21. 9. 2013 | Ladislav Vácha

Mladší dorost čeká další tuhý boj o extraligové body, doma vyzve Pardubice

Mladší dorostenci, kteří měli ve čtvrtek volno, po týdenní odmlce opět naskočí do extraligových bojů. Soubor pod vedením zkušeného trenérského tandemu Milan Chalupa - Milan Kraučuk bude chtít navázat na úspěch z derby Vysočiny proti Žďáru nad Sázavou proti Pardubicím, které v neděli 22. září od 10:00 hostí na domácím ledě Kotliny. Pokud se nemůžete dostavit na utkání osobně, můžete sledovat mladé Rebely v akci alespoň prostřednictvím tradičního on-line přenosu.

Představení soupeřů

Havlíčkův Brod vstoupil do nového soutěžního ročníku na svém ledě, kde svedl vyrovnaný souboj s favorizovanou Kometou Brno, jež se pokouší obhájit zisk mistrovského titulu, a prohrál 0:2. Na tento slibný výsledek ale nedokázal navázat při derby Vysočiny v Jihlavě, kde utrpěl vysokou porážku 1:5. Vzápětí si však spravil chuť, když v domácím prostředí při dalším regionálním souboji po nervy drásající bitvě zastavil rozjetý Žďár nad Sázavou po triumfu 3:2. Velkou oporou byl mladým Rebelům gólman David Marek.

Pardubice v rámci novosezonní premiéry přivítaly České Budějovice, jimž po přestřelce podlehly 3:6. V rámci druhého kola jeli Východočeši na horký led silné Komety Brno, kde dlouho drželi těsný náskok a sahali po plném bodovém zisku, ale mladíci z moravské metropole v závěru závěrečného dějství vyrovnali. Perníkáři si odvezli domů alespoň dva body, když zvládli lépe samostatné nájezdy. Při svém posledním vystoupení na tuto cennou kořist nenavázali, když doma prohráli s Jihlavou fotbalovým výsledkem 0:1.

Minulé kolo

HC Rebel Havlíčkův Brod – SKLH Žďár nad Sázavou 3:2

Branky a nahrávky: 8. Pilný (Holenda), 53. Beran (Vlach, Michálek), 55. Veverka (Beran, Němec) – 6. Nečas, 47. Pochobradský. Rozhodčí: Filip Honza – Jaroslav Kuřítko, Arnošt Ryšavý. Vyloučení: 9:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Třetiny: 1:1, 0:0, 2:1. Střely na branku: 30:46. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

Havlíčkův Brod: D. Marek (Folvarský) – Lachman, Rubner, Benák, Němec, Kopic (A), Hrabaň – Pilný, Březina, Veverka, Jílek, Kadleček, Petržílek, Holenda, Vlach, Michalička, Beran, Michálek (C), Chymo, Donda.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Dukla Jihlava 0:1

Branka a nahrávky: 27. Branský (Oščádal, Pražák). Rozhodčí: Kobr – Huryta, Buček. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 95. Třetiny: 0:0, 0:1, 0:0. Střely na branku: 29:29. Průběh utkání: 0:1.

Pardubice: Klouček – Boček, Leder, Mert, Rudy, Vála, Žouželka – Bor, Bureš, Cach, Hašek, Králíček, Kubišta, Machač, Machala, Petrus, Polák, Syrovec, Zadina.

Vojtěch Veverka: „Nesmíme se nechat zbytečně moc vylučovat.“

Mladí bojovníci z Kotliny svedli před skvělou návštěvou atraktivní a napínavou bitvu se Žďárem nad Sázavou, který nakonec přetlačili 3:2. Havlíčkobrodským hrdinou se stal Vojtěch Veverka, který vstřelil vítěznou branku. A ptáte se, na co si musí dát Havlíčkův Brod největší pozor při souboji s Pardubicemi? „Hlavně se nesmíme nechat zbytečně moc vylučovat, a pak taky proměňovat šance,“ má jasno čtrnáctiletý útočník.

Hlavní trenér Milan Chalupa byl s výkonem svých svěřenců i třemi vybojovanými body spokojený, ale i on viděl velký problém v disciplíně svého týmu. Poukázal na to, že útočníci faulovali více než obránci, což je paradoxní, protože by tomu mělo být přesně naopak. „Útočníci nesmí takhle faulovat, byly to takové stupidní fauly. Na tom musíme zapracovat a odbourat to,“ zlobil se. Při derby Vysočiny proti Plamenům se na ledě několikrát pořádně zajiskřilo, ale k žádnému zranění na havlíčkobrodské straně zřejmě nedošlo. „Myslím, že ne. Jak se říká, vítězství léčí.“

Vojtěch Veverka.

Tabulka

                              Zápasy        Skóre      Body  
1. Kometa Brno                   3            7:5        7
2. Hradec Králové                3           12:4        6
3. Žďár nad Sázavou              3           11:6        6
4. Liberec                       3           10:6        6
5. Jihlava                       3            8:5        6
6. České Budějovice              3           10:8        6
7. Slavia Praha                  3           11:14       3
8. Havlíčkův Brod                3            4:9        3
9. Pardubice                     3            7:10        2
10. Mladá Boleslav               3            6:19        0  

Aktuality

Stará garda na ledě Kotliny

V sobotu 23. března se v Kotlině od 17:00 odehraje exhibiční utkání bývalých hráčů a trenérů havlíčkobrodského hokeje. Těšit se můžete na spoustu osobností, které odvedly spoustu skvělé práce pro náš klub. Přijďte se podívat, vstupné je dobrovolné. Zobrazit více informací.

Vstupenky v prodeji

Zvýhodněný online předprodej vstupenek na osmifinále s Opavou, které se v Kotlině odehraje ve čtvrtek 14. března od 18:00, byl právě zahájen.

Napsali o nás

Úterý 27. února | Odchovanci a extraligoví šampioni. Tohle jsou tahouni Havlíčkova Brodu, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Napsali o nás

Středa 14. února | Kapitán áčka i juniorky je Kuchta, směje se zadák Brodu. Jak zvládl tým proměnu?, píše se na serveru hokej.cz. Přečtěte si celý článek.

Charitativní aukce

Asociace druholigových klubů ledního hokeje spustila charitativní aukci artefaktů z Utkání Hvězd, které se konalo v Příbrami. Výtěžek z aukce věnuje Asociace do projektu "Nemysli jen na sebe", který spravuje Společnost DUHA, Nadace pro děti postižené mozkovou obrnou Trutnov.

Přeložení zápasu

Bruslaři se v sobotu 2. prosince měli utkat v rámci 20. kola proti Novému Jičínu, zápas byl ale kvůli sněhové kalamitě odložen. Utkání se tak odehraje v náhradním termínu v pátek 2. února od 18:00.

YouTube

Legendy věrné Kotlině

ÚTOČNÍK

Václav
Chytráček

OBRÁNCE

Jan
Suchý

ÚTOČNÍK

Jaroslav
Holík

ÚTOČNÍK

Jiří
Holík

ÚTOČNÍK

Josef
Augusta

OBRÁNCE

Milan
Chalupa

OBRÁNCE

Jaroslav
Benák

OBRÁNCE

Radek
Martínek

ÚTOČNÍK

Josef
Vašíček

OBRÁNCE

Martin
Čech

Generální partneři

Hlavní partneři

Partneři klubu