16. 8. 2013 | Luboš Vácha

Juniorka si poradila s Hradcem

Havlíčkobrodští junioři pod taktovkou trenérů Karla Dvořáka a Pavla Zmrhala sehráli svůj druhý přípravný zápas. Cestu do Kotliny si našel tým Královští lvi Hradec Králové. Rebelové měli v úvodu značnou převahu, pak ale přitvrdili muziku i hosté, kteří však měli po celých šedesát minut hry střeleckou smůlu. Domácí tým na tom byl s koncovkou mnohem lépe, což mu přineslo čtyřgólové vítězství. Veliký podíl na jeho výhře má zejména brankář Čeněk Novák, jenž v brance doslova čaroval.

Lepší vstup do utkání zažil tým Rebelů, který aktivněji bruslil, napadal a hlavně dostatečně zaměstnal hostujícího brankáře Jeřábka. Pak ale začali vystrkovat růžky i Hradečtí. Nejprve střílel z pravého kruhu do poloprázdné branky Klemenc, kotouč mu ale nesedl, a tak minul. Chvilku po něm napřáhl na modré čáře Nedvídek. Kotlinou zazvonila horní tyčka.
Během 5. minuty už svítila u skóre domácích jednička. Ondřej Hlídek naservíroval kotouč na modrou, kde se do něj s velkou dávkou razance opřel Martin Kříž a procedil jej skrz hlouček před nic nevidícím Jeřábkem až do sítě. Uběhlo zhruba pět minut a Rebelové šli do dvougólového vedení. Tentokrát si aktéři předchozí akce vyměnili role. Martin Kříž pošťouchl kotouč do prostoru levého kruhu, odkud ho přesnou střelou pod Jeřábkovo rameno nasměroval do klece Ondřej Hlídek.
Ke konci první části však výrazně polevila havlíčkobrodská defenzíva. Michal Procházka se ve své třetině ujal puku a s velkou pohodou se proháčkoval až před samotného Nováka, rozjetý útočník zamířil těsně vedle levé tyčky.

Prostřední dějství mělo od první minuty mnohem aktivnější náboj. Znovu se domácí obraně utrhl Michal Procházka, jenž z uctivé vzdálenosti pálil na pravý růžek. Střela nakonec lízla Novákovu vyrážečku. Dalším smolařem, který orazítkoval tyčku domácí svatyně, byl z mezikruží střílející Jan Kulhánek. Střelecká neúspěšnost byla vzápětí potrestána. V polovině 29. minuty si v útočné třetině pěkně zaúřadoval Lukáš Žemlička, který si na poslední chvíli rozmyslel střelbu a posunul touš do mezikruží, odkud jej přesně za Jeřábkova záda napálil Tomáš Ludvík. Posléze mohl při akci dvou na jednoho odpovědět hostující Jebavý, ale z jízdy netrefil z poloviny odkrytou branku.
Během 36. minuty už na světelné tabuli svítil stav 4:0, a to zásluhou Martina Hynka. Ten mohl děkovat Martinu Jelínkovi, který z pravého kruhu vyslal do druhé vlny nahrávku na dlouhou hůl, kde se pro puk šťastný střelec přece jenom natáhl a nasměroval ho pod přesouvajícího se Jeřábka.
S Královskými lvy už to vypadalo špatně. Ti ovšem ke konci 38. minuty ukázali, že bez gólu prostě nebudou. Domácí bek Václav Pecen špatně rozehrál ze svého pásma a ke kotouči se probojoval Josef Wolf, který jej doslova narval pod víko.

Do poslední části vstupovali Hradečtí v početní výhodě, kterou pak následovala ještě jedna. Čeněk Novák se pod náporem hotového dělostřelectva nenechal vyvést z míry. Divákům v Kotlině zatrnulo, když se od modré pokoušel zakončovat Roman Konečný, jenž trefil pouze brankovou konstrukci.
Značnou nepříjemností pro tým Rebelů se stalo zranění domácího Žemličky. Ten totiž dostal od modré čáry pukem přímo do obličeje a s podezřením na zlomenou lícní kost musel utkání opustit.
Během 51. minuty se domácí na delší dobu usadili v pásmu hostí. Vítek Křesťan dostal krásnou nahrávku asi na krok před modrou a propasíroval jej až za Jeřábka. Pak už se zápas dohrával v mnohem tvrdším duchu. Nechyběly tvrdé hity doprovázené strkanicemi. Do jedné větší se pustili Ludvík s Kulhánkem. Pěstní souboj velice rychle vyhrál hostující obránce, ale oba aktéři byli náležitě potrestáni desítkou. Závěr poslední dvacetiminutovky ještě patřil hlavně brankáři Novákovi, který musel zasahovat proti třem střelám Hradce. Ty však už zápas zásluhou jeho skvělých zákroků nezdramatizovaly a zápas tak skončil po šedesáti minutách 5:1 pro Rebely.

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát. kolo, čtvrtek 15.8.2013 od 17:00
Havlíčkův Brod
5:1
(2:0, 2:1, 1:0)
Havl. Brod - Hr. Králové

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 5. Kříž (Hlídek, Jelínek), 10. Hlídek (Kříž, Ficek), 29. Ludvík (Žemlička), 36. Hynek (Jelínek), 51. Křesťan (?) – 38. Wolf (Klemenc). Vyloučení: 6:5, navíc Ludvík HBR 10 min. OT, Kulhánek 10 min. OT. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Střely na branku: -. Průběh utkání: 4:0, 5:1.

Sestavy

Havl. Brod

Novák (Šimek) - Kříž, Ficek, Hlídek, Hynek, Jelínek, Křesťan, Piccinelli, Brebera, Ludvík, Žemlička, Lobo, Pecen, Krajhanzl, Skotar, Kittler, Mozr, Vanzzela

Hr. Králové

Jeřábek (Petric) - Kulhánek, Rejl, Konečný, Souček, Novotný, Suk, Procházka, Nedvídek, Jebavý, Kastner, Filip, Šeps, Klemenc, Wolf

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu