1. 7. 2013 | Eva Streichsbierová

Rebelové hráli pro děti, nemocnici věnovali více než čtyřicet tisíc

HAVLÍČKŮV BROD – Poslední červnovou neděli se havlíčkobrodští hokejisté rozjeli do Tisu, aby znovu podpořili dobrou věc. Během fotbalového odpoledne se tam podařilo vybrat 44 tisíc korun, které následně Rebelové věnovali dětskému oddělení nemocnice v Havlíčkově Brodě.

„Je to naprosto úžasná částka, všem hokejistům moc děkujeme,“ nešetřila díky mluvčí nemocnice Petra Černo. A na co budou peníze použity? „Nejspíš na pořízení vyhřívaného lůžka na porodní sál. Ročně pomůže více než třinácti stům dětí,“ prozradila lékařka Magdalena Chvílová - Weberová.

Rebelové nastoupili v charitativním utkání proti domácímu týmu a po devadesáti minutách se radovali z vítězství 6:3. Mnohem důležitější byl ale smysl celé akce. „Určitě klukům podporu oplatíme a přijdeme se na ně v sezoně podívat a zfandit jim,“ slibovala Černo.

Nějaké dvě a půl hodiny před utkáním však došlo v Tisu ještě k jedné hodně sledované události. Právě zdejší fotbalové hřiště si za metu svého sto šestnáct kilometrů dlouhého pochodu vybral brankář havlíčkobrodských hokejistů Petr Opršal. Cestu zvládl za dvacet hodin a patnáct minut! „Nebylo to o fyzických silách, ale o vůli,“ přiznal v cíli.

Svým heroickým výkonem překvapil nejenom ty, kteří mu od začátku nevěřili, ale i ty, kteří stáli na jeho straně. „Sice jsem nakonec taky přešel k těm, co si mysleli, že to nezvládne, ale bylo to jenom proto, abych ho víc vyhecoval. Přišel jsem tím o tisícovku, ale přišel jsem o ni strašně rád,“ nechal se slyšet obránce Jan Soldán.

Právě on byl jedním z těch, kteří s Opršalem strávili téměř celou dobu. „Jsem za to moc rád. Bylo neskutečné sledovat, jak se dostává z krizí a jak to nakonec celé zvládl. Opravdu obdivuhodný výkon, klobouk dolu před ním,“ nešetřil komplimenty Soldán. „Ale já jsem věděl, že to zvládne, protože má obrovskou vůli,“ dodal.

Na zápas už ovšem Opršal nezůstal, unavený zamířil domů. „Ne, pěšky určitě nepůjdu. Počkám, až pro mě přijede auto. A hlavně bude muset zastavit nějak hodně blízko mě, abych se pak jenom převrátil na sedadlo,“ usmíval se brodský gólman. „Myslím, že se z toho asi budu nějakou dobu vzpamatovávat, ale jsem rád, že se to povedlo. A všem, kteří mi k tomu pomohli, chci poděkovat,“ vzkázal.

Fotografie z fotbalového odpoledne v Tisu ZDE.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu