvoukolovým systém zápolit. Havlíčkův Brod si zajistil účast ve skupině A, jíž tvoří mužstva na 1. až 8. místě. Rebelové již absolvovali 30 kol, proto přichází pravá chvíle detailněji se podívat na jejich dosavadní počínání mezi silnou prvoligovou konkurencí. Konkrétně pro zajímavost nahlédněme do sestaveného žebříčku soupeřů, kteří jsou seřazeni z havlíčkobrodského pohledu podle statistické oblíbenosti.

Jak už to tak ve světě kolektivního sportu bývá, každý klub má své oblíbené soupeře, proti nimž se mu tradičně daří, a naopak konkurenty, se kterými ve vzájemných bitvách tahá spíše za kratší konec pomyslného provazu. Výjimku netvoři ani havlíčkobrodská družina, na jejíž počínání v uplynulých třiceti prvoligových kolech jsme se právě z tohoto pohledu zaměřili. Za věrného a spolehlivého pomocníka jsme použili statistiku, díky níž jsme seřadili prvoligové celky podle toho, s jakou úspěšností se s nimi zatím poměřili naši bojovníci z Kotliny. Za hlavní kritérium jsme zvolili počet získaných bodů, při jejichž rovnosti rozhodovalo skóre. Při jeho shodě se stal rozhodující hybnou silou vyšší počet nastřílených branek. Výsledkem je tento žebříček:

1. HC Chrudim:

Vzájemné zápasy: 7:4 (Doma), 6:4 (Venku)
Bilance: 2-0-0-0
Skóre: 13:8
Získané body: 6

2. HC Benátky nad Jizerou:

Vzájemné zápasy: 2:3 SN (V), 5:2 (D)
Bilance: 1-0-1-0
Skóre: 7:5
Získané body: 4

3. Orli Znojmo:

Vzájemné zápasy: 4:3 (V), 3:4 PP (D)
Bilance: 1-0-1-0
Skóre: 7:7
Získané body: 4

4. HC Stadion Litoměřice:

Vzájemné zápasy: 3:4 (V), 8:1 (D)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 11:5
Získané body: 3

5. HC Vrchlabí:

Vzájemné zápasy: 6:3 (D), 2:3 (V)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 8:6
Získané body: 3

6. HC Dukla Jihlava:

Vzájemné zápasy: 3:1 (D), 0:1 (V)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 3:2
Získané body: 3

7. HC VCES Hradec Králové:

Vzájemné zápasy: 3:5 (V), 6:4 (D)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 9:9
Získané body: 3

8. SK Kadaň:

Vzájemné zápasy: 3:2 (D), 3:4 (V)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 6:6
Získané body: 3

9. KLH Chomutov:

Vzájemné zápasy: 7:2 (D), 1:7 (V)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 8:9
Získané body: 3

10. HC Berounští Medvědi:

Vzájemné zápasy: 4:1 (D), 1:5 (V)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 5:6
Získané body: 3

11. HC Slovan Ústečtí Lvi:

Vzájemné zápasy: 4:8 (V), 2:0 (D)
Bilance: 1-0-0-1
Skóre: 6:8
Získané body: 3

12. SK Horácká Slavia Třebíč:

Vzájemné zápasy: 4:3 PP (V), 0:2 (D)
Bilance: 0-1-0-1
Skóre: 4:5
Získané body: 2

13. HC Olomouc:

Vzájemné zápasy: 3:2 PP (V), 3:6 (D)
Bilance: 0-1-0-1
Skóre: 6:8
Získané body: 2

14. IHC KOMTERM Písek:

Vzájemné zápasy: 1:2 PP (D), 3:4 PP (V)
Bilance: 0-0-2-0
Skóre: 4:6
Získané body: 2

15. HC Tábor:

Vzájemné zápasy: 3:4 SN (V), 4:5 (D)
Bilance: 0-0-1-1
Skóre: 7:9
Získané body: 1

Havlíčkův Brod se zatím střetl se všemi soupeři pouze dvakrát, přesto můžeme alespoň částečně posuzovat jeho úspěšnost. Rebelové určitě ještě dnes hodně rádi vzpomínají na střetnutí s Chrudimí, jíž dvakrát zdolali v základní hrací době a vybojovali proti ní plný počet bodů. Pozitivní bilanci mají svěřenci trenérského tandemu Petr Novák – Jaroslav Benák také se druhými Benátkami nad Jizerou a letkou znojemských Orlů, proti nimž si shodně připsali 4 body do vyrovnané prvoligové tabulky. S drtivou většinou soupeřů naši bojovníci disponují vyrovnaným poměrem 1:1, když v jednom případě se radovali z tříbodového triumfu a podruhé se naopak museli po porážce před jeho uměním sklonit.

A kdo naopak Rebelům jako protivník zatím nesvědčí? Překvapivě jsou to letošní prvoligoví nováčci, na jejichž bojovnost a houževnatost nenašli Broďáci účinný recept. Jihočeský Písek figuruje v žebříčku na předposlední příčce, když mu brodský soubor dvakrát podlehl v prodloužení a vydoloval ze vzájemných soubojů s hokejisty od řeky Otavy 2 body. Celý peloton uzavírají Kohouti z Tábora, proti nimž Rebelové dvakrát padli a vytěžili bod, který ukořistili na ledě Jihočechů u Jordánu.

Překvapením je rovněž krajský rival ze Třebíče, proti němuž se Havlíčkovu Brodu od návratu do vod druhé nejvyšší soutěže tradičně daří. Z dosavadních dvou bitev proti Horákům vybojoval 2 body, když je v jejich prostředí zdolal 4:3 po prodloužení, ale doma na tento úspěch nenavázal a prohrál 0:2. A jak jsou na tom naši hoši v porovnání s odvěkým konkurentem z Jihlavy? Naprosto vyrovnaně, protože po vítězství 3:1 před vyprodanou Kotlinou prohráli na Horáckém zimním stadionu fotbalovým výsledkem 0:1. Uvidíme, jak si budou hokejisté z Českomoravské vrchoviny počínat v dalším průběhu soutěže. Doufejme, že se jim bude proti silným sokům z elitní osmičky dařit alespoň tolik, jako tomu bylo dosud.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu