23. 12. 2010 | Richard Wagner

Velké shrnující statistické okénko, které shrne všech uplynulých 30. kol

Dnešní statistické okénko neshrnuje uplynulých pět kol, ale je zde proto, aby shrnulo celou uplynulou dekádu třiceti kol první části, během níž se podařilo to, co fanoušci očekávali - postup do play off. Nyní ještě zbývá určit kdo půjde z jaké pozice a kdo si zahraje i předkolo.

Statistické okénko

Začátek sezony zastihl Rebely v dobré formě, i když první dvě utkání nedopadly podle představ trenéra Nováka, ale i tak dokázali bodovat, když dvakrát uhráli remizu, a sice s Benátkami 3:2 po nájezdech a poté v domácím zápase s nováčkem z Písku 1:2 po prodloužení. První výhra přišla v Olomouci, ale opět to nebyla výhra za tři body, ale „pouze“ za dva body, když bolusový bod za výhru 3:2 po prodloužení vystřelila posila z Komety Brno Roman Vondráček. První tříbodová výhra přišla hned v zápětí doma s Chrudimí, když odjížděli Rebelové z ledu spokojeni po výhře 7:4. Jak se Rebelům dařilo v domácích zápasech, tak se jim nedařilo na hřištích soupeře. Zatímco doma prohráli, kromě úvodního zápasu s Pískem až v 18. kole 3:6 s Olomoucí. Jediná výhra za tři body přišla až ve čtrnáctém kole ve Znojmě 4:3.

Druhou část první části začali Rebelové výhrou 5:2 s Benátkami, ale v dalším kole prohráli 4:3 po prodloužení v Písku a v následujícím domácím zápase prohráli s Olomoucí 3:6. V Chrudimi Rebelové poprvé vystřídali brankáře, když Suchana po čtvrtém inkasovaném gólu vystřídal Neruda. Ten stál i u nejvyššího vítězství Rebelů nad Litoměřicemi 8:1. Následně přišla černá série, ve které Rebelové prohráli čtyři z pěti utkání. Teprve v pátém utkání zvítězili, a sice nad Hradcem 6:4. Po prohře s Vrchlabím se Rebelové zvedli a porazili Ústí nad Labem 2:0. V Chomutově přišla nejvyšší prohra 7:1. V posledním domácím zápase se Rebelové radovali ze zisku jednoho bodu a zajistili si účast v play off. Druhé derby s Duklou již nedopadlo jako to první v Kotlině, které Rebelové vyhráli 3:1, ale tentokráte museli přijmout prohru 0:1.

Postavení v tabulce

Rebelové se dlouhou dobu drželi na čtvrté pozici, ale nakonec je menší výsledková krize dostala na sedmé místo. I sedmé místo je dobré, jelikož zaručuje účast v play off. Pokud by se svěřencům trenérského dua Novák – Benák podařilo dostat na čtvrté místo, tak by si zajistili účast ve čtvrtfinále play off.

Hráčské statistiky

Brankáři

Pohled do brankoviště Rebelů nám ukazuje, že nejvíce zápasů odchytal Jaroslav Suchan, který nastoupil k 26-ti zápasům, kdežto jeho kolega Stanislav Neruda, kterého zbrzdilo zranění, které jej vyřadilo za hry téměř na polovinu první části, nastoupil k 8-mi zápasům. Jen jednou se podařilo Rebelům udržet nulu po celý zápas. Tím brankářem, který toto utkání odchytal byl Jaroslav Suchan, který vychytal výhru 2:0 nad Ústím. Ale i Neruda ve svém prvním zápase udržel čisté konto, když za 28 minut neinkasoval.

Obránci

Nejproduktivnějším obráncem byl kapitán Marian Morava, který nasbíral 14. bodů, ale v těsném závěsu za ním se drží i mladíček Petr Šenkeřík, který má o bod a devět zápasů méně. Prosadil se i Michal Kempný, který se drží na místě třetím. Nejlepším střelcem mezi obránci je mladičký reprezentant Petr Šenkeřík, který má na svém kontě 6 bodů.

Útočníci

Nejlepším útočníkem se stal Miroslav třetina se 35-ti. body. Jen o bod méně má další elitní forvard Vojtěch Němec, který má ovšem o tři zápasy méně. Nejlépe se z brněnských posil ukázal Václav Meidl, který se se sedmadvaceti body drží na třetím místě. Když přicházel, mluvilo se o něm, jako o velké posile, ale opak byl pravdou. Jeden gól a dvě asistence jistě není to co se od Ladislava Rytnauera očekávalo. Ale kdo ví, třeba si své zápasy šetří na nadstavbovou část.

Suma sumárum

Bilance (V-VP-PP-P): 12-2-5-11

Skóre: 104:99

Postavení v tabulce: 7.

Statistika brankářů:

1. Jaroslav Suchan - 26 záp. - 783 zás. - 76 og. - 91,15%

2. Stanislav Neruda - 8 záp. - 191 zás. - 22 og. - 89,67%

Nejproduktivnější obránci:

1. Marian Morava - 14 (2+12)

2. Petr Šenkeřík - 13 (6+7)

3. Michal Kempný - 7 (3+4)

Nejproduktivnější útočníci:

1. Miroslav Třetina - 35 (15+20)

2. Vojtěch Němec - 34 (12+22)

3. Václav Meidl - 27 (13+14)

All stars

Suchan - Morava, Šenkeřík - Třetina, Němec, Meidl

Objev sezony

1. Petr Šenkeřík

2. Hynek Zohorna

3. Michal Hlinka

4. Michal Kempný

Petr Šenkeřík prožívá zatím sezonu jako hrom. Nejen, že se mu daří v klubu, ale i v reprezentaci. O volbě druhého objeva rozhodla až poslední část sezony, ve které se mu začalo dařit a hrál velmi aktivně. Michal Hlinka si svými výkony vybojoval i několik startů v extralize a reprezentační dvacítce. Také Michal Kempný svoji roli zvládl a patřil mezi opory zadních řad. To dokazuje, že rebelům se podařilo výborně zkombinovat dravé mládí a zkušené harcovníky nejen prvoligových ledů.

Tak to je dnes vše a nyní se již můžeme těšit na další část sezony, která začíná 27.12. v Ústí nad Labem.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu