24. 8. 2013 | Ladislav Vácha, Tereza Hölzlová

Juniorka přetlačila Kolín po samostatných nájezdech

Havlíčkobrodští junioři udrželi v přípravě svou neporazitelnost, když vyhráli i čtvrtý přátelský duel. Vítězství se ale nerodilo vůbec snadno, protože Kolín byl v domácím prostředí velmi nepříjemným a vyrovnaným soupeřem. Mladí Rebelové se mohli radovat až po samostatných nájezdech, v nichž rozhodl Vít Křesťan. Další zápas čeká partu z Kotliny v pondělí, kdy se představí na kluzišti Hradce Králové.

Třiadvacet vteřin a první gól byl na světě. Hosté nevstoupili do utkání zrovna šťastně, a Antonín Jelínek s Josem Spitzerem mohli jít směle do brejku dva na jednoho. V něm hráč s číslem třiatřicet na zádech naservíroval puk Jelínkovi před bránu a ten ho bez váhání zvedl pod víko – 1:0.

Oheň, který Kozlové rychle rozdělali, však Havlíčkobrodští ještě rychleji uhasili. Nejdříve ve čtvrté minutě po chybě kolínského beka na rozehrávce vyrovnali, když se trefil Ondřej Hlídek. Pak v desáté minutě potrestali živelnou hrou Kozlů a šli do vedení zásluhou Tomáše Ludvíka. Ve druhém dějství pak odskočili na rozdíl dvou branek, když proměnili přesilovku pět na tři díky přesné ráně Martina Jelínka.

Kolínští ale škrtali sirkami tak dlouho, až se jim plamínek znovu rozhořet podařilo. V závěru druhé třetiny snížili na 2:3, když Jan Topol vracející se z trestné lavice našel do brejku najíždějícího Martina Pipka, který nezaváhal. V úvodu poslední dvacetiminutovky pak parádní akci předvedla první lajna. Antonín Jelínek vybojoval kotouč na obranné modré, posunul ho na útočnou modrou na Davida Bašuse, ten ho předal dál na Josefa Spitzera, který celou akci dokonal – 3:3.

Vyrovnaný výsledek vydržel až do konce utkání, i když hosté zejména v závěru ještě hodně tlačili. Kozlové ale tlak hostí ustáli, a tak o vítězi rozhodovaly až samostatné nájezdy. V úvodní sérii tří pokusů za Kolínské úřadoval jen Marek Kočí, za Rebely zase Martin Kříž. Pomyslný bod navíc svému týmu nakonec přisoudil Vít Křesťan.

Autor: Tereza Hölzlová

FOTOGALERIE ZDE

Statistiky hráčů

Statistiky brankářů

Ohlasy k utkání

přát.. kolo, pátek 23.8.2013 od  
3:4sn
(1:2, 1:1, 1:0)
Kolín - Havl. Brod

Statistiky zápasu

Branky a nahrávky: 1. A. Jelínek (Spitzer), 39. Pipek (Topol), 46. Spitzer (Bašus, A. Jelínek) – 5. Hlídek, 10. Ludvík (Brebera), 37. M. Jelínek (Kříž), rozh. náj. Křesťan. Rozhodčí: -. Vyloučení: 9:10. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: -. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 3:3, 3:4.

Sestavy

Kolín

Váňa – Serbus, Fiala, Skála, Šafra, Topol, Chmelař, Kadlec – A. Jelínek, Spitzer, Bašus – Marvánek, Minarčík, M. Kočí – Kohoutek, Fedurco, Pipek – Tománek, Hubáček, Krumpholc.

Havl. Brod

Novák (Šimek) - Kříž, Ficek, Křesťan, Lobo - Brebera, Ludvík, Krajhanzl, Hlídek, M. Jelínek, Kitler, Motl, Chlubna, Kozlík.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu