16. 9. 2013 | Richard Wagner

Vojtěch Veverka: Jsem hrozně rád, že jsem rozhodl

Mladší dorost si na své konto připsal první tři body. V regionálním derby se Žďárem navázal na povedené střetnutí s tímto týmem v rámci domácího Tománkova memoriálu. Plameny sice měly více ze hry a bod by si zcela jistě zasloužily, leč domácí dokázali svou bojovností vyrobit o gólovou radost více. Opomenout se nesmí ani výkon brankáře, jenž Rebely držel nad vodou. Hrdinou zápasu se však stal někdo jiný. Rozhodující gól totiž padl z hole Vojtěcha Veverky.

Derby Vysočiny mezi Rebely a žďárskými Plameny bylo velice vyhrocené, k čemuž pomáhala zejména častá vyloučení ze strany domácích. „Já bych řekl, že jsme hráli dobře, ale nechali jsme se hodně vylučovat a měli jsme velké štěstí, že jsme to ubránili,“ hodnotil zápas Vojtěch Veverka. Právě on se stal hrdinou dne, když dokonal obrat ve skóre a zajistil svému celku výhru. „Jsem rád, že se mi zadařilo, protože jsem tady nový. Bylo to úžasné. Jsem hodně rád, že jsem to rozhodl,“ líčí své pocity z premiérové branky v mladším dorostu.

Vojtěch Veverka, to není jméno, jež jsme byli zvyklí vnímat v sestavách žákovských týmů Havlíčkova Brodu. Jak se tento mladý útočník dostal do Kotliny? „Přišel jsem sem ze Skutče. Mohl jsem si vybrat mezi Havlíčkovým Brodem a Pardubicemi. Šel jsem radši sem, protože se mi ti zdá lepší zázemí a přístup k hráčům.“ Sám dotazovaný je ve svém novém působišti nadmíru spokojený. „Všechno je tady v klidu, kluci jsou v pohodě, trenéři taky v pohodě. Jsem rád, že jsem sem šel.“

Na Rebely teď čeká další těžká prověrka. Do cesty se celku z Kotliny postaví ČSOB Pojišťovna Pardubice. Tým z města perníku má na svém kontě také jen jednu výhru, oproti Havlíčkobrodským však v nastaveném čase. „Hlavně se nesmíme nechat zbytečně moc vylučovat a pak taky proměňovat šance,“ má jasno Veverka.

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu